Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények (TISZTELET A...

Keresztények (TISZTELET A KIVÉTELNEK AMI MINDIG VAN). Ti ezt komolyan gondoljátok?

Figyelt kérdés

Sokszor van eben a topikban vita arról hogy egy ilyen szörnyű világban hogyan lehetne egy minket szerető Isten.Ezekben a vitákba előfordul hogy az ateisták felhozzák isten léte ellen az olyan borzalmakat mint a háborúk.Aztán sok keresztény erre ezt szokta felelni:"A háborúk nem isten miatt vannak,a háborúk az ember döntései és csakis őt súlytja döntéseinek eredményei."

Amikor ezt az érvet olvasom egyszerűen for körülöttem az akváriumban lévő víz.HOGY LEHET ILYET MONDANI??????!!!!!!!!??????

Hogy lehet azt mondani hogy az emberek döntése a háború,és mindenki aki szenved benne,vagy bármilyen következménye miatt,az magát okolja?

Az a kisiskolás akire ráomlott mondjuk az iskola Hiroshimánál,az is magára vessen?Az egyetlenek akik a második világháborúban teljesen jogosan szenvedett az a náci vezérkar volt.A lengyel civilek teljesen ártatlanok voltak,a végén már a 15 éves gyermekkatonák is teljesen ártatlanok voltak,az összes roma aki csupán származása miatt került kivégzésre teljesen ártatlan volt,és annyi közük volt a háborúhoz,mint nekem a Paksi reaktor alapozásához.Tehát semmi.

kíváncsi lennék ha netán mondjuk valami nagyhatalom,mondjuk észak kórea,ballisztikus rakétát lőne ki budapestre,akkor is ezt mondanátok-e?Mert hát mindenki csak a saját döntései miatt szenved,vagy nem?

2013. febr. 2. 20:03
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Tökéletesen félreértettél minket.

Az, hogy az ember a saját sorsáért felel, az EMBERISÉGRE vonatkozik: ha egy ember bűnt követ el, az éppen attól bűn, hogy másoknak árt vele! Ezért bűn a bűn! A bűn miatt van szenvedés a világban, hiszen a bűn okozza a szenvedést, attól bűn. Ha Sztálin miatt éhenhalnak a parasztok, az nem a paraszt bűne, hanem Sztáliné, és azért Sztálin is fog szenvedni. Nem csak a saját döntéseid miatt szenvedsz. Ha bűnt követsz el, azzal önmagadnak, Istennek és másoknak is ártasz.

A világban mindenki követ el bűnt, senki sem bűntelen, csak Krisztus, és a katolikusok szerint Mária.

Isten azt mondta, hogy a bűn zsoldja a halál. Ha bűnt követsz el, amivel magadnak, Istennek és másoknak is ártasz, az egyetlen jogos büntetésa halál, az örök megsemmisülés. És mit csinált az első emberpár annak ellenére, hogy mindezzel tisztában voltak? Bűnt követtek el.

Isten pedig hatalmasat könyörült: ha megbánod, igyekszel jóvá tenni, bocsánatot kérsz és a jövőben kerülöd a bűnt, akkor meghalhat egy állat is helyetted, a bűneid kiváltására. Majd még nagyobb engedménnyel Krisztus is meghallhat helyetted.

Krisztus nem lepődött meg, hogy megölték: ez a küldetése része volt, és többször megjósolta.

Ha mások bűne miatt szenvedsz, akkor ne okold magadat! Arról a bűn elkövetője tehet. Lehetőség szerint meg kell állítanod a bűnben. Ha ezt nem tudod, akkor sem ítélheted el, hiszen te is bűnöd van. Ha bűnt követsz el valaki ellen, azt lehet kölcsönnek tekinteni, tartozol annak, aki miatt szenvedsz. De ha nem engeded el mások adósságait a te irányodba (nem bocsátasz meg), akkor hogyan várod el, hogy Isten is elengedje a te adósságaidat? Ezért kell szívből megbocsátanunk egymásnak.

