István király jobbkéz nélkül fog feltámadni?
Először is leszögezném, hogy hamvasztáspárti vagyok, de valahogy megértem a hívőket, akik azt mondják a teljes test kell majd az ítéletnapi feltámadáshoz.
Csakhogy ugyebár István kezét levágták és évente egyszer körbehordozzák. Ő hogy fog feltámadni.
Ez viszont semmi a keresztény múmiákhoz képest, akiket múzeumban mutogatnak. Ők hogy fognak feltámadni, ha nem nyugodhatnak békében? Ráadásul az egyik közülük egy háromszázéves püspök.

Méghogy "pergőtűz", szerény megjegyzések inkább, halvány kétségekkel.
Mondjul pl.: feltámadás...
Az köztudott, hogy az ember élete fázisokból áll.
Gyerekkor, kamasz, felnőtt, öregkor. A fizikai állapotokon túl nyilvánvalóan lelki fejlődés is van, másképpen látja egy gyermek a világot, mint egy öreg ember.
Ha valaki gyerekként hal meg, az miképpen támad fel?
Az a tökéletes jelző arra is vonatkozik, hogy esetleg gazdagodik olyan lelki adottságokkal, amik halála előtt nem voltak meg neki? Ő marad e akkor?
Különben meg, mi a tökéletes?
Lehet mondjuk infraszeme?
Mindenki 190 cm magasra, szőkére és daliás kiállásúra változik?
Miért nem az alacsony, barna a tökéletes, amint az délvidéken kialakult?
Aztán meg mi a jobb, a szófogadó, engedelmes, vagy a kissé izgága, találékony?
Mindenki Leonardo, vagy Beethoven?
A nagyszerű eredményeket gyakran a hibáinknak köszönhetjük.
Különben is, én ragaszkodom a hibáimhoz, lényem része, meghatározóm az is.
Semmiképpen nem szeretnék egy egységes, uniformizált, idealisztikus férfi Barbie lenni.
Ha kedvem tartja, szőrös és borostás akarok lenni, ha úgy tetszik, kifejezetten ronda és bosszankodni akarok, jogom van rá, követelem!
Ki nem állhatom a kis pisze szépségeket. Egyszer volt egy nagyorrú, szőröslábú barátnőm, majd hanyatt estem, annyira ronda volt, amikor először megláttam, még a szeme is csipás volt, alig takarta a 8 dioptriás förmedvény, csutak haja volt és még slamposan is öltözött, felhagyva minden reménnyel. Karaktere viszont annyira különleges volt, meg éles esze, szelídsége miatt megszerettem minden hibájával, nem annak dacára, hanem azért még külön és a minusz plusszá változott.
Ne akarj Te itt uniformizálni, tökéletessé tenni, hiszen így tökéletes minden, ahogy van.
Aztán meg, mi van, ha én nem akarok feltámadni, szunyálni akarok, örök nyugalomban?

És ama bizonyos feltámadás során isten kiirtja mindazt a gyűlölködést is, amely a feltámadni vágyókat annyira áthatja?
Lám vannak itt, akik azért marasztalják a protestánsokat, hogy nem fognak össze velük egy másik ember ellen. Azt képtelenek elképzelni, hogy a másik ember együttműködni akar velük. Amiben lehet. Esetleg a feltámadást külön valósítják meg. De ezt nem látom problémának.

Kedves 10-es
Nem vagyok protestáns.
s nem bántani akarom az embereket, hanem felhívni a figyelmüket a helytelenségükre amit Jézus nevében tesznek.
Jézus pedig nem különféle vallásokból fog egységes keresztény népet csinálni 47000 tanítással,
Hanem egy imádatba hívja az embereket különféle nemzetekből és vallásokból, hogy ismerjék fel az igazságot.
A próféciák is erről szólnak.
Egységes imádat egyféle tanítás, és az utolsó napokban az emberek az igaz Istenhez jönnek, hogy egységesen egyféle képen szolgáljanak
Felhívom a figyelmedet, hogy nem lesz világ megtérés.
Nagyon kevesen találják meg a keskeny utat, és menekülnek meg Isten harag napján.
a próféciát pedig nem változtathatod meg.

Kedves utolsó!
Az emberek véleményét nem változatathoatod meg. Van aki istenben hisz és van aki a gonoszban. Van aki mind kettőben. És van aki semmiben sem. Ezt nem lehet meg változtathatni. Én Hiszek mind kettőben. És ha eljön egyszer az a nap amikor minden megsemmisül és még élni fogok, egyiküket sem fogom okolni, mert azt mi magunk hozzuk magunkra. Ebben egyikőjüknek sincs benne a keze.

A test megjelenésében a lélek ideális képének fog megfelelni. Tehát ha az idea barna szemet, barna hajat és alacsony testméretet tartalmaz, akkor olyan lesz. Ép és egészséges lesz, minden hibától mentes, fiatal, és nem fog öregedni.
Pszichésen majdnem ugyanaz marad, de szorongások, félelmek, és kétségek eltűnnek. Itt már el lehet gondolkodni azon, hogy ha valamit az identitásunk részének tekintünk, akkor az hogyan fog változni. Az azonosságtudatnak meg kell maradnia, és az embernek magára ismernie, hiszen a lélek hordozza az azonosságtudatot.

Ha Isten úgy dönt, hogy István királyt feltámassza, akkor teljes egészében fel fog támadni.
Istennek minden halott az 'emlékezetében' van, így nem kell majd az eloszlott vagy elhamvasztott holtesteket összeragaszgatnia... Újból megkapják a fizikai testüket majd, úgymond Isten újjáteremti az ember testét és a gondolkodását pedig beleadja a testbe.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!