A keresztény vallásúak miért hiszik, hogy csak ők tudnak becsületes életet élni?
Sokszor hoznak fel ilyeneket példának, mikor a vallásuk mellett érvelnek. Például mikor az egyházi iskolák szükségességéről van szó. Azt mondják, hogy ott legalább jó erkölcsöt, normális értékrendet tanul a purgyé. Egyesek még azt is felhozzák, hogy kizárólag keresztény neveléssel tanulhatja meg az ember ezeket a dolgokat.
De kérdem én: miért? Egy ateista ember például nem lehet normális, jó erkölcsű? Vagy ha már vallás, akkor miért kizárólag a kereszténység? A buddhizmus például szintén példaértékű életvitelre tanít.
Ami az Éjjel-nappal Budapest, Kiszel Tünde, Való világ, Orbán, antiszemita tüntetés botrányok és más agyelszívó műsorok mellé már nem fér be: [link]
Itt is a szeretet vallása dolgozik keményen. Méghogy ma nincs ilyen: lol?
Csak éppen a tévé szennyel jól lehet lakatni a népet.
Köszönöm a válaszokat. Tehát egyetértés abban van többnyire, hogy nálunk ennek történelmi okai vannak, tásadalmilag az az elfogadott, ha falaki keresztény.
ma 00:11
A vallásszabadságról mit gondolsz?
KoDan! Nem szokás elolvasni az előző hozzászólásokat? Mutatom mit írt Katy:
" Persze jól tudom Én hogy a
kereszténységen belül sokan azért
vannak ki akadva, mert Isten
nevében több bűnöket követtek el,
mint más vallásokban, holott Isten
a szeretetre tanítaná az embereket.
A rossz példa mutatás megtette a
hatását, és azt tapasztaljuk, hogy
többen ép ezért inkább a keleti
vallások felé húzódnak."
Kérdésre:
ma több órát egy magát kereszténynek nevező némber társaságában töltöttem és bizony eszembe jutott, hogy ez a vipera vajon hány embert ijesztett el Istentől?
A kereszténység csak egy szó. Az kevés. Azt művelni is kell. Olyan, mint egy kert, amit ha nem gondoznak, akkor elgazosodik és értéktelenné válik.
A válaszodból kitűnik, hogy közelében sem jársz a kereszténységnek, akkor meg mit okoskodsz? A lényeg hogy beleköthess az emberbe. Tudom, mind így működtök, újat még nem mutattatok.
De tudod mit? Majd imádkozom érted, hogy megnyugodjon az az áspiskígyó lelked.
Szia!
Aki a kereszténységet megérti, nem gondol ilyent. Aki nem érti meg, az pedig valamiféle exoterikus vallásként értelmezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!