Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért kritizálják olyan sokan...

Gelazso kérdése:

Miért kritizálják olyan sokan a SZCIENTOLÓGIÁT ( Dianetikát)? Kinek, milyen csoportnak nem tetszik a létük?

Figyelt kérdés
MOst láttam tölük egy 2 órás filmet( ateista vagyok, söt nagyon is), söt olvasgattam a neten is róluk, de nem fedeztem fel semmit ami "rosszabb" lenne mint bármely másik vallási gyülekezet. Segítsetek!
2013. márc. 26. 15:37
1 2 3
 11/29 anonim válasza:
86%

nagybátyám 20millió Ft-ot fektetett bele és mit kapott?

AZ ÉG VILÁGON SEMMIT

2013. márc. 28. 15:19
 12/29 anonim ***** válasza:
72%

Mert lehúznak, és teljesen tönkretesznek téged is, meg az emberi kapcsolataidat is.

A propagandafilmjeik jótékonyan kihagynak kínos tényeket a főjúdás életéből, mint pl. azt, hogy a fia a "csodás családi légkör" miatt öngyilkos lett, a mai élő gyerekei gyógyszereken élnek, különben nem tudnának funkcionálni mentálisan a mindennapokban, valamint azt, hogy ronika nagy k*rvapecér volt ám.

2013. márc. 28. 20:25
 13/29 anonim ***** válasza:
70%

"Ha magát az elméletét vizsgáljuk, akkor azt kell mondanom, hogy az egész világ vallásaiból szemezgetett: a hinduizmus védáiból, Buddha tanaiból, a kínai lámakolostorok tanításaiból, a kereszténység egyes elemeiből, Kant, Nietzsche, Schopenhauer filozófiájából, de még a görögök és arabok matematikai ismereteit és a nyugati és keleti civilizációktechnológiáinak elemeit is felhasználta."

Na, aki ebből nem veszi le, hogy ez a szcifarokság mekkora kamu, az veszett ügy.

Nívós helyeken a sarokba hajították volna olvasatlanul ezt a sok sz*rt, amit az a majom összeollózott.

2013. márc. 28. 20:29
 14/29 anonim ***** válasza:
Felesleges így hazudnod, tudjuk jól, milyenek vagytok mind.
2013. márc. 29. 20:55
 15/29 anonim ***** válasza:
9%

Eddig egy olyan embert se olvastam ennél a kérdésnél, aki tényleg tudná is, hogy mit beszél.

Az internetről összeollózott cikkektől kezdve, a teljesen félreértett, és nyilvánvalóan "valakitől hallottam" véleményekig.

Igen, szcientológus vagyok. A könyveink megtalálhatók könyvtárakban, lehet őket online rendelni. Abból lehetne informálódni, hogy mit tanulunk, olvasunk. (Nem kell bemenni az egyházba, még megvenni sem kell a könyveket).

A személyes véleményem (nem egyházi hivatalos vélemény) az, hogy problémás a szcientológiát úgy bemutatni, mint vallást. Amikor elejted a "vallás" szót, az emberek 99%-ának a kereszténység valamely válfaja jut eszébe, imádkozással, dogmával stb, és aztán onnan kezdheted elmagyarázni, hogy dehát "nem úgy".

A szcientológia legnagyobb részt az emberrel foglalkozik mint szellemi lénnyel. Az eszköze a megértés. Olyan anyagokat, írásokat, előadásokat tartalmaz, amelyek célja jobb megértést adni az életről, hogy jobban tudd élni az életed, sikeresebb tudj lenni stb. a saját megítélésed alapján. Tehát legnagyobb részt nem "hiszek", hanem megérteni próbálok. Nincs lenyomva a torkodon semmilyen dogma, amivel muszáj egyetértened, ha a megértésről van szó.

A kapcsolat Isten és önmagad között a te személyes ügyed, és az út ehhez is a megértésen keresztül vezet.

Ezen kívül olyan eljárásmódokat tartalmaz, amelyeket alkalmazva segíthetünk másokon, hogy jobb tartósan kedvük legyen, jobban megértsék önmagukat, enyhítsük a lelki, testi fájdalmakat. Ezek sem hit alapú dolgok. Ezek módszerek, amiket ha pontosan megcsinál az ember, működnek.

Kipróbáltam, működik. Nem "kitaláció", hogy a begyulladó félbe lévő mandulámról 15 perc alatt lement a duzzanat, vagy hogy egy olyan embernek, akinek fingja nem volt, mi az a szcientológia elmúlt egy fájdalma, amivel orvoshoz akart menni. (mindamellett, hogy a gyógyítás nem célja a szcientológiának, de a szellemi oldalad segítésének vannak ilyen melléktermékei)

Ez az egyetlen egyébként, amiről a legtöbben nem írnak az interneten. Hogy működik. Mert abba nem lehetne belekötni, ha egyszer tényleg megvizsgálnák. Ezért is gondolom inkább tudománynak. De mivel a szellem/lélek területén dolgozik, ezért a vallás területéhez is tartozik, mivel hagyományosan a lélek és a szellem a valláshoz tartozik.

