Hogyha Isten jó és igazságos, akkor miért van ennyi daganatos és gyógyíthatatlan beteg ember?
Hiszen ők is csak emberek, és nem tettek semmi rosszat. Azt megértem, hogy apró betegségeink vannak, hiszen arról mi tehetünk. De az, hogy valaki jó életet él, nem tesz rossz dolgokat, nem bánt senkit, esetleg családja, vagy szerelme van, annak miért kell meghalnia? Miért ilyen Isten? Szörnyű érzés tudni, hogy ma is valaki megtudta, hogy akár csak egy éve van hátra, és lehet, hogy otthon a családja, szerelme, akivel boldog életet terveztek. HISZEN ŐK NEM TEHETNEK SEMMIRŐL!!!! MIÉRT KELL ILYENNEK LENNIE ISTENNEK? HA A VALLÁSOK SZERINT MEG TUDOTT GYÓGYÍTANI BETEG EMBEREKET, MEG JÉZUS VÍZBÉL BORT CSINÁLT, AKKOR Ő MIÉRT NEM KÉPES EZEKNEK AZ EMBEREKNEK SEGÍTENI? Szerintem ebbe nagyon is bele kéne gondolniuk azoknak, akik hisznek Istenben, és jónak és igazságosnak találják. Hiszen ha annyira jó lenne, akkor nem halnának meg ilyen fiatalon ilyen sokan, és nem lennének szegények, se gazdagok, mert mindenki egyenjogú lenne.
Bocsánat hogy ilyen sokat írtam, de ezt le kellett írnom a kérdéshez, és ki kellett adnom magamból. :( :'(
De miért? :'(
Nagyon sajnálom,hogy az Istent hibáztatod ezekért a dolgokért,pedig neki ehhez semmi köze!
Az egész az édenben kezdődött amikor Ádám és Éva fellázadt Isten ellen.
Amikor az ördög akaratát cselekedték,azzal azt mutatták ki ,hogy tudnak az Isten írányítása nélkül élni.
Az Isten megengedte nekik,hogy bebizonyítsák ,hogy az ember tudja az életét megfelelően írányítani.
HÁT TESSÉK,GYÖNYÖRŰEN BEBIZONYÍTOTTA!
Erről ír a Biblia is,mégpedig azt írja,hogy:"jól tudom uram,hogy az ember még a lábainak lépteit sem tudja irányítani"
Sajnos most még nem az Isten uralkodik a földön,hanem a sátán,hiszen a Biblia azt írja:"hogy az egész világ a gonosz hatalmában van".De el fog jönni az az idő amikor át fogja venni Isten az irányítást a föld felett és mindezeket a rossz dolgokat megfogja szüntetni.Addíg persze még várnunk kell,még szenvednünk kell,de ezt mindd magunknak köszönhetjük és nem az ISTENNEK!
Jaj ne ,kérlek hagytatok (mndenkit) már ezzel az "ember bűnös tehát ez az oka a szenvedésnek" dologgal.Ez egy baromság.Akkor nyílván a tasmán ördög is vétkezett és ezért van rengeteg daganatos tasmán ördög.Utána lehet nézni,gyakori gyakori a daganatos megbetegedés a tasmán ördögöknél is,de fogadnék hogy még másoknál is van.
És kérdező:
Ha tényleg nem tudod a választ hogy miért van daganatos megbetegedés,gyógyíthatatlan betegségek akkor a válasz:
Mert nem isten teremtette a világot és mert ha létezik is nem érdekli őt a mi létünk,szenvedésünk halálunk.
A vírusokra,parazitákra,és baktériumokra egyszerű választ ad a biológia.Nem kell itt mindenféle túlmisztifikálást csinálni,hogy még a legegyszerűbb élőlényt is a Bibliával próbáljuk összefüggésbe hozni.
Ha valamit valaki nem ért,akkor szívesen elmagyarázom.
Bár a kérdező itt sincs, de azért mesélek:
Rokonnak volt jó pár abortusza, köztük egyszer (ez régebben történt, nem tudom, hogy ma engednék e ezt) mivel nagyon fiatal volt, ezért egy 20 hetes magzatot vetetett el. Ha nem tudnád, akkor az már elég nagy baba és miután sóoldattal kivégzik az anyaméhben, meg kell szülni.
Ez mellett volt még két kaparása és több szülése. Tíz éve viszont rákot diagnosztizáltak nála és egy hét múlva ki lett pakolva.
Tehát akkor ő is a gonosz és csúnya Isten műve igaz? Mármint ennek a szegény nőnek a rákja.
Vagy az elhízott emberek magas vérnyomása, majd infarktusa? Ugye?
Én is tudom ám azt mondani, hogy engem miért bántott, mikor ártatlan vagyok, de az hazugság lenne. Aki azt mondja, hogy a szegény, ártatlan embernek el kell tűrni Isten gonoszságát, pedig aztán nem tehet semmiről, az pedig álszent.
De vajon ilyenkor a csodás gyógyulásokat miért nem veszed ezek mellé?
Ja, rokonnak még jutott két infarktus, majd megtért. Most jól van.
Váűlaszom
Beszámolnál arról hogy mi változott meg még a rokonod életében azon kívül hogy megtért?Mert ilyen alapon akkor azt is mondhatnám hogy azért nem voltam idén influenzás mert mondjuk új biztosítót vettem fel.Nem szabad csak egy dolgot kiragadni a közrejátszó hatások közül.Életmódjában változtatott?Ha igen,mit?Valamint az eddigi életmódjából eltűnt valami?Ha igen mi?Szerintem valami normális , magyaqrázható oka volt.Bár ehhez olyan közeli ismeretségben kéne állnom vele,mint neked.Valamint nem vagyok se kardiológus,se bármien más orvos.