Még valami: Isten eredetileg olyannak teremtette az emberi testet, hogy ne tudjon meghalni: ne öregedjen, ne betegedjen meg, ne sebesüljön meg vagy gyógyuljon fel.

A bűnünkért ugyan nem kell meghalnunk (mert mindenki bűnös), de a tökéletes testünket elvesztettük büntetésből. Így meghalunk, megöregszünk, megbetegszünk, stb. De az ítéletnapon feltámad az, akit arra Krisztus megfelelőnek tekint, immáron tökéletes testben. A világban nem sérülnénk meg, a hegyek, stb. csodálatot váltanának ki.

Összességében tehát amit írsz rólunk, az téves: nem gondoljuk úgy, ahogy írtad.

Ha valamiben nem fogalmaztam érthetően, kommentelj.

2013. febr. 4. 20:18
 22/29 anonim ***** válasza:

töftöftöf nagyon jó dolgokat írt ide.

És örülök annak is, hogy most eszembe juttatott valamit, amit már régen egyesek szemébe akartam köpni.

Néhányan inkább kinyírtok egy másik élőlényt, mint hogy bűntelenek legyetek.

Szép, mondhatom...

2013. febr. 4. 20:23
 23/29 anonim ***** válasza:

"Ez annak köszönhető, hogy az emberek az állatokkal ellentétben elég intelligensek saját populációjuk szabályozásához, és ha megvannak rá a források, ezt meg is teszik. Amúgy a természetes szelekció nem a túlszaporodást, hanem a rossz gének továbbvitelét akadályozza meg (szelekció=kiválasztódás)."

Nem mindenütt elég intelligensek az emberek annyira ,hogy szabályozni tudják a demográfiai mutatóikat.

Lásd a nemazidénlebarnult honfitársaid .Vagy pl Egyiptom ahol a kb Magyarországyni megművelhető területen 82 millióan laknak.A többi sivatag.Afrika legtöbb részén a 10 gyerek a minimum amit szülnie kell egy nőnek az élete folyamán és nem igazán érdekli őket ,hogy az éhhalál , vagy a golyó vár rájuk.Ugyan ez a helyzet Dél-Ázsiában is.És pont ott vannak a háborúk , a kegyetlenkedések zöme is.

Ahhoz ,hogy ne csinálja fel minden aktus után a férfi a nőt nem tudom milyen források kellenek?A szexuális felvilágosításhoz milyen források kellenek?

És ha próbálod nekik elmagyarázni ,miből lesz a gyerek hinni fognak e neked?

Nem fognak mert ők úgy vannak vele ,hogy az Isten(az ő Istenük) adta nekik .Mert azt hiszik, hogy sok gyerek sok katona , a sok katona pedig a közösségük , népük ereje.

Ezért nem írta alá egyetlen afrikai ország sem a demográfiai szabályozásra történő indítványokat 1987-ben az ENSZ kihelyezett ezzel foglakozó utolsó ülésén Bukarestben.

2013. febr. 5. 07:53
 24/29 anonim ***** válasza:

TÖFTÖFTÖF!

Szép is lenne ha ilyen egyszerű lenne a világ!

Persze vannak egyértelmű bűnök is ám a helyzet többnyire sokkal árnyaltabb.

Vannak ám döntéshelyzetek amikor a kisebbik rosszat kell választani, mert ha amikor egyikkel jót teszünk a másiknak ártunk.Olyan nagyon ritkán van ám ami mindenkinek jó.

2013. febr. 5. 07:59
 25/29 anonim ***** válasza:

24-es!

Igazad van, ez árnyalja a képet.

És bocsánat, valamit elírtam: aki bűnt követ el, az tartozik annak, aki ellen a bűnt elkövette, így gondoltam.

2013. febr. 5. 19:13
 26/29 anonim ***** válasza:

"Ugyan ez a helyzet Dél-Ázsiában is.És pont ott vannak a háborúk , a kegyetlenkedések zöme is.

Ahhoz ,hogy ne csinálja fel minden aktus után a férfi a nőt nem tudom milyen források kellenek?A szexuális felvilágosításhoz milyen források kellenek?