A szcientológia veszélyes a kritikusai szemében, mert hajlamos felébreszteni embereket. Akik tényleg megértik a szcientológiát és használják, nehezen kontrollálhatók azok részéről, akik nem szeretnék, ha az emberek önállóan gondolkodnak. Nem mondom, hogy mindenki, aki azt mondja magáról, hogy szcientológus, "teljesen felvilágosult" és sokkal jobb, mint bárki más. Nem. Itt is vannak, akik jól használják, akik nem használják, akik rosszul használják, akik nem értik, ahogy minden vallásban.

Ateista voltam én is. Utáltam a hittant. A szcientológia megértést adott nekem, nem egy újabb filozófiát, amit "el kell fogadnom". Azóta jobban tisztelem azokat, akik hisznek valamiben, függetlenül attól, hogy mi is az.

A lényeg számomra az, hogy ha az a tudás (akár vallás, akár valami más) segít neked abban, hogy jobb életet élj, és számodra működik, akkor hajrá! És nekem ez a szcientológia.

2013. márc. 30. 12:35
 16/29 anonim ***** válasza:
76%

A probléma az, 15-öske, hogy akkorát hazudsz, mint a kék ég.

Szánalmas, hogy a cetlijeiteken és szórólapjaikon nem írjátok ki a helyi kirendeltség címét, hanem telefonszámot adtok meg.

Mi ez, ha nem jele annak, hogy sumákoltok?

Tán féltek a hatóságoktól?

Miért féltek, ha nem csináltok semmi olyat, ami mentálisan és anyagilag tönkretesz embereket, morális és állami törvénybe ütközik?

Na látod, ITT bukik az összehasonlításotok más egyházakkal, ők ugyanis felvállalják a címüket, és nem bujkálnak, írásaikat bárki elolvashatja. Míg ti rejtélyeskedtek és homályosan adjátok elő a mondanivalótokat, anyagaitokat "csak tagok" olvashatják el. Bármit, amit megtudtok bárkiről, zsarolni kezditek vele, ha nem fogadja el szó nélkül azt, amit mondtok. Elképesztő módon romboltok szét emberi kapcsolatokat, és férkőztök bizalmába a gyenge embereknek.

Ez aljas és gerinctelen dolog, és hiába próbáljátok titkolni, KIDERÜL. Jegyezd meg, öcsém: semmi sem marad titokban, és nem lehet mindenkit sem elhallgattatni, sem hülyének nézni.

2013. márc. 30. 18:13
 17/29 anonim ***** válasza:
24%

Oké, szerinted hazudok.

Amiről én tudok "cetlikről", külön kihangsúlyozzuk azt, hogy hol van a helyi kirendeltség.

Mi értelme lenne egyáltalán egy promóciós anyagnak, ha a személy nem tudna az alapján kapcsolatot felvenni?

Én foglalkozom promócióval, és minden promóción szerepel, hogy hol vagyunk megtalálhatók. Amit állítasz, egyszerűen nem igaz.

Mutass nekem egy olyan szóróanyagot, kérlek, amin nem szerepel a címünk. Én tudok neked mutatni sok olyat, amin szerepel.

Te most alapvetően törvényellenesnek nevezed a tevékenységünket, de ha ez igaz volna, akkor törvényesen bezárattak volna minket már régen, hiszen mint tudjuk, a kormány nem kedvel bennünket. Akkor hogyhogy még itt vagyunk? Azért, mert semmi törvénybe ütközőt nem teszünk, és nem találnak rajtunk fogást.

Az írásainkat megtalálod könyvtárakban bárhol, így nem értem miről beszélsz, amikor azt mondod, hogy nem lehet elolvasni az írásainkat.

Hogy vannak olyan írásaink, amiket beavatottak olvashatnak csak, mert ők jutottal el egy olyan szintre, hogy bármilyen szinten is hasznos lehet számukra, illetve egyházrendi tagok? Igen, ilyenek is vannak, de ez egyáltalán nem különlegesség, más vallásokban is vannak ilyenek, és az írásainknak jó ha 1-5%-át kiteszik.

Kérdés: te honnan veszed az információidat?

Mert én több mint tíz éve foglalkozok szcientológiával.

A családomból én vagyok egyedül szcientológus több mint 10 éve. Jó a kapcsolatunk nagyon, nem lettem megzsarolva, és nem lettem elszakítva tőlük, bármikor el tudok menni hozzájuk, sőt ők is simán eljönnek az egyházba, ha épp ott vagyok. Túlélték.

És egyetlen olyan szcientológus sem ismerek, aki megfelelne a fenti leírásodnak, ami két lehetőséget hagy:

vagy továbbra sem tudod, miről beszélsz, csak mások pampogását hallottad, akik rosszat akarnak nekünk, és mindenféle hazugságot fabrikálnak ezért, vagy egy vagy ezek közül, aki hazudik.

