Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten a többi vallás ellen?

Isten a többi vallás ellen?

Figyelt kérdés
A Judeo Keresztény Mitológia ,hogyan dolgozza fel akarom mondani magyarázza a többi vallás meglétét?

2013. ápr. 11. 22:45
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
17%

sehogy!

azok tevhitek!

ISTEN CSAK EGY VAN!!pont!

2013. ápr. 12. 07:39
 2/21 anonim ***** válasza:
#1, ugyanugy mint a te kitalalt istened, pont
2013. ápr. 12. 08:16
 3/21 anonim ***** válasza:
17%

Kedves Kérdező.

A Mitológia nem egyenlő a valósággal.

Az tagadhatatlan, hogy igen sok vallás létezik, ami az eredeti imádatból kreáltak az emberek a saját elgondolásukra, kényelmükre.

A kérésed másik részére pedig a válaszom:

Igen Isten ellene van a vallásoknak, mert nem támogatja egyiket sem, ahogy a Bibliából jól ki is olvasható.

(Máté 7:21-23) . . .. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!

(Máté 15:8, 9) 8 »Ez a nép ajkával tisztel engem, de a szíve messze eltávolodott tőlem. 9 Hiába imádnak engem, mert emberek parancsait tanítják tanokként.«. . .

Ezért arra is felhívta a figyelmet a jelenések könyvében, hogy ezeknek a vallásoknak hamarosan véget vet.

(Jelenések 17,18.)

Hogyan magyarázza a vallások meglétét?:

Mi sem egyszerűbb ennél.

Amikor Ádám idejében engedelmesek voltak azon E G Y Istennek, ugye egyféle "vallás" volt egy tanítással.

Ahogy Sátán bejött a képbe, mindjárt két "vallás" lett két tanítással. s ezt Ő tetézte, a Bábel tornya idején a nyelvek összezavarásával.

Hiszen az embereknek akkor egy nyelvük volt, és attól függetlenül, hogy nem akartak engedelmeskedni a Teremtőnek, de ismerték Őt, tudták ki Ő, és azt is hogy ki az ellenfél. Az emberek szétszéledésével Sátán nagyon jól kialakította a "népek" hagyományai, mondásai alapján a vallások többségét, ami homlok egyenest ellenkezik a Teremtőnek Járó igaz mádat bemutatásától.

S az évezredek folyamán ide jutottak az emberek, amin nem kell csodálkozni, mert meg lett jövendölve.

Tisztelettel

Katy Weaver

2013. ápr. 12. 08:50
 4/21 anonim ***** válasza:
Esetleg úgy, hogy mindegyik kamu. Istenek csak az ember fantáziájában léteznek.
2013. ápr. 12. 09:36
 5/21 anonim ***** válasza:
Szinte minden vallásban van valamennyi igazság, több, vagy kevesebb. A legtöbb vallás feltételezi valamilyen felsőbb lény létét, ezeknek a felsőbb lényeknek a tulajdonságira, nevére, mennyiségére vonatkozóan azonban komoly eltérések vannak közöttük. Mondhatjuk, hogy minden vallásban megvan az igazságnak egy vagy több morzsája - az egy az az, hogy egyáltalán elfogadják egy (vagy több) felsőbb lény létezését. A többi vallást tehát tekinthetjük úgy, hogy kisebb-nagyobb részigazságokra épülnek.
2013. ápr. 12. 09:40
 6/21 Pendulum92 ***** válasza:
Nekem pont ezért hiteltelen mindegyik, mert van vagy több ezer. Mindenki az mellett kardoskodik, amelyikben hisz, amelyikbe beleszületett.
2013. ápr. 12. 11:05
 7/21 Balu86MH ***** válasza:

kérdező fejtsd már ki, hogy mi az a "Judeo Keresztény Mitológia" ... mert ilyen nem létezik.

Egyébként a kérdésedre válaszolva, Isten nincsen a többi vallás ellen, úgy tartjuk, hogy mindenki ugyan abban a LÉTEZŐ Istenben hisz, csak esetleg más néven nevezi, vagy helytelenül gondolkozik róla. Tehát a többi vallás Istenhite nem hiábavaló, csak kicsit mellékvágány.

2013. ápr. 12. 14:23
 8/21 anonim ***** válasza:

A "Judeo-keresztény mitológia" nem tudom hogy magyarázza, ilyenről még nem is hallottam.

Én katolikus keresztény vagyok és a válaszom nagyon egyszerű: mivel emberek vagyunk, különböző gondolkodással és tapasztalatokkal, így a különböző kultúrák mind máshogy keresik az igazságot az élettel és a transzcendenssel kapcsolatban.

2013. ápr. 12. 14:27
 9/21 Pendulum92 ***** válasza:

"Tehát a többi vallás Istenhite nem hiábavaló, csak kicsit mellékvágány."

Miért nem pont a te vallásod a mellékvágány?

2013. ápr. 12. 15:36
 10/21 Balu86MH ***** válasza:
Azért mert ez a fővágány, ez puszta egyháztörténelem. A Római Katolikus vallás nem vált ki sehonnan, ez az alap, ebből váltak ki a többiek. Innen gondolom :)
2013. ápr. 12. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!