És ha próbálod nekik elmagyarázni ,miből lesz a gyerek hinni fognak e neked?

Nem fognak mert ők úgy vannak vele ,hogy az Isten(az ő Istenük) adta nekik ."

Én a 9.es válaszoló azon állítására reagáltam, miszerint a háború "megakadályozza az értelmetlen túlszaporodást". Válaszomban arról beszéltem, hogy a fejlett országokban háború nélkül sincs túlnépesedés, nem pedig arról, hogy mi a helyzet a fejletlen országokban (straw man argument), ráadásul álláspontomat csak erősíti az, hogy a háborúk ellenére is lehet elképesztő túlnépesedés, tehát a népességszabályozásra nemcsak hogy van jobb módszer, de úgy látszik, hogy a háború erre a célra teljesen alkalmatlan (tehát #9 még nagyobbat téved).

És hogy milyen forrásokra van szükség? Sok pénzre az oktatáshoz (hogy megértsék az emberek a túlnépesedés problémáját, és hogy hogy lehet megállítani), és természetesen fogamzásgátlókra. Az, hogy vallásuk miatt szülnek annyira sok gyereket csak még egy jó indok a vallások ellen, mert nem hinném, hogy sokkal rosszabb lenne valami afrikai vallás egy olyan istennél, aki kollektív büntetést alkalmaz.

2013. febr. 5. 23:00
 27/29 anonim ***** válasza:

Flower!

Isten nem kollektív büntetést alkalmatott, mivel a büntetést 2 személy (akiknek külön küldetése volt) kivételével mindenki megérdemelte egyéni elbírálás szerint is.

2013. febr. 7. 09:16
 28/29 anonim ***** válasza:

"Még valami: Isten eredetileg olyannak teremtette az emberi testet, hogy ne tudjon meghalni: ne öregedjen, ne betegedjen meg, ne sebesüljön meg vagy gyógyuljon fel. "

Azért kíváncsi lennék arra a sejtszerkezetre, amiből felepültek azok a testek. Az univerzum sem állandó és örök, de azok a testek azok voltak. Aha. És persze egy csettintessel at lehetett alakítani az egeszet. Ha minden egyes atomjat kicserélik az embernek, az már az előző faj eltörlése és egy új teremtése, ha józanul végiggondoljuk. Ha nem tetszik a nadtetos valyoghazam és palatetos teglara akarom cserélni, az totál új házat jelent. Tehát akkor isten kiirtotta az első kepmasait? Mert annyira szerette őket, csak egy kicsit morcos lett. Logikai bukfenc, de lehet, hogy ezért nem mérhető isten. ;) Hiszen tükörképe sincs. Ahha! Akkor vampir. OK, ez cinikus volt, hamozzatok ki!

Azért kedves evolúció ellenzők, vannak a vallási dolgokban is furcsaságok. Évtizedekig a mai bálna osebe kapaszkodtatok, mert minek mászott volna vissza a vizbe és ezzel akartatok megdönteni az elméletet. Ma már ez is bizonyított, hogy igenis visszament. Megvan a hiányzó láncszem. Ezzel szemben ha ti kaptok egy jogos kérdést ami ketkedesre adhat okot, soha nem alltok elő újonnan feltárt kutatási eredményekkel, maradunk a kifurkeszhetetlen utaknal, a terveknel, meg a hasonló ködös és alatamasztatlan mondatoknal.

2013. márc. 13. 00:33
 29/29 A kérdező kommentje:

Utolsó

én már rájöttem hogy vallásoskat egyszerűen lehetetlen észérvekkel,logikával vagy bármi olyannal meggyőzni,ami az 1. osztályos tananyag fölött van.Tehát ne is próbálkozz a töftöftöff féle válaszolóknak olyanokról beszélni mint evolúció,sejtszerkezet meg hasonlók.

Egyszerűen nem fogja megérteni a tudomány 346. fokán lévő dolgokat ha ő a 6.-on van

2013. márc. 13. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!