Nyilván a helyzet az, hogy az én szavam áll a tied ellen, és végül az olvasó dönt, hogy kinek hisz, vagy leegyszerűsítheti a dolgot, és megnézheti magának, mi is ez.

Az utolsó mondatoddal viszont 100%-ig egyetértek!

2013. márc. 31. 13:37
 18/29 anonim ***** válasza:
62%

Nincs hét, hogy a propagandistáitok ne dobálják be a k*rva v személyiségtesztes cetlijeiket a postaládákba, holott külön ki van írva, hogy nem kérnek a lakók semmilyen szóróanyagot!

Olvasni, pedig tudok, a memóriám, pedig kiváló, ezért tudom, hogy soha nem tüntetitek fel a helyi kirendeltség címét, csak telefonszámot adtok meg, persze, azt s a tulajdonos neve nélkül. Ha csak egyszer hív fel titeket az ember, majd nemet mond rátok, ti folyamatosan zaklatjátok őt és győzköditek őt, hogy töltsön ki újabb és újabb teszteket, és járjon ún. auditálásra, ahol fondorlatos módon kihúzzátok belőle a legféltettebb titkait is (majd, amikor ki kíván lépni közületek, ti megzsaroljátok azzal, hogy ezeket a kedvezőtlen információkat eljuttatjátok a főnökéhez, a barátaihoz, és a családjához). Komolyan, rámenősebbek vagytok, mint a zokniárus cigányok a Keletiben, és idegesítőbbek is.

A másik; elképesztő, hogy aki már csatlakozott hozzátok, annak egész egyszerűen nem tartjátok tiszteletben a magánéletét, ergo képesek vagytok az éjszaka közepén is felhívni őket, vagy munka közben, és hiába nyomja ki a vonalat, nem fogjátok fel,hogy nem alkalmas az időpont. Arról nem is beszélve, hogy tök alkalmatlan pillanatokban akár személyesen is felkeresitek őket, és húztok ki belőlük folyamatosan nem csak pénzt, hanem olyan dolgokat is, amelyekhez semmi közötök. Teljesen feltérképezitek a kapcsolati rendszerét, és szó szerint belemászok az életébe, ami beteges dolog.

A másik, hogy érdekes módon mindig olyan embereket próbáltok behálózni, akik (ránézésére) jó fizetéssel rendelkeznek, vagy már vagyonos emberek.

Azt, hogy mennyire beteg egy társaság vagytok, jól mutatja, hogy a kiugrott tagok közül sokan a mai napig rettegnek attól, hogy az OSA, a ti spéci kis titkosszolgálatotok megtalálja és megöli őket. Az, pedig nem egyház és nem segíteni akarás motiválja azt a szervezetet, amelynek a vezetője (aki most egyébként egy lengyel emigráns izraelita, de ez most lényegtelen) megöli a feleségét, majd sajtóközleményben azt adja ki, hogy elhunyt rákban. Aha, alig furcsa, hogy egyik napról a másikra eltűnik nyom nélkül, az előzmény, pedig mindössze annyi, hogy egyre inkább nem értett egyet a szervezet céljaival, és szándékozott kilépni az egyházból.

Az sem véletlen, hogy sok országban betiltottak titeket, illetve "lefokoztak" gazdasági társasággá.

Bejárta a hír a világot, hogy pár éve (azt hiszem, tavaly előtt, vagy tavaly), az FBI házkutatási engedélyt kért több amerikai központotokra, de ti megtagadtátok a belépést tőlük. Mégis miért történt ez, ha állításod szerint a céljaitok tisztességesek?

Azért rettegtek betegesen a hatóságoktól, mert sumákoltok!

Mondom, nem érdemes takargatni a sz*rt, mert annak bizony szaga van, szóval úgyis kiderül, hogy mi van a lepedő alatt.

2013. márc. 31. 21:33
 19/29 anonim ***** válasza:
62%

Igen? És az is rágalom, hogy '95-ben egy nő a Parlament előtt gyújtotta fel magát, mert a hatóságok nem tudtak neki segíteni, mikor ő ki akart lépni és zaklattátok, mert törvényileg nem voltatok megfoghatóak?

Ez nem rágalom, és más sem az, amit leírtam, hanem valós tények. Az, hogy te t5ámadsz és kiforgatod a szavaim, nem más, mint gyenge védekezés, ráadásul szánalmas is.

Mindig vannak és lesznek is, akik átlátnak rajtatok, és ez nektek nem tetszik.

A te mondanivalód propagandaszöveg konkrétumok nélkül, az enyém megtörtént esetekre és személyes tapasztalatokra alapul.

Úgyhogy tehetsz kapásból 2 szívességet is...

2013. márc. 31. 21:55
 20/29 anonim ***** válasza:
62%
Arról nem is beszélve, hogy szerinted a 11-es válaszoló sem ír igazat?
2013. márc. 31. 22:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!