Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A buddhisták és muszlimok...

A buddhisták és muszlimok automatikusan a pokolra kerülnek?

Figyelt kérdés
2013. jún. 16. 11:26
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

A keresztény vallás alaptétele, hogy aki nem hisz, az nem üdvözül.

Isten mozgástere is itt kezdődik, bár némelyek bevallják, Istent semmi sem korlátozhatja, ezért vonakodva bár, de a lehetőséget megadják kivételesen, pogányok esetében is.

A válasz: általános esetben igen, automatikusan.

Egyébként ez érthető is. Mivel én sem pokolban sem mennyországban nem hiszek, még földi életem során sincs effajta vigaszom. A hívők legalább itt, a Földön reménykedhetnek...

2013. jún. 17. 22:28
 22/24 anonim ***** válasza:

tzolko:

A római katolikus álláspontot már elmondtam. A buddhisták és a muszlim embereknek is helyük van a mennyországban. Megértem, hogy te nem hiszel benne, és te csak reménykedésnek tekinted, nem a vallási hovatartozásod felett török pálcát, csak azt mondom, hogy az én vallásom a római katolikus vallás szerint igenis más vallású emberek is bekerülhetnek a mennybe. Egyébként sem hiszem, hogy bárki is pokolba kerülne, legyen az ateista, keresztény, buddhista, muszlim, zsidó...

2013. jún. 17. 22:49
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

"A keresztények egyébként nem gondolják, hogy valaki pokolra kerül azért, mert soha nem hallott Istenről. Ebben az esetben az alapján lesz megítélve, hogy a saját vallási előírásait miként tartotta be."

imádom ezt..

honnan a jó istenből vagy te ilyen biztos benne, hogy mi alapján lesz megítélve?

valami adminisztrátor vagy a mennyországban, vagy mi?:D

megmondom én, mi van: halvány fogalmad sincs, mi történik, csak a hasadra ütöttél, mint mindenki egytől egyig

2013. jún. 18. 11:41
 24/24 világvége1 ***** válasza:
A muszlimok, ha már benőtt a fejük lágya, és még mindig muszlimok, akkor igen. Ha valaki jó, de még buddhista, és meghal mielőtt felvenné a kapcsolatot Istennel, az nem.
2020. jún. 3. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!