Miért ilyen "önfejűek"?
Első: talán használd a goole-t, a wicca is egyfajta vallás... No comment :/
Kérdező: a vallás a birkább emberekből agyatlan droidot csinál kb., nulla realitásérzék, csak az a szent, az igaz, amit a vallás mond. Lehet nekik ez adja meg a lelki békét, szerintem csak droidok.
Én római katolikus keresztény vagyok, de nem próbálom másra rákényszeríteni. Jézus ugyanis amikor megparancsolta a tanítványoknak, hogy hirdessék az evangéliumot, azt is mondta nekik, hogy ahol nem fogadják szívesen, onnan menjenek el. Szóval ő nem kért erőszakos térítést.
Azt viszont utálom, ha lehülyézik a hitemet. Ha én tiszteletben tartom más nézetét, akkor más is tartsa tiszteletben az enyémet.
Vallás, politika, ideológiák.. mind követőket hoznak létre. A követő pedig szükségszerűen azért az, mert irányításra, biztonságra vágyik. Mindenáron. Ezért a 'hívők' egyetértően nézték, ahogy a ne ölj-t felülbírálta vallási vezetőjük, az ÁVH-sok lőttek a tömegbe, követték Hitlert, Sztálint, Roosevelt-et, köpné le egyik pártszimpatizáns a másikat, elfeledve, hogy mind emberek.
Mindez a különbségtételről szól: jobb és rosszabb-ra osztja meg az adott nézettel egyetértőket/elutasítókat. Nem erkölcsileg, hanem az elv alapján dől el, mi a jó és a rossz, az irányított vazallusok így megosztva, uralva, kis kedvezésekért eladják a saját anyjukat is.
Tehát: ismerőseid jó követők, aminek szellemi vezetőik valamilyen formában egészen biztos, hogy haszonélvezői.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!