Ha Isten tényleg olyan jó, mért hagy embereket szenvedni, köztük a saját híveit is?
11
Tele vagy gyűlölettel, és még a Bibliát se ismered
Kedves kérdező.
Az volt a célja, hogy az emberek szabad akaratukból cselekedjék a jót, és örök életűek legyenek ebben a világban. Mi rontjuk el ezt a világot bűnnel. Ha Béla vétkezik, azért Dezső szenved, ez a bűn természete. Szóval előbb volt ez a világ, mint a szenvedés benne, amit magunknak okozunk. De Isten a szenvedésekben is ad erőt, így téve könnyebbé az életünket. És képzeld, nem az a lényeg, hogy valaki jó vagy rossz a lelke mélyén, hanem hogy képes-e megváltozni és megbánni a bűneit. Az kerül a pokolba, aki nem. És azért nem öl meg minket az első bűnünknél, mert időt ad, hogy megváltozzunk és megbánjuk bűneinket. No meg azért, mert úgy elég hamar kihalnánk. Szerintem te is látod, hogy jobb ez így, hogy nem öl meg minket rögtön. Persze így élünk tovább, és újra vétkezünk, szenvedést hozva a világba. De olyan sok itt a jó, én szeretek itt élni, én szeretem ezt a világot, úgyhogy örülök, hogy Isten így "szórakozik velünk".
Szabadakaratból választhatjuk a jót, vagy rosszat. Beszélhetünk jól, vagy rosszul.
Ha tetteink és beszédünk hatását előre végiggondolnánk, (kinek használunk, vagy kit bántunk meg vele) kevesebbet hibáznánk.
A szenvedéshez: mindenkinek volt már része benne, de kevés embernek jut eszébe felajánlani szenvedését valami másért. Ha tudom, hogy egy célt szolgál a szenvedésem, akkor van értelme, és nem csak tehetetlen tűrés.
Pl.: a férfi felajánlja kabátját a didergő nőnek, pedig ő is fázik.
Jézus miért szenvedett?
Helyesbítek: "mindennek oka és célja van"
Remélem segít! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!