Keresztények miért írnak ki ilyet hogy: "Ti ateisták miért nem hisztek Istenben"?
De igenis kell bizonyíték.
ha jól emlékszem akkor Carl Sagan mondta:
"Rendkívüli állítás rendkívüli bizonyítékot igényel."
Ha én a Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvúban hinnék és néha mondandóm végére odaírnám, hogy: "Áldott legyen az ő szent patája". Jogosan kérdeznéd , hogy miért hiszek benne,és valószínűleg bizonyítékot akarnál a létezése mellett.
Na én is ennyit szeretnék Yahwe-val kapcsolatban is.
#13"De igenis kell bizonyíték."
"Áldott legyen az ő szent patája". Jogosan kérdeznéd , hogy miért hiszek benne,és valószínűleg bizonyítékot akarnál a létezése mellett. "
-ha hiszed, ha nem, nem kérnék bizonyítékokat. Mosolyognék, és nem azon, hogy milyen rohadt szellemes vagy.
Mert túl sok krimit/bulvárt nézel/olvasol.
Ezek nem nyomozási kérdések, bizonyítékokkal, okfeltárásokkal.
Minden vallási kérdés voltaképp létszemléleti kérdés-
A kiindulási alapállás, a tény az, hogy Te vagy, én vagyok - erre gondolom nem kell rendőrségi bizonyíték.
Azután -mivel nem egy kő vagyok, aki csak úgy van, nem egy virág vagyok, aki csak úgy belenyílik a világba, nem egy cinke, aki gyönyörűen énekel- felmerülnek kérdések.
Ki vagyok én? Hogy észlelek? Honnan jön a gondolat? Mi az intuíció? Mi az ihlet? Mi történik, ha álomból felébredek? Mi az éberség? Mi a feladatom? Mit jelent embernek lenni?
Ezekre a kérdésekre keresni a választ: ez közben alakítja a létszemléletet. Ami kívülről(!), másnak egy kategóriába illeszthető (de lényege a keresés, a MEGISMERÉSI FOLYAMAT. tehát ez kívülről csak egy címke). Ő materialista. Ő buddhista létszemléletű. Ő hívő. Ő ilyen-olyan.
A kérdés azonban végighúzódik az életen: Ki vagyok én?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!