Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért szórt szét Isten dinosza...

Miért szórt szét Isten dinoszauruszcsontokat?

Figyelt kérdés
Meg mamutcsontokat? Ha klónoznának egy mamutot akkor elhinnétek, hogy hazudik a Biblia?

2013. márc. 23. 15:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
95%

Kedves Judit, a közös ős az evolúciót bizonyítja.

Ha a mitokondriális Évára gondolsz, akkor valamit félreértettél.

2013. márc. 23. 18:49
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem tudják felfogni sokan, hogy a teremtés történetét NEM szószerint kell értelmezni???

Nem azt mondom, hogy nem Isten teremtette a világot, hanem azt, hogy inkább a mondanivalóját kellene nézni, hogy Isten gyermekei, teremtményei vagyunk, szabad akaratot adott, és ezért hálával tartozunk neki.

Én is vallásos vagyok, de nem szószerint veszem, h unatkozott egy öregember, és gyurmázott egy ffi-t és egy nőt...

2013. márc. 23. 19:01
 13/19 anonim ***** válasza:
87%
Én is valamilyen szinten hiszek Istenben de a Bibliában nem.
2013. márc. 23. 19:16
 14/19 anonim ***** válasza:
38%

Akik nem szó szerint veszek hogyan egyeztetik össze jóságos Istenükkel a sok szenvedést?Hiszen akkor Isten eleve ilyennek "teremtette" a világot.

És igen is a világon semmi értelme nem volt dinóknak szaladgálni a földön évmilliárdokig.Ez nem egyeztethető össze egy intelligens teremtővel, aki elvileg a vele való szeretet közösségre teremtette az embert.És nem jöhetett be Ádám által a bűn és a halál.

2013. márc. 24. 08:49
 15/19 Nefri ***** válasza:
93%
Az Ó-szövetségi teremtés történet, mint ahogy az előttem szólók közül többen is említették, csupán szimbolikus. Eleve egy végtelen hatalmú lény számára elég egy gondolat, hogy megteremtse a világunkat, minek vele 6 napig vacakolni? Továbbá a Biblia célja az emberek hitének megalapozása, több alkalommal is szó van róla, hogy nem azért íródott, hogy matematikai precizitással leírja a világunk működését, a jövő eseményeit, Isten tetteinek az okát vagy, hogy miként működik a túlvilág. Ebből szerintem egyértelműen levezethető, hogy azért hiányoznak a teremtésből a dinók, mert nem lényegesek a hitünk szempontjából.
2013. márc. 24. 16:27
 16/19 anonim ***** válasza:
64%

Szia!

Az evolucionisták úgy vélekednek, hogy a dinoszauruszok a természet rendje szerint világra jöttek, majd elpusztultak, és aztán az ember megjelenése előtt legalább 60 millió évvel végleg kihaltak. Mások azt a hitet vallják, hogy Isten teremtett minden élőlényt 6 nap alatt, így az ember és a dinoszauruszok egy időben éltek.

Ha szemügyre vesszük a rendelkezésre álló bizonyítokékat, nagyon könnyen választani lehet e két nagyon különböző vélekedés közül. Az egykori Szovjetúnióban működő tudósok arról számoltak be, hogy egy olyan kőréteget találtak, amelyen több mint 2000 dinoszaurusz lábnyomát fedezték fel "emberi lábnyomokhoz hasonló" nyomok mentén (lásd. Alexander Romashko: "Tracking Dinosaurs", 1983). Nyilvánvaló, hogy mindkét fajta lábnyom eredetileg sárba, vagy homokba nyomódott be, mely az idők folyamán megkövült. Arizonában is hasonló felfedezések történtek. (lásd. Pl. Paul O. Rosnau, 1989).

A Bibliában több olyan leírást találunk, ahol lehetséges, hogy Dinoszauruszról van szó. Az egyik Jób könyve 40. fejezetében található leírás a Behemótról, a másik a 41. fejezetben a Leviathánról. Ezek megjelennek még a 74. és 104. zsoltárokban, és Ézsaiás könyve 27. fejezetében.

A behemótnak olyan volt a farka mint egy cédrusfa, a leviathánban pedig egy plesiosaurost vélhetünk felfedezni. Egy apró gondolat még. Nem csak a Bibliában olvashatunk ilyen teremtményekről, hanem sok mitológiában megjelennek például a sárkányok...

Üdv. Péter

2013. márc. 25. 07:10
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
a bibliai teremtéstörténet a mai civilizációnk kialakulására vonatkozik, akkoriban nem tudtak arról, hogy létezett előttünk még nem tudom mennyi civilizáció, továbbá a legendák és köztük az egyes népek eredetmondája is ugyebár csak szóhagyományban fennmaradt történetek írásba foglalása, nem a teljes valóság leírása (ahogy a történelemkönyben az 50 évvel ezelőtti sztorikról is vitatkoznak, a több ezer évvel ezelőttit sem tudta senki pontosan leírni).
2013. márc. 26. 01:00
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

Mar megint a szo szerint veteles probalkozas. Abban a konyvben van, amit alapbol tekercskbol gyujtottek ossze, es total hianyos emiatt (pl. kumrani, v. qumrani, tekercsek, es meg ki tudja, h mi kerul elo a jovoben, v mi semmisult meg eddig), hogy egy budos szot nem lehet se elvenni, se hozzatenni. A nem szo szerint ertelmezes meg hozzatetel a fantazia altal. Ne is beszeljunk a kanonizaciorol. Akkor most hogyan kell ertelmezni? Ki hazudik? Aki szo szerint ertelmezi, aki mogottes tartalmat keres, vagy aki odabiggyesztette a figyelmeztetest, esetleg aki irta?

Valaszolvan kerdesedre. Nekem nagyon erdekes volt a kerdes, ezert egy este imaban megkerdeztem istent, o meg is jelent, s azt mondta azert, hogy az emberisegnek legyen meg egy-ket kerdese a jovoben. Meg nincs itt az ideje, hogy feny deruljon a kiletere, mert nem erettunk meg ra.

Mi van? Azt mondod, hogy hazudok? Esetleg orult vagyok? Maglyara valo?

Talan cinikus. Talan igazam van. Hamozd ki a neked tetszo mondanivalot! ;)

2013. márc. 29. 06:49
 19/19 anonim ***** válasza:

Kérdező:

A kérdés kiemelésével csak egy régi vitát élesztesz fel újra.Hallhattad az ateisták,és a keresztények,azon belül a leg extrémebb kreacionista irányzatok követőit is.Innentől kezdve a vita már nem fog színesedni,csak hosszabb lesz.Ha utánanéztél már van vagy három tonna ugyanilyen kérdés a GYIK-on.Semmi nem sült ki egyikből se.

Kreacionistákkal vitázni olyan mint galambbal sakkozni.Feldönti a bábukat,összeszarja a táblát,és hazarepülve deklarálja hogy győzött.

2013. szept. 16. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!