Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A buddhisták és muszlimok...

A buddhisták és muszlimok automatikusan a pokolra kerülnek?

Figyelt kérdés
2013. jún. 16. 11:26
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

A buddhisták célja nem az újraszületés, hanem a kikerülés a lét örök körforgásából. A lét örök körforgása: szanszkritul úgy mondják szamszára. Tulajdonképpen a buddhista vallás ateista vallás. Ők az imperszonalista (személytelen) felszabadulásban hisznek, és el is érik azt, ha eléggé kitartóak.

Én egy buddhistára simán rábíznám a gyerekem. Na de egy muszlimra is. Szerintem sokkal fontosabb az, hogy ki milyen kapcsolatban van az Úrral, minthogy ki milyen vallást vall. Isten szeretete azt is jelenti, hogy mindenkit és mindent szeretsz. Hát ez csöppet sem egyszerű sajnos. És nem is azon múlik, hogy valaki vasárnaponként eljár templomba, hétköznaponként meg hitványul viselkedik embertársaival szemben.

Szerintem a halál előtt sokkal fontosabb dolgunk van: megtudni, hogy kik is vagyunk valójában. Azonosítsuk magunkat a gondolatainkkal, testünkkel, érzéseinkkel. Így van ez valójában, vagy csak illúzió az egész?

A választ magadnak kell megtalálni. Kutatni és keresni kell az igazságot.

2013. jún. 16. 15:18
 12/24 anonim ***** válasza:
72%
Szerencsére egyáltalán nem létezik pokol :D
2013. jún. 16. 17:20
 13/24 anonim ***** válasza:
40%

Nem létezik pokol? Ebben hogy lehetsz ennyire biztos? Csak azért, mert a postáról visszairányították az odaküldött leveledet még egyáltalán nem biztos, hogy nem létezik.

Szerintem létezik pokol, de üres. De persze én vallásos vagyok, az ateista barátom szerint (mivel ugye nincs Isten és Ördög, éppen ezért nem létezhet Pokol sem. Ha én tévedek akkor nincs semmi, ha viszont ő téved?:P)

2013. jún. 16. 19:15
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha van is olyan hogy pokol oda nem kerül automatikusan valaki mert pusztán Buddhista vagy Muszlim, szerintem nem ez számítana hogy oda kerül-e az ember hanem az hogy mit tett és miként élt az ember!

Ha van is valami odaát, menny és pokol akkor egy ateista aki éppen tagadta ezeknek a létezését de életében segített másokon és tisztelt másokat ugyan úgy bekerülhet a mennybe mint bármely hívő ember aki szintén jó emberként élte életét!

De ez úgyis kiderül egyszer mindannyiunk számára!

2013. jún. 16. 19:28
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a mennyországban véges a férőhelyek száma,a pokol pedig tetszés szeint tovább mélyíthető így logikus,hogy legtöbbünk a bugyrok bugyrában fogja végezni.
2013. jún. 16. 19:49
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

"De hiszen soha nem voltak egy szentmisén sem, egyszer sem gyóntak, stb..."

Isten alapvetően azt szeretné, hogy mindenki üdvözüljön. Ezért nem áll lesben és vizslatja folyamatosan, hogy kit miért lehet pokolra küldeni. Mivel általában egy muszlim vagy egy buddhista még csak nem is nagyon ismerhette meg Jézust, így nem is személyes bűne, hogy nem volt pl. misén. Ha kihozta az életéből a tőle telhető legjobbat, akkor minden bizonnyal üdvözülni fog.

Elkárhozni meg nem lehet csak azért, mert valaki nem keresztény. Ez egy személyes döntés a halál pillanatában, mikor még akkor is elutasítja Istent. Nem hiszem, hogy egy jó szándékú hívő buddhista vagy muszlim, ha találkozik Isten szeretetével, akkor elutasítja.

2013. jún. 16. 20:15
 17/24 anonim ***** válasza:

Én sem voltam soha szentmisén és soha sem gyóntam életemben, akkor keresztényként a pokolra kerülök?

Kérdésre: fogalmunk sincs, ezt majd Isten eldönti. Ő ismeri a szíveket.

2013. jún. 16. 21:13
 18/24 anonim ***** válasza:
43%
Szerencsére "Isten" sem létezik :D Egyik sem :P
2013. jún. 16. 22:09
 19/24 anonim ***** válasza:
0%

A 8-as válaszolónak és mindenkinek:

"A katolikus álláspont szerint"

Még Jó hogy nem az Isten szerint, mert ha ez így lenne, akkor az Isten saját maga ellen dolgozna.

Jézus nem hozott létre vallásokat, és nem mondta sehol, hogy mindegy milyen "vallást" gyakorolsz.

Ugyan is egy igazság van

Milyen fura lenne ha Isten többféle igazságot támogatna:

Van pokol de még sincs,

Jó a Buddhizmus, de azért gondolkozz, hindu, és keresztény módjára is.

Jézus kijelentette:

(János 17:17) 17 Szenteld meg őket az igazság által; a te szavad igazság.

Egy igazság van, és Jézus megmondta, hogy az a biblia az, ami Isten szava az emberekhez.

Még "keresztény" berkeken belül sem mondta Jézus, hogy mindegy milyen "vallású" vagy mert akkor ez a vers hitelét vesztené:

(Máté 7:21-23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!

Jézus törvénytelenségnek nevezte ha a nevében olyat tesznek ami nincs összhangban vagy nem egyezik Az atya akaratával. Törvénytelenségnek nevezte.

(Máté 15:8, 9) 8 »Ez a nép ajkával tisztel engem, de a szíve messze eltávolodott tőlem. 9 Hiába imádnak engem, mert emberek parancsait tanítják tanokként.«”

ezek súlyos kijelentések, valamiért nem gondolnak ebbe bele az emberek

Katy Weaver

2013. jún. 16. 23:36
 20/24 anonim ***** válasza:

#19-nek

Most komolyan. Miért szentelnnk akkora figyelmet annak mit mondott valami mesehős???

2013. jún. 16. 23:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!