Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten tényleg olyan jó,...

Ha Isten tényleg olyan jó, mért hagy embereket szenvedni, köztük a saját híveit is?

Figyelt kérdés
Igen tudom, hogy azt mondjátok, hogy a földi élet csak egyfajta próbatétel és ebből derül ki az, hogy valaki a mennybe vagy a pokolba jut, ami a keresztény egyházak szerint létezik), de mivel, hogy Isten mindent tud akkor azt mért nem tudja eldönteni, hogy valaki jó vagy rossz a lelke mélyén? És ha már ezt ő ennyire tudja akkor minek szórakozik velünk, neki ez örömet okoz?
2013. júl. 5. 18:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Elve a biblia isten nem jó, hanem szélhámos, kapzsi, vérszomjas zsarnok. Még szerencse, hogy csak a hívők fejében létezik!
2013. júl. 6. 16:37
 12/18 anonim ***** válasza:

11

Tele vagy gyűlölettel, és még a Bibliát se ismered

2013. júl. 7. 01:49
 13/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező.

Az volt a célja, hogy az emberek szabad akaratukból cselekedjék a jót, és örök életűek legyenek ebben a világban. Mi rontjuk el ezt a világot bűnnel. Ha Béla vétkezik, azért Dezső szenved, ez a bűn természete. Szóval előbb volt ez a világ, mint a szenvedés benne, amit magunknak okozunk. De Isten a szenvedésekben is ad erőt, így téve könnyebbé az életünket. És képzeld, nem az a lényeg, hogy valaki jó vagy rossz a lelke mélyén, hanem hogy képes-e megváltozni és megbánni a bűneit. Az kerül a pokolba, aki nem. És azért nem öl meg minket az első bűnünknél, mert időt ad, hogy megváltozzunk és megbánjuk bűneinket. No meg azért, mert úgy elég hamar kihalnánk. Szerintem te is látod, hogy jobb ez így, hogy nem öl meg minket rögtön. Persze így élünk tovább, és újra vétkezünk, szenvedést hozva a világba. De olyan sok itt a jó, én szeretek itt élni, én szeretem ezt a világot, úgyhogy örülök, hogy Isten így "szórakozik velünk".

2013. júl. 8. 21:45
 14/18 anonim ***** válasza:
Ez nem szórakozás részéről, hanem tudatosan tesz próbára bennünket. Ha akarná mindenki azonnal hinne benne és nem lenne szükség a földi életre. Viszont Ő azt szeretné ha mindenki megértené a miértjét nem pedig azt, hogy vakon higyjenek benne, de ha valaki megkérdezi miért akkor csak a vállukat tudnák megvonni. Nem agyatlan zonbikra van szüksége, hanem gondolkodó értelmes lényekre akik tudják mit miért cselekszenek és tudják, hogy amit tesznek az jó, nemcsak maguknak, hanem mások számára is.
2013. júl. 9. 07:08
 15/18 anonim ***** válasza:
Mert szenvedni jó. Vicceltem. Olyan hülye kérdéseket tudtok feltenni sokadszorra is.
2013. júl. 10. 21:59
 16/18 anonim válasza:

Szabadakaratból választhatjuk a jót, vagy rosszat. Beszélhetünk jól, vagy rosszul.

Ha tetteink és beszédünk hatását előre végiggondolnánk, (kinek használunk, vagy kit bántunk meg vele) kevesebbet hibáznánk.

A szenvedéshez: mindenkinek volt már része benne, de kevés embernek jut eszébe felajánlani szenvedését valami másért. Ha tudom, hogy egy célt szolgál a szenvedésem, akkor van értelme, és nem csak tehetetlen tűrés.

Pl.: a férfi felajánlja kabátját a didergő nőnek, pedig ő is fázik.

Jézus miért szenvedett?

2013. júl. 11. 12:18
 17/18 anonim válasza:
Itt csak attól függ a dolog hogy azt hívod-e Istennek amiben igazán hiszel, vagy pedig a vallásokban szereplő Istenekre gondolsz. Csak mert ha az elsőben hiszel, akkor a válasz magadban keresendő, ha vallásos vagy akkor viszont a szent könyvekben. (nagy kár, hogy azokban nincs leírva minden, ez a legnagyobb probléma a vallásokkal) De sokan mondják, hátha segít: "Isten útjai kifürkészhetetlenek" vagy "mindennek oka van"
2013. júl. 14. 22:50
 18/18 anonim válasza:

Helyesbítek: "mindennek oka és célja van"

Remélem segít! ;)

2013. júl. 14. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!