Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha egymásba szeret egy kereszt...

Ha egymásba szeret egy keresztény és egy Jehova Tanúja, lehetnek együtt boldogok?

Figyelt kérdés
Csak azért ,mert a Jehova Tanúja Biblia fordítása enyhén szólva is több sarkalatos ponton eltér az eredetitől,pl. szerintük Jézus nem egyenlő Istennel,a keresztények szerint igen...stb. Tehát ha alapkérdésekben nem értenek egyet,akkor az sok baj eredője,főleg ha valaki bigottan vallásos ;-).
2013. júl. 13. 16:46
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Nem szándékoztam más "vallást" degradálni.

Azért írtam ilyet, mert értetlenül állok a tény előtt, hogy Jehova Tanúit külön besorolta valaki, de nem a "keresztény" "vallásba".

Ugyan milyen "vallásba" tartoznánk, és erre irányult a mondani valóm, nem kell kiforgatni.

Más részt soha nem állítottam azt, hogy NEKEM igazam van.

a válaszokra való tekintettel, a kérdésekre igyekszem a lehető legjobban Bibliailag alá támasztott válaszokat adni,

s ezzel egyet lehet érteni, vagy sem.

Katy Weaver

2013. júl. 13. 19:49
 12/23 anonim ***** válasza:

Releváns válasz:

A kérdező, sarkalatosnak tartja azt, hogy Istent nem tartjuk egyenlőnek Jézussal, azért írtam, amit olvastál.

S valamelyest hozzá tartozik a témához.

Katy Weaver

2013. júl. 13. 19:51
 13/23 anonim ***** válasza:

"Nem úgy írták.

De nem mindenkinek adatik meg, hogy helyesen értelmezze, mert érdemtelen rá.

(2Timóteusz 3:7) 7 akik mindig tanulnak, ámde soha nem képesek eljutni az igazság pontos ismeretére.

(2Timóteusz 3:8) elméjükben teljesen megromlott emberek, a hit dolgában alkalmatlanok.

Katy Weaver"

Kérlek szépen itt leírtad, hogy neked van igazad, mert ha te sem értenéd a Bibliát, akkor nem írhatnál olyat, hogy más nem jól értelmezi. Így azt sugallod, hogy te helyesen értelmezed, vagyis igazad van.

2013. júl. 13. 20:15
 14/23 anonim ***** válasza:
Katy, a kérdező ateista, szerintem le se szarja, hogy Jézus egyenlő Istennel vagy sem. Ezt csak úgy kikívánkozott belőled, maradjunk ennyiben.
2013. júl. 13. 20:33
 15/23 anonim ***** válasza:

Szépen tudsz társalogni,:(

Más részt nem hiszem, hogy azt a biblia verset amit idéztem lehetne más kép értelmezni,Bár vannak nehezebben érthető versek. Így a bibliának van igaza, Én csak idéztem.

A beszélgetést magam is lezártnak tekintem, mert ez nem az Én stílusom, és nem szándékozom ilyen ocsmány beszélgetésben részt venni.

annak ellenére, hogy engem vádolnak egoista, és fogfehérjét kimutató embernek, holott sosem alacsonyodom le ehhez a stílushoz.

Ház ez ki kívánkozott belőlem :(

Katy Weaver

2013. júl. 13. 21:01
 16/23 anonim ***** válasza:
Ha nem is válaszolsz ezt még kérlek olvasd el Katy: itt már megint csak azt sugalltad, hogy neked van igazad, mert, ha a Bibliának van igaza, akkor te az igaz dologban hiszel, vagyis neked van igazad. Ne gondold, hogy én egy szörnyeteg, bunkó embernek tartalak, de egy bölcs ember tudja, hogy nagyon sok dolgot valószínűleg rosszul tud, és a világ megismerése kicsit több egy könyv (vagyis több :P) elolvasásánál.
2013. júl. 13. 21:12
 17/23 anonim ***** válasza:
A Biblia ír a felemás igáról, ezért nem engedik meg a Tanúk a nem Tanúval való házasságot. Ők az egyedül igaz vallásnak tartják magukat, mindenki más az ördögtől van.
2013. júl. 13. 21:49
 18/23 A kérdező kommentje:
A kérdésemben nincs benne az,hogy a Jehova Tanúi nem a kereszténység egyik értelmezése. Azt írjam,hogy egy alig 200 éves vallási felekezet,amit szektának tartanak a keresztények és a 2000 éves keresztény vallás?Nem degradálni akartam egyik vallás követőjét sem,tehát nem kell belelátni a kérdésbe azt,ami nincs. Tehát a szerelem,az igaz emberi érzések nem képesek áthidalni a vallási kötöttségeket? Az érzelemvilág nem fontosabb mint a vallás? Az emberi érzések nem az emberi lényeghez tartoznak és a vallás nem pusztán egy burok,egy külső héj,amin keresztül értelmezik egyesek a világot? Nem a belső lényeg az,ami mozgatja az embert? És igen,ateistaké
2013. júl. 13. 23:54
 19/23 A kérdező kommentje:
nt-fene ebbe a telefonba-szóval ateistaként,de elsősorban emberként vagyok kíváncsi: a belső lényeg fontosabb-e,a belülről jövő igaz érzelemvilág,vagy a külső meghatározottság,ami valljuk meg,elég esetleges. Mert,hogy ki melyik szektába,közösségbe lép be,sokszor csak véletlenszerű.;-)
2013. júl. 13. 23:58
 20/23 anonim ***** válasza:
Katolikus vagyok és bevallom őszintén nem tudnék együtt lenni egy Jehova Tanújával. Nekem fontos a hitem és a mi hitünk nagyon messze áll egymásétól. Én úgy gondolom, hogy mint ahogy a világnézet ez is fontos, már csak a család miatt is, mert nem lenne jó, hogy a gyerekeket kétfelé neveljük.
2013. júl. 14. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.