Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Léteznek olyan emberek, akik...

Léteznek olyan emberek, akik valóban elhiszik a Biblia minden csodáját?

Figyelt kérdés
Vannak olyan emberek, akik elhiszik, hogy valóban fizikailag megtörténtek a csodák. Pl a szüzen fogantatást. Ezek a csodák valóban megtörténtek vagy csak átvít értelembem érti a biblia?
2013. máj. 20. 15:25
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
32%
Kérdező most őszintén, láttál te már normális embert istenben hinni? Menj be egy gyülekezetbe és nézd meg milyen emberek vannak ott. én már voltam és elmondom neked. Testi és szellemi fogyatékosok, családon belüli bántalmazottak, rokkantak, egyszóval olyan emberek akik reménykednek abban hogy bekerülnek haláluk után olyan helyre ahol nem lesz fájdalom, se bánat, el is nevezték ezt a helyet paradicsomnak, de édenkertnek is hívják, régebben mennyország is volt de ma már ez nem divat mint ahogy ma már a pokol sem divat.
2013. máj. 22. 15:25
 22/26 anonim ***** válasza:
0%

Itt csak egyetlen csoda van, az összes többi abból fakad.

Az a csoda, hogy az ember hinni tud.

Ezt a csodát talán az evolúció tette lehetővé és meglehet, ezzel különbözünk az állattól. Képzelőerőben nem jeleskednek és hiába van némelyiknek egész magas értelme képzelőerejük alacsony fokon áll, így azt sem tudják elképzelni, hogy valami másképpen legyen, mint ahogyan van. Márpedig ez az emberi ész legnagyobb előnye, ha megpróbáljuk elképzelni a dolgokat másképpen, így, vagy úgy és máris jöhet egy ötlet, egy terv, ami változtat a világon.

Én úgy gondolom, a keresztény vallás nagy előrelépés volt a világnak, az alapjai forradalmian új gondolatokat hoztak két évezrede, de manapság már sok tekintetben el van maradva a fejlődéstől. Nem is csoda, hogy annyiféle változata van. Na tessék, megint egy csoda.

Nem is csoda, hogy csodálatosan csodás a csodákban bővelkedő Biblia.

Mit csodálkozol ezen?

2013. máj. 22. 15:45
 23/26 anonim ***** válasza:
5%
A szeplőtelen fogantatásban tudomásom szerint minden katolikus ember hisz, szerintem vagyunk egy páran... :) Aki viszont a teremtéstörténeteket, a bűnbeesést, és egyéb ilyesmiket szó szerint értelmez, annál szerintem is lehet egy kis gubanc.
2013. máj. 22. 16:19
 24/26 nagy568 válasza:
20%
mindenki abban hisz amiben akar. én pl elhiszem azt fizikailg történtek a csodák. ha nem lenne igaz akkor már rég nem lenne a katolikus egyház ami már több mint 2000 éve létezik. ez is egy csoda és a szentlélek élteti.Péter apostol volt az első páppa akire Jézus rá bízta az Egyház vezetését
2013. máj. 22. 22:01
 25/26 anonim ***** válasza:
A tuzes szeker a leghihetobb tortenet mind kozul.
2013. máj. 25. 12:35
 26/26 anonim ***** válasza:

Most komolyan: axióma, hogy Isten mindenható és hogy ő teremtette az Univerzumot, a fizikai törvényeket. És hogy ő ezek felett áll, megváltoztathatja őket adott helyen és időben, és csodát tehet. Ha egyszer mindenható, mindent megtehet, tehát ezzel minden csoda hihetővé válik.

Ezért lehet bennük hinni.

Egyébként meg meg kéne érteni,hogy a lényeg úgyis az erkölcsi tanítás, hogy legyen kapcsolatunk Istennel, hogy szeressünk mindenkit, stb. a történetek, példázatok arra valók, hogy jobban megértsük ezeket. Lényegtelen, hogy tényleg megtörténtek-e, a mondanivaló a lényeg. Persze akár meg is történhettek, hiszen a Mindenható végrehajthatta őket.

Persze egyes történetekben maga a történet is fontos, pl. keresztáldozat, teremtés.

2013. máj. 27. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!