Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy magyarázható, hogy a...

Embergyülölő kérdése:

Hogy magyarázható, hogy a szemitizmust megtapsoljuk, az antiszemitizmust pedig kővel dobáljuk?

Figyelt kérdés
2013. márc. 4. 09:20
 1/10 anonim ***** válasza:
82%

Attól függ, mit értesz szemitizmus alatt, mert amit a jelentésének vélsz, egy pejoratív jelentés.

Amúgy általában egy csoport "nem-gyűlölete" pozitívabb szokott lenni a gyűlöleténél.

De kérdezhetnénk azt is: miért tapsoljuk meg a sovinizmust? :)

2013. márc. 4. 10:21
 2/10 anonim ***** válasza:
76%

Melyik nem tetszik neked igazán? Az, hogy a gyűlölködőket nem szeretik, vagy az, hogy az Ótestamentumban a zsidók volt a kiválasztott nép?

Ha előző, akkor rasszista vagy.

Ha utóbbi, akkor nem vagy tisztában azzal, hogy a kiválasztás egy feladat volt, amit ők nem teljesítettek.

2013. márc. 4. 10:32
 3/10 anonim ***** válasza:
Mit értesz szemitizmus alatt?
2013. márc. 4. 16:48
 4/10 Ozmium42 ***** válasza:
85%

Felhívom a figyelmet a második válaszra, mivel az utolsó mondatban igen lényeges dologra világít rá!

Az antiszemitizmus szerintem csak akkor rasszizmus, ha az illető büszke rá, és vállalja ezt. Az, hogy ma már mindenki antiszemita, aki bírálni merészeli Izraelt, vagy akár csak egyetlen zsidót is, az messze nem rasszizmus, csak egyszerű felháborodás az egyik oldalon, és politikai csodafegyver a másik oldalon, és ezt bele kell kalkulálni.

A szemitizmus szerintem korunk indokolatlan és érthetetlen zsidó-bálványozására utal. Azért van megtapsolva, mert ez a korszellem.

2013. márc. 4. 22:16
 5/10 anonim ***** válasza:
72%
A valláskritikától messze van amit írsz. Vagyis inkább a kritikától. A zsidó állam politikáját nagyon nem kedvelem, de téged se. Gondolom ez most lelkileg összetört....
2013. márc. 5. 11:44
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Kérdésed egy mai állapotot tükröz, de ebben a formában ma sem egyértelmű. Most jobb, ha az egyiptomi kiűzetést nem emlegetjük, csak az arab hódítást követő szétvándorlásuktól vizsgáljuk a dolgot. Ha Európa bármely országában, megjelentek, állapotuk az inga lengéséhez hasonlóan, támogatott,tűrt,üldözött létformák között váltakozott, az ott uralkodó hatalom igényei szerint.Az elmúlt ezer évben, folyamatosan lángoltak fel zsidó üldöző pogromok Európa szerte. Ma Magyarországon éppen növekszik az ellenérzés velük szemben, de nem a hivatalos politikában... Nem Hitler volt az első zsidó ellenes politikus, ahogy az USA kormányzata sem az első azok között, aki kivételes tehetségüket kihasználja...Ennek a politikának utánérzését tükrözi a kérdésed...Az antiszemitizmus ellentét párja inkább a cionizmus.
2013. márc. 5. 14:02
 7/10 anonim ***** válasza:
78%

Nekem sejtelmem sincs, mi az a szemitizmus, de nem hangzik jól.

Az anti változata elítélendő, ez világos, bár a vallások csak saját híveiket szeretik, minden más világnézet elítélendő.

Szerintem minden ember egyenlő, nincs különbség köztünk.

A zsidók is ugyanolyanok, mint a többi nép, se nem jobb, se nem rosszabb.

Legalább is általában és általánosságban, hiszen minden népben akad mindenféle ember, akik követnek el törvényellenes dolgokat. Izraelban is van börtön, zsidó fegyencekkel, legalább is úgy sejtem, bár nem tudom biztosan.

A magyar zsidók magyarok, akár a kunok, a svábok, vagy a többi népcsoport.

Hogy más a vallása?

Bánja a franc...

2013. márc. 6. 12:11
 8/10 KovA1963 ***** válasza:

Úgy, hogy a holocaustra hivatkozás kardnak és pajzsnak is kiváló bármilyen (akár piszkos) érdek szolgálatában.

Elég, hogy az embernek származása okán szegről-végről köze legyen hozzá.

2013. márc. 6. 17:22
 9/10 A kérdező kommentje:

Eltünt az utóbbi kommentem és anélkül valaki hülyének nézhet.Sok a névtelen hozzászólás,sok a manipuláció!

Viszlát,nem ohajtom többé ezt a site-ot.

2013. márc. 7. 08:38
 10/10 sanyó9999 ***** válasza:
Ábrahám óta a sémi nyelv családhoz tartozik minden Arab is.Tehát az antiszemiták nem biztos,hogy csak zsidó gyűlölők,bár általában azt értik alatta.Na már most,nem csak Izraelt,hanem bármely Arab ország született polgárát utálni:antiszemita magatartás.
2013. márc. 8. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!