Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A jehovisták tényleg azt...

A jehovisták tényleg azt hiszik, h megtéríthetnek?

Figyelt kérdés
2009. szept. 23. 11:57
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
77%

Múltkor az utcán leszólítottak a mormonok, Bibliával a kezükben szép jó napot kívántak, mire én is szép jó napot kívántam nekik, és sietúsen továbbmentem.

Fél éve egy másik mormon csoport szólytott meg az utcán, elmondták, hogy Jézus értem is meghalt, nem csak őértük. Én erre kijelentettem, hogy "köszönöm, tudok róla", majd továbbmentem.

Én egyszerűen nem állok szóba térítőkkel. Amikor bekopogtak hozzám a jehovisták, egyszerűen kijelentettem, hogy valamint nagyon kapitálisan elnéztek, mert rossz helyre jöttek. Kijelentettem, hogy rendőrt hívok, ha nem kotródnak onnan azonnal. Aztán rájuk vágtam az ajtót. Ilyen egyszerű: take it easy! :P :) Nem kell velük foglalkozni, nem kell velük szóba állni. Nem méltóak arra, hogy felhúzzam magam rajtuk!

2009. szept. 25. 12:36
 12/26 anonim ***** válasza:
77%

Hujujj, legyetek óvatosak, mert privátot írnak és beszólnak.

Persze nem alázatosan.

Sajnálom őket, mert nagy tévhitben vannak...

2009. szept. 25. 20:20
 13/26 anonim ***** válasza:
38%

A "Jehovisták",akik egyébként Jehova tanúi ( a gyengébbek kedvéért)NEM hiszik azt ,hogy megtéríthetik az embereket ez egy óriási tévedés !NEM TÉRÍTENEK,hanem Jézus parancsára

hirdetik és prédikálják az Isten Királyságáról szóló jó hírt !Attól függetlenül ,hogy hány ember hallgatja meg őket

ők beteljesítenek éppen a mai napokra szóló próféciát!

Annyira ellen áll itt mindenki,tudjátok egyáltalán,mi ellen védekeztek???

egy Jehova tanúja

2009. szept. 25. 20:22
 14/26 A kérdező kommentje:
nézd má itt is itt vannak. hát hagyjatok már. én ateista vok. nem hiszek a szentháromságban se a többi hókuszpókuszban. ti elvagytok vele, örülök neki. kész. engem nem érdekel.
2009. szept. 25. 22:18
 15/26 anonim ***** válasza:
37%

állítólag ha azt mondod, nekik, hogy ortodox zsidó vagy, akkor fejvesztve iszkolnak.

engem egyszer egy hitgyülis kollégám fárasztott vagy 4 órán keresztül... és onnan még elmenni sem tudtam, mivel a munkahelyem volt, és még azt sem hagyta, hogy a dolgommal törődjek... ezek nagyon fanatikusak...

2009. szept. 25. 22:27
 16/26 anonim ***** válasza:
62%

Hát, el kell hogy mondjam, hogy a Jehova Tanúi is tagadják a Szentháromságot. Ez pedig nem bibliai. Az, hogy milyen parancsot követnek, meg inkább hagyjuk. Az evangélium szó jó hírt jelent. Nem olvassák Isten igéjét, csak a saját állításuk igazolására használják. Kedves Jehova Tanúja, ha megnyitod a szíved Isten előtt, meg fogja mutatni a kegyelmét, a jóságát, a szeretetét és a tökéletes akaratát. Nem kell szervezet ahhoz, hogy megtudd, mit akar Isten az életedben. Ott a biblia, az valóban Istentől származik. Nem egy parancsot kell betölteni, hanem mindet!

És ezzel itt be is fejeztem a beszélgetést.

2009. szept. 26. 09:28
 17/26 anonim ***** válasza:
47%
Én próbálkoztam azzal, hogy azt mondtam nekik, hogy buddhista vagyok. Akkor sem koptak le. Utána belekezdtem egy jó kis mesébe Superman-ről és mondtam nekik, hogy 2000 év múlva majd azt hiszik az emberek, hogy ez valóban megtörtént..... Lehet, hogy az ő szentírásukat is valaki megírta a gyerekének mesekönyvnek és ők meg azt hiszik, hogy valóban így történt minden.
2009. szept. 26. 12:56
 18/26 anonim ***** válasza:
75%
Azért azt ne felejtsük el, hogy nem olyan egyszerű Jehova Tanújának lenni. Nagyon sok ismeretszerzés kell hozzá, és a személyes meggyőződés, hogy én az akarok lenni. Ez után jön az a pont, amikor a hithez tetteknek kell párosulniuk. Vagyis a tetteimmel kell igazolnom, hogy a Bibliával, Isten erkölcsi irányadó mértékeivel összhangban élek. Ezek után jön a megtérés, önátadás, megkeresztelkedés. Szóval ez egy nagyon hosszú folyamat, és csak önszántából képes erre az ember. Ezt unszolásra nemigen lehet, mert már az elején kibukik az illető a sorból. Levonva a következtetést, egy ember sem téríthető meg.
2009. szept. 28. 11:39
 19/26 anonim ***** válasza:
77%
Igen! teljesen megvannak győződve róla! multkor engem is megállítottak meg hogy biztos sok problémám van nekem is és hogy ők majd segítenek...stb. alig tudtam megszabadulni tőlünk!az a véleményem róluk hogy nincs bennük tisztelet más vallása iránt.
2009. szept. 30. 14:09
 20/26 anonim ***** válasza:
77%
Azt. De rosszul. Ez úgymond egy "engedélyezett szekta" semmi évezredekre visszamenő múltja nincs és folyton mosolyognak.
2009. okt. 1. 23:37
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!