A buddhisták és muszlimok automatikusan a pokolra kerülnek?
A keresztény vallás alaptétele, hogy aki nem hisz, az nem üdvözül.
Isten mozgástere is itt kezdődik, bár némelyek bevallják, Istent semmi sem korlátozhatja, ezért vonakodva bár, de a lehetőséget megadják kivételesen, pogányok esetében is.
A válasz: általános esetben igen, automatikusan.
Egyébként ez érthető is. Mivel én sem pokolban sem mennyországban nem hiszek, még földi életem során sincs effajta vigaszom. A hívők legalább itt, a Földön reménykedhetnek...
tzolko:
A római katolikus álláspontot már elmondtam. A buddhisták és a muszlim embereknek is helyük van a mennyországban. Megértem, hogy te nem hiszel benne, és te csak reménykedésnek tekinted, nem a vallási hovatartozásod felett török pálcát, csak azt mondom, hogy az én vallásom a római katolikus vallás szerint igenis más vallású emberek is bekerülhetnek a mennybe. Egyébként sem hiszem, hogy bárki is pokolba kerülne, legyen az ateista, keresztény, buddhista, muszlim, zsidó...
"A keresztények egyébként nem gondolják, hogy valaki pokolra kerül azért, mert soha nem hallott Istenről. Ebben az esetben az alapján lesz megítélve, hogy a saját vallási előírásait miként tartotta be."
imádom ezt..
honnan a jó istenből vagy te ilyen biztos benne, hogy mi alapján lesz megítélve?
valami adminisztrátor vagy a mennyországban, vagy mi?:D
megmondom én, mi van: halvány fogalmad sincs, mi történik, csak a hasadra ütöttél, mint mindenki egytől egyig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!