Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten a többi vallás ellen?

Isten a többi vallás ellen?

Figyelt kérdés
A Judeo Keresztény Mitológia ,hogyan dolgozza fel akarom mondani magyarázza a többi vallás meglétét?

2013. ápr. 11. 22:45
1 2 3
 11/21 Pendulum92 ***** válasza:
Én itt nem a kereszténységre gondoltam, hanem a a muzulmán, ókori római, görög vallásra.
2013. ápr. 12. 21:26
 12/21 anonim ***** válasza:

Az Ószövetségben olvashatunk arról, hogy a pogány istenek nem léteznek, és a próféta szinte kigúnyolja azokat, akik hozzájuk imádkoznak.

A keresztények megosztottak abban, hogy mások is az ő Istenüket imádják, csak más néven; vagy démonokat imádnak, valójában az ördögökhöz imádkoztak már az ókori egyiptomiak, görögök, rómaiak is.

Az iszlám teljességgel kizárja más istenek létezését. Szerinte nincs más isten Allahon kívül.

2013. ápr. 12. 21:45
 13/21 Pendulum92 ***** válasza:

Pont erre akartam rávilágítani: A keresztények úgy tartják, csak az ő istenük valós. Mások max hamis istent, vagy ugyanazt, de más névvel imádják.

Lefogadom, hogy a koránban meg a sajnálják a buta keresztényeket, hogy azt hiszik, saját istenük van, miközben allah-hoz imádkoznak.

De persze ők tévednek, hiszen ez van leírva a Bibliában.

2013. ápr. 12. 21:49
 14/21 anonim ***** válasza:

pendulum 92!

sulyosan tvedsz!

a coran sokkalta toleransabb mint te!!

az ugyanis profetakent tiszteli yeshua h'nocri-t!!pontosan a h'nocri miatt ami azt jelenti "aki istennel van"!!

a muzulman vallas egy rendkivulien nyitott tolerans vallas!

a zsidokrol igy ir a profeta muhammad,;

-"az aki vet a zsidok ellen az vet allah ellen,mert ok a dinnim a konyv es az iras nepe"-

2013. ápr. 13. 08:29
 15/21 Pendulum92 ***** válasza:

Nem ismerem a koránt, sem az iszlám vallást. Én csupán arra a dologra akartam rámutatni, hogy minden vallás hívői úgy gondolják, hogy az ő istenük a valós, az igazi. Csupán hit alapján kijelenteni másokról, hogy hülyék, mert más istenben hisznek, csupán ostobaság.(ez most konkrétan az egyik előző válaszolónak szól.)

Azokat a vallásokat, életfilozófiákat(itt a buddhizmusra gondolok) preferálom, ahol van egy kialakult hit, de más népeket nem néznek le emiatt, nem tekintik őket tudatlanoknak, hamis Istenben hívőknek.

2013. ápr. 13. 09:17
 16/21 A kérdező kommentje:

Majd nézzetek utánna a monizmus fogalmának. A monisták szerint Isten ott van mindenütt és annyi formát és nevet visel,hogy a többi vallás mely kialakult egyetlen egy tőről fakad.

De persze ez is egy vélemény.

2013. ápr. 13. 11:01
 17/21 Granulátum ***** válasza:
Balunak üzenem, hogy a Római Katolikus Egyház a júdaizmusból alakult ki, az meg a zoroasztriánizmusból, ami a hinduizmus ellen jött létre, az meg a buddhizmus ellen jött létre, ami a brahmanizmus ellen jött létre...
2013. ápr. 13. 11:46
 18/21 anonim ***** válasza:

pendulum!

nos ha nem ismered,miert irsz megis okorsegeket rola???!!

milyen alapon kritizalsz te masokat,masok vallasat ha meg csak nem is ismered fikarcnyit sem azt??

2013. ápr. 13. 14:19
 19/21 Pendulum92 ***** válasza:
Elnézést, látom vérig sértettelek. Én itt a keresztény vallás többi vallásról alkotott véleményét kritizáltam. Nem volt célom az iszlámot bírálni, mivel nem ismerem. Keresztényt viszont annál inkább, mivel engem is annak neveltek.
2013. ápr. 13. 16:04
 20/21 anonim ***** válasza:

18:

Látom, sz@rt se fogtal fel Pendulum mondanivalojabol, máskülönben nem ugrottal volna így a torkának.

Szerintem fogjunk össze és oljuk meg szerencsetlent.

Pláne, h volt pofaja elnezesed kérni, olyan miatt, amit el sem követett. Verlazito.

2013. ápr. 25. 04:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!