Ha majd egy tanárod vagy a főnököd azt mondja, hogy megbocsát neked, de fizesd meg a kárt, akkor meg fogod érteni.
Isten azt akarja, hogy az ember vállaljon részt a tetteinek következményeiből. Így, kollektíven, hiszen mi bőnösök vagyunk.
1) Ne túlozzunk, gyógyíthatatlan ma már nincs olyan sok és egyre kevesebb. Kevés kivételtõl eltekinve csak azok gyógyíthatatlanok, akik elhanyagolták a vizsgálatokat és így késõn fedezik fel a betegségüket.
Igen, meghagyta nekünk a szabad akaratot, így pl azt is eldönthetjük, elmegyünk-e szûrésre, vagy inkább diszkóba, strandra, stb. Szabadon dönthetünk, így igazságtalanság a hibás döntésért Õt okolni.
Hisz megmondta: "... elébed tettem az életet és a halált, az áldást és az átkot! Válaszd tehát az életet, ..." ( 5Móz 30:19 )
Ilyen 1xû :)
2) Bölcseink azt tanítják, hogy minden "el lesz számolva". Ha rosszat tettél, azért bünti jár, ha jót azért jutalom. Ez egészen biztos. Az azonban nem, hogy hol?
Itt, vagy odaát.
Mármost okos ember örül, ha a büntit itt kapja, mer ugye odaát mégicsak hosszabb ... :)
( Ez nem jelenti, hogy erõltetni kell, nem Te ítélsz ... )
Régen minden sokkal keservesebb volt.
A számtalan betegség tizedelte az embereket, éhínségek, járványok pusztítottak.
A tartósítás gyermeteg cipőben járt, a tengerészek büdös sózott húst ettek, gyakran a liszt is megromlott.
Mai ételeinket őseink nem is ismerték és a mezőgazdasági munka borzasztóan nehéz volt, amit ma gépesítéssel jelentősen megkönnyítenek és hatékonyabbá tesznek.
A gyermekek és az anyák halálozási aránya iszonyatos volt, de ezt kissé kompenzálta az, hogy a férfiak különféle háborúkban hullottak.
A 13. században Európa lakossága 80 millió körül volt, ami a szörnyű pestissel és a háborúkkal 60 millióra csökkent és csak a 15. században érte ezt újra el.
Az Amerikából behozott nagy energiatartalmú növények túlnépesedést okoztak később, ami inflációs válságot okozott és néhány rossz évtized, amely súlytotta a gazdaságot, a Francia forradalomhoz vezetett. Természetesen más oka is volt, nevezetesen a társadalmi változások, de ez nem ide tartozik.
A betegségeket egyre jobban legyőzzük, számtalan régen halálos kór manapság rendkívül enyhe lefolyású, köszönhetően a modern orvostudománynak, de cserébe elszaporodnak a kényelmes életből fakadó életmódi betegségek. Régen sokkal hamarabb meghaltak az emberek, felemésztette őket az iszonyú robot, a mindennapi küzdelmek és a babonás hiedelemvilágból származó inkább kártékony, mint hatásos gyógykezelés.
Kétségtelen, hogy rákos beteg és infarktusos, vagy keringési betegségben szenvedő kevesebb volt, de csak azért, mert más betegségben pusztultak el az emberek.
Mint köztudott, a modern ipar számos egészségre ártalmas anyagot gyárt, használ, pl.: a benzingőz, az égéstermékei, a kipufogógázok, de hát manapság nem lehet ökrös szekéren közlekedni és senki sem vág neki gyalog távoli utaknak, ahogy azt régen tették.
Mindezt el kell fogadni, meg kell próbálni az adott lehetőségeken belül egészségesen élni és ha mégis baj ér, sürgősen orvosolni kell.
A megelőzés fontosságát gyakran hangoztatják és ez nem elcsépelt szólam. Nyugateurópában a statisztikák egyértelműen mutatják, hogy a táplálkozási szokások magasabb élettartamot biztosítanak és a sport, a mozgás révén betegségektől mentesebbet is.
Hazánkban férfi, nő agyondolgozza magát, de még ez is javulás a távoli múlthoz képest, mert akkoriban sokkal, de sokkal többet dolgoztak, hiányos és hitvány táplálkozás mellett, aminek meg is volt az eredménye.
A csekély létszámú uralkodó réteg azért jobban élt, de a betegségek őket sem kímélték, bár változatosabban táplálkoztak, vitaminhiányban nem szenvedtek ( skorbut, beri beri, stb...) és az immunrendszerük is erősebb volt.
Ma egy átlagember majdnem jobban él, mint régen egy király, persze a hatalmát leszámítva.
Mindezeken túl egyszer úgyis meg kell halni, de talán elég lenne öregkorban, amikor már a legyengülő, vegetáló szervezetet legyűri valami és ez az idő egyre távolabbra tolódik az emberiséget nézve.
Vízből bort csak a magyar kocsmáros tud csinálni, Jézus sem lehetett ilyesmire képes.
Istenben is reménykedhetsz, a placebo hatás közismert és ezerből egy néha meggyógyul, szerencsének, vagy az optimista hozzááláásnak köszönhetően. Válságos esetben néha valóban előfordul, hogy az életerő dominál, amit meghatározni nemigen lehet, de az is lehetséges, hogy a jó immunrenszer volt a gyógyulás oka. Az orvosban lévő bizalom, a remény talán elégséges ahhoz, hogy az immunrendszer megküzdjön a kórral, míg ellenkező esetben a letört hangulat, a vesztes, reményét vesztett megadás gyengíti a szervezet ellenállását és nincs is menekvés.
Mindezért én nem is szólok Isten ellen, nekem nincs rá szükségem, de ha Te ragaszkodsz hozzá, ezért senki nem róhat meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!