Igaza volt Lennon-nak?
„A kereszténység el fog tűnni. Megszűnik, megsemmisül. Erről még csak vitatkozni sem vagyok hajlandó. Igazam van és be is fog igazolódni."
"Jézussal nincs is semmi baj, de a követői ostobák és közönségesek. Ők csavarják ki úgy a dolgokat, hogy az számomra tönkreteszi az egészet.”
John Lennon
El tudom képzelni, hogy olyan kereszténységgel találkozott, hogy rájuk akár igaz is volt az állítása.
Én is találkoztam már olyan, magukat kereszténynek valló emberekkel, -talán ti is- akik miatt, -ha csak ők lennének a világon, akkor igen rossz véleményem lenne az egészről.
Persze az általánosítás alapvető hiba, hiszen nem ismerehetett mindenkit és emiatt az a véleményem, hogy tévedett.
Vannak valóban őszinte, istent kereső emberek és közöttük nagyon sok értelmes, bölcs ember.
Általánosítani hiba volt részéről.
"Már most népszerűbbek vagyunk, mint Jézus"
Kár, hogy ezt a részt kihagytad belőle, így teljes.
Én tisztelem Lennont azért a zenei munkásságáért, amit letett az asztalra, de aki veri a feleségét és olyanokat mond a gyerekének, hogy egy whiskysüvegből jött ki egy szombat este, az nekem kevésbé hiteles megítélni a kereszténységet.
„A kereszténység el fog tűnni. Megszűnik, megsemmisül. Erről még csak vitatkozni sem vagyok hajlandó. Igazam van és be is fog igazolódni."
Erről egy másik aranyköpés jut eszembe:
Isten halott, aláírás: Nietzsche
Nietzsche halott, aláírás: Isten.
Kedves Kérdező.
Lennon kijelentéseit a biblia is tartalmazza, így ez valójában nem teljesen tőle származnak.
A Jelenések könyvében a Teremtő kijelenti, hogy a vallásokat megfogja büntetni, ami azok felszámolásával kezdődik.
Viszont a második kijelentés nem fedi teljesen a valóságot, mert vannak még emberek akik Jézus elvárásai szerint élnek, és igen kevesen vannak.
Tisztelettel Katy Weaver
Az első: ki tudja? majd egyszer kiderül...
A második: sajnos tényleg sokan vannak azok a keresztények, akikre ez jellemző, de azok is, akiknek a helyén van az eszük és nagyon is jó emberek.
Lennon élete elég rosszul alakult, sőt kész rémálom lett.
Vajon véletlen volt? Vagy sorscsapás?
Én majdnem Lennon miatt lettem vallásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!