Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit tegyek? Szóljak az osztály...

Mit tegyek? Szóljak az osztályfönökömnek? Bövebben lent

Figyelt kérdés
Az egyik órán az eggik osztálytársam megkèrdezte,hogy zsidó vagyok-e,èn mondtam,hogy igen,erre ö:Húzz innen hülye kis zsidó!Ötödikesek vagyunk. Elöre is kösz a válaszokat,de kèrlek,csak tanácskat ìrjatok!Kösz

2013. ápr. 28. 21:19
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az èrtelmes válaszokat,akik nem kèrdöjeleztèk meg,hogy 11 èves vagyok.De nekik is köszönöm,hogy intelligenciámat egy idösebb emberhez hasonlìtják.Biztosíthatom öket,hogy 11 èves vagyok.Úgy döntöttem,hogy szólok az osztályfönökömnek,miután többször is bunkózott.Nagyon leszidták.Fèl órát ordított vele a tanárom.Köszönöm a válaszokat,nagyon sokat segítettek.
2013. ápr. 29. 21:05
 12/12 anonim ***** válasza:

Reméljük, lesz erdménye a tanári "ordítozásnak" :)

( Bevallom, a tettlegességet abban a hitben javasoltam, hogy ötödik gimnázium. Mert csakúgy "ötödik" az is lehet. :) Ettõl függetlenül javaslom, ha eddig nem szoktál, minden nap néhány fekvõtámaszt, mindig annyit, amennyi nem esik nehezedre - a számuk idõvel növekedni fog. Ez arra jó, hogy ha kénytelen vagy valakit "megfegyelmezni", ne akarjon visszaütni. )

+++++++++

Tartozom egy kis kiigazítással.

Elhiszem, hogy Katy válaszai jóindultúak, de azt próbáljuk már megjegyezni, hogy

a felebaráti szeretet parancsát Jézus

IDÉZTE Tóránkból,

konkrétan ez Mòzes harmadik könyvében a 19. fejezet 18. vers.

Az evngéliumokban egyébbként ez épp azért úgy kezdõdik: "Hallottátok a parancsot: ..."

Nézzétek meg, keresztény forditas8ok)ban itt: [link] ; zsidó ( Dr.Bernstein Bela ) forditásban itt: [link] ( pdf )

Jegyzetek és magyarázatok a Tórához ( dr Joseph Herman Hertz ( 1872 -1946; Brit Birodalmi fõrabbi 1913 - 1946 ) jegyzetei nyomán ) : [link]

Errõl a versrõl külön csaknem 4 oldal.

Még annyit jegyezzünk meg ehhez, hogy - aki látott már zsidó imakönyvet, az tudja - a vallásos zsidó minden napját azzal kezdi, hogy a reggeli imának majdnem a legelején elmondja: "ezennel vállalom a szeressed felebarátodat mint magadat parancs betartását".

2013. ápr. 29. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!