Ha egy súlyos beteget, sérültet meggyógyítanak az orvosok, miért Isten-t áldják érte? Miért nem azt, aki meggyógyította?
"magyarul le akar hazudni"
Ez mondat a javából! X)
Visszatérve a kérdésre, ezt már én is észrevettem amúgy.
Bezzeg ha valaki megöl valakit, akkor nem azt mondják, hogy a Sátán volt, meg az ördög, hanem az a bitang gazember... és most még szépen is fejeztem ki magam.
Engem még az tud idegesíteni, hogy "Isten hozott!". Na akkor a falra tudnék mászni. Ilyenkor azt szoktam mondani, hogy "igazából a bicikli, vagy busz... vagy, ne adj isten (háhá kimondtam én is ;) ) roller!"
Érdekes módon nincs ott isten, ahol nincs hozzáértő orvos.
"az orvosok nem gyógyítanak. Csak elősegítik a gyógyulást"
"A lényeg a megfogalmazásban van, hogy nem gyógyítanak, csak hozzássegítenek a gyógyuláshoz"
ez mind nagyon szép, csak magyar nyelven ez azt jelenti, hogy előbb-utóbb orvos nélkül is meggyógyulna
ami sok esetben nem igaz
úgyhogy az orvosok gyógyítanak, kár a szócséplésért :/
szeressük egymást biztos arra gondol, hogy ugyan megoperálják, de a seb magától gyógyul meg..
az operáció okozta seb..
semmi köze az eredeti problémához
Elgondolkodtató, amit 20-as ír..
21kérdező "Valóban, a psziché sok mindenre képes,de pl.operálni nem tud."
- de nem is az orvos keze és a szike operál ám!
Az orvos tudata, aki operál - és eszközként használja a kezét, szikét, sőt, a szaktudását is.
Nem mindegy, milyen az a tudat. A Schwetzer tudata (aki orgonaművész, teológus és orvosi végzettséggel rendelkező volt) vagy mondjuk egy embert kísérletre használó, nagy szaktudású Stumpfegger (Hitler orvosa) - szándékosan végleteket említve.
Nem mindegy az emberkép. A 20-as, amit ír, fontos hívők tudják a gyógyító a másik emberben lévő Istent gyógyítja. A nemhívőkben élő Istent is. Nem kell erről a nemhívőnek tudni, nem is tudnak. De attól még - megmondatott - benne is ott van a világ világossága. Enélkül nem tudna emberi szóval beszélni, emberi módon gondolkodni, alkotni.
"Így alkotta meg Isten. Nem a gyógyszer gyógyít meg, az csak felgyorsítja a gyógyulást"
Igen, valóban elgondolkodtató, amit a 20-as ír, azonnal elvenném tőle az érettségijét, ha van neki
a xxi. században aki ilyet mond, azzal én általában szóba sem állok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!