Léteznek olyan emberek, akik valóban elhiszik a Biblia minden csodáját?
Akkor nyilván a kopaszság is egy hajviselet mert egy kopasz is bemehet egy fodrászatba.
Meg nyilván a fogyókúra is egy étkezés,mert egy fogyókúrázó is beleszólhat egy főzőcsatorna egyik adásába.
Na akkor az ateizmus menyire is vallás?Erről már különben volt kérdés ,pont tőlem:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Különben ilyen alapon akármit vallásnak lehet nevezni.Például hogy hiszem hogy holnapra nem lesz sárga az ég.Csupán hiszem,semmi bizonyítékom nincs rá.Ezek szerint akkor ez is egy vallás?
Én is elhiszem minden szavát.
És inkább a Biblia okos és bölcs tanításai, mint az előttem szóló értelmetlen, okoskodó tévelygései. Hatalmas a különbség a kettő között.
Hát persze...Én is inkább bedrogozott (mert tudatmódosító szerek már akkor is voltak) buggyant,írástudatlanok álltal szájról szájra adott mondákban hinnék,mint egy ténylegesen levezethető dologban.Nem győzködés,de ne lepődj meg ha lehülyéznek azért mert hiszel egy rossz Zeusz koppintásban (Zeusz személyiségét legalább jobban kidolgozták és nem lett ilyen skizofrén mint a te Jehova jenőd aki egyszer jaj de tündi bündi,de különben mindenkit kénsavas hordókba dugna)De ha én is hülye lennék a tudományokhoz,akkor ezt a szöveget használnám mint te.Elképzelem ahogy már alig várod, hogy megbüntessen minket Jehova Jenő a fura sivatagi viharisten.Na viszlát,én mentem feláldozni egy birkát Poszeidónnak mert ő az igazi isten és a többi Olümposzi Isten,és nem a ti hóbortotok.Hésziodosz rá a bizonyíték aki lejegyezte ezt nekünk.De majd meglátjátok mikor a Tartaroszban fogtok sínylődni!
Poliateista
Transzport = tartalosz.
Bocs, én még nem vagyok az evolúciónak azon a magas fokán, mint te, szoktam hibázni. :)
Igen Én is elhiszem ezeket.
S aki ugyan így ezt írta azokat rendre felpontoztam, bár nem szoktam pontozni.
Senki nem mondta, hogy el kell hinni, de Ha nem hiszi el egy keresztény azt ami a bibliában természet feletti esemény, az a Teremtő Isten létezését se higgye el, és kétségbe vonja a Teremtő mindenhatóságát.
Katy Weaver
Szia!
Szerintem nem nehéz ezeket a csodákat elhinni, ha valaki hisz a Mindenható Istenben. A szüzen fogantatást szó szerint kell érteni, mert Isten így biztosította, hogy egy élő személy születhessen meg emberként.
A képies nyelvezetű példabeszédek és próféciák azok, amelyeket átvitt értelemben kell érteni a műfaji sajátosságuk miatt...
Üdv. Péter
"Hogy magadat felsőbbrendűnek véled, az az evolúcióba vetett hitednek köszönhető."
Aranymaszat! Azt általában a vallásosak hiszik. Kérdezz meg akár kit, aki ebben hisz. Azt válaszolja majd, hogy az ember uralkodik az állatok felett, mert Isten arra teremtette.
Angyalbögyörő!
Ez pontosan így van. Csak az uralkodás nem azt jelenti, hogy irtsd ki, pusztítsd el. De a bűneset óta csak erre vagyunk képesek.
"Azt, hogy a tudományhoz értesz, igen erősnek találom, és nem biztos, hogy fedi a valóságot. Ami biztos, a vallásokról nagyon keveset tudsz, de azt nagy biztonsággal kutyulod maszlaggá. Hogy magadat felsőbbrendűnek véled, az az evolúcióba vetett hitednek köszönhető. Ha abban a transzportban a hülyéket gyűjtik össze, félek te is benne leszel."
Görög mitológia forog a sírjában (ahova a kedves kereszténység küldte)Oké hogy nem tudod kívülről az összes Istent ,rokoni kapcsolattal együtt ,de hogy a Tartaroszt ne ismerd...Pedig ez nem is természettudomány.
Na mindegy.
Ja és ezen jót nevettem."Hogy magadat felsőbbrendűnek véled, az az evolúcióba vetett hitednek köszönhető. "
Tényleg?Akkor mivel magyarázod azt hogy a rasszizmus már az evolúció előtt jóval megjelent(jó,az evolúció gondolata már krisztus előtt pár évszázaddal megszületett,és még Linné is hajlott rá,de a köztudatba és a tudományba 1859-ben,Darwin robbantotta a köztudatba)Ugyanis az Afrikából exportált (szó szerint,mint a tárgyakat,úgy vitték ide oda őket) feketéket,a te kereszténységedhez tartozó amcsik,úgy állatnak nézték ahogy voltak.Ugyanis Isteni büntetésnek vélték,gondolták aki rossz szellemgyerek volt a mennyekben,az fekete bőrszínt kapott a földön,és akkor a magasztos európaiak már rögtön felsőbbrendűek.Ezt a keresztények találták ki és még máig él ez a felsőbbrendűségi érzet,amit leggyakrabban a vallásosok szoktak agresszióba önteni (Ku Klux Klán).
(tudom nem szép dolog az álltalánosítgatás,de látható hogy igen művelt vitapartnerem még az emberek kasztozgatásánál tart,ezért én is felveszem ezt a vitamorált)
"Transzport = tartalosz.
Bocs, én még nem vagyok az evolúciónak azon a magas fokán, mint te, szoktam hibázni. :)"
Látszik mennyire vagy művelt.Egyrészt még másodjára se voltál képes normálisan leírni.
Másrészt pedig ha legalább hangyalábnyi fogalmad is lenne az evolúcióról,tudhatnád hogy egyedek soha nem evolválódnak csak úgy magukba.Tehát egy hal soha nem fog kétéltű lenni.Max a populáció léphet magasabb szintre.És ha te az evolúcióra vársz hogy okosodj,akkor ez sok mindent megmagyaráz.Én inkább ezeket szoktam használni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!