Mit csinálnátok ha kiderülne, hogy igazából nem létezik halál?
Úgy értem, hogy a halál csak valami rossz vicc amit az istenek, Sátán, UFO, rézf@szubagoly (hívd ahogy akarod) stb. hozott létre, hogy szórakozzon velünk.
És akit meghalni látunk az nem is hal meg, hanem csak elképzeljük tehát: egy fajta kollektív hallucináció.
Követnétek még a vallásotokat, ha van?
Ateisták,materialisták ti mit tennétek akkor?
Változatna ez egyáltálán bármit is?
A kérdésed értelmezése, és a rá adott válasz nagyban függ attól, hogy hogyan értelmezed a halált. Úgy mint az aktuális földi életed elmúlását, és ezzel állítod szembe a lélek hallhatatlanságát? Vagy úgy mint fizikai képtelenséget? Vagy úgy hogy az egész fizikai világ nem létezik és mindent csak képzelünk? Stb. Mindenesetre megpróbálok válaszolni, de előre szóltam: attól függ mit értesz halál alatt.
> Követnétek még a vallásotokat, ha van?
Nem vagyok vallásos, tehát erre nem tudok válaszolni. Viszont nem tudok olyan vallásról, aminek az lenne a lényege hogy a halál nem más mint tömeg hallucináció. Ezért úgy gondolom, hogy egy vallás sem lenne tartható a jelenlegi formájában. De ez nem jelenti azt, hogy ne lennének továbbra is vallásos emberek (hiszem most is vannak nehezen tartható vallások, és mégis: vannak!)
> Ateisták,materialisták ti mit tennétek akkor?
Nem vagyok ateista, erre sem tudom a választ. Materialista inkább vagyok (bár nem a hagyományos értelmében). Egy ilyen fölfedezés valószínűleg semmit, vagy alig változtatna az életemen. Nem tennék semmi különöset.
> Változatna ez egyáltálán bármit is?
Kevés dolgot.
Utolsó kettőnek igaza van!
Jogos!
Nem definiáltam elég jól amire gondoltam.
Úgy értettem, hogy mint matéria (anyagilag) maradsz meg örökké. Mondjuk "halál" után (ami nem létezik), megugrik az ezermilliárdodszorra az ember regenerációs-, alkalmazkodó képessége és emiatt nem lehet meghalni. Még abba sem ha beleugrasz a napba (Ilyenkor csak egy rövid ideig fájdalmat érezne az ember, amíg hozzá nem szokik és ki nem löki egy napszél a csillagból).
És igazából azért tágul a világ egyetem, hogy azok akik meghaltak azok eltudjanak távozni erről a bolygóról a túlnépesedés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!