Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi! Mi a bibliai jó...

Jehova tanúi! Mi a bibliai jó hír?

Figyelt kérdés
2013. jan. 19. 12:45
 1/10 A kérdező kommentje:
Nagyon kérem csak TANÚK válaszoljanak!
2013. jan. 19. 12:47
 2/10 anonim ***** válasza:
33%
Az hogy Jézus a Krisztus.
2013. jan. 19. 13:17
 3/10 anonim ***** válasza:
21%

AHOGY ELNÉZEM AZ ELŐTTEM SZÓLÓ NEM TANÚ...

Ha meg még is akkor nagy tévedésben van.

A jó hír ISTEN KIRÁLYSÁGA.Maga is Ezt nevezte Jó hírnek.

Miért?

Ezért a királyságért tanította Jézus imádkozni a követőit, hogy a földön is terjessze ki a hatalmát.

Ennek a királyságnak a királya nem más mint Jézus, aki uralkodói hatalmat kapott az Atyjától Jehovától 1000 évre.

Ez a királyság hamarosan át veszi a hatalmat az emberektől, megszűnnek az országhatárok a politikai rendszerek, és minden ami megosztottságot idézet elő az emberek között. egyetlen "uralkodó" lesz az egész földön.

A földön akkor megkezdődnek a helyre állítási munkák, igen sok munka vár azokra akik Túl élői lesznek Armageddonnak.

Zsoltárok 37:10,11 A szelídek öröklik a földet, és örökké rajta laknak.

2013. jan. 19. 14:24
 4/10 A kérdező kommentje:
Csak egy tanú van? Kérem a többi tanút hogy egészítsétek ki hittestvéretek hozászolását! Mivel nem mindenütt jelölte meg a bibliai részt.
2013. jan. 19. 22:19
 5/10 Molnár Sándorné ***** válasza:
57%

Kedves Kérdező!

Szeretnék hozzászólni a kérdésedhez. Az előző válaszoló helyesen irt. Igen, a "jó hir" Isten Királyságának a helyreállitása.

Ugyanis most nem Isten uralkodik, hanem Sátán. Miután az első emberpár megszegte Isten törvényét Sátán befolyására, igy a függetlenséget választották Istentől. Sátán pedig megvádolta a mennyben Istent, hogy nem jól uralkodik. Isten ugy döntött, hogy az uralkodást egy időre átengedi Sátánnak, ez az idő pedig 6000 év volt. Hogy miért nem pusztitotta el röngtön Sátánt annak a vádja miatt, annak sulyos oka volt. Ugyanis ez a vád sosk millió szellemteremtmény előtt hangzott el. Ha Isten azonnal elpusztitja Sátánt, fennmaradt volna egy nyitott kérdés, ami megfogalmazódhatott volna a szellemi teremtményekben: "vajon nem Sátánnak volt igaza"? Ezért Isten időt adott Sátánnak, hogy bionyitsa be, ő jobban uralkodna. Az embernek pedig időt adott arra, hogy bizonyitsa be, tud függetlenül élni Isten irányitása nélkül is. Minderre bizonyiték az az eset, amikor Sátán Jézust megkisértette, amit a Lukács 4:5-8 versében olvashatunk, amely igy hangzik: "Majd felvivén őt az ördög egy nagy magas hegyre, megmutatta néki a föld minden országát egy szempillantásban. És monda néki az ördög:Néked adom mindezt a hatalmat és ezeknek dicsőségét, mert nékem adatott, és annak adom, akinek akarom. Azért ha te engem imádsz, midez a tiéd lesz." Jézus nem vonta kétségbe Sátán ajánlatát, hiszen tudta, hogy valóban ő uralkodik.

Igy az ember bemutatta, hogy mennyire tud Isten nélkül élni. Már minden politikai hatalmi formát kipróbált, mégsem tudott megoldani egyetlen egy gondot sem, ami az emberiség sujtja, ugymint: háboruságok, bünözés, éhinség, betegség, igazságtalanságok. A Sátán pedig bemutatta, hogy az ő uralkodása alatt hová jutott a világ. Gondolom erről nem is kell bővebben irni.

Tehát ahogy irtam a levelem elején, a 6000 év amit Sátán kapott most van lejáróban. És amikor ez az idő lejár, Isten visszaveszi a hatalmat Sátántól, és megkezdi a földön a helyreállitási munkát. Amilyennek elképzelte az emberiség jövőjét a paradicsomban, olyan lesz ujból a föld. Nem lesznek többé sem politikai, sem vallási, sem faji megosztottságok. Az egész földön egyöntetüen imádják az emberek Istent. Az Ésaiás könyvében gyönyörüen leirja, milyen lesz ez az uj föld. Nem lesznek többé háboruk, éhinség, bünözés, betegség, és megszünik a halál is.

Erről prédikált Jézus mikor a földön volt. De a "Mi Atyánk" mintaima első két sora is erről szól: "Mi Atyán, aki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved. Jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, mint a mennyben ugy a földön is." A menny már megtisztult Sátántól és démonaitól, most a föld közelében vannak. De ahogy az ima mondja, a föld is megtisztul majd tőlük, és akkor valósul meg Isten Királysága.

Ha esetleg igényled, megirhatom neked az Ésaiás könyvében emlitett leirást arról, milyen lesz a föld.

Remélem válaszom kielégitő volt? Ha érdekel bármi szivesen válaszolok. Üdvözlettel: Judit!

2013. jan. 20. 15:29
 6/10 A kérdező kommentje:

Nagyon hosszan írtál. :))

Amit én hiányolok az az hogy nem adtad meg az igehelyet a Bibliában. De nem arra vagyok kíváncsi hogy milyen is az a királyság hanem mi a jó hír.

2013. jan. 20. 17:02
 7/10 A kérdező kommentje:

Judit!

Megint csak nem idézted a bibliai igehelyeket.

2013. jan. 21. 16:48
 8/10 Kartzsolt válasza:

Kérted, hogy csak Jehova t. válaszoljanak.

Jómagam nem vagyok, mivel még időben Isten megmentett attól, hogy a kiadványaik és "tévedésben tartott ártatlan" követőik engem is a hamis tanításukkal megtévesszenek.

Szóval a válasz (amit hiszem, hogy Isten jelentett ki nekem az Igén keresztül) teljesen más. Egyetlen ige is elég ide..leírhatom?

2013. márc. 1. 09:22
 9/10 A kérdező kommentje:
Írd le nyugodtan. Nem gond hogy nem vagy tanú!.
2013. márc. 1. 15:12
 10/10 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én Tanú vagyok. Írok neked egy-két bibliai idézetet:

Máté 24:14 - a jó hír a Királyságról (vagy a Károli fordítás szerint Országról) szól - ez persze sok mindent magában foglal, amit a Biblia közöl e Királysággal kapcsolatban, amiről az előttem levők már írtak is. Néhány bibliavers ezzel kapcsolatban:

4Mózes 23:19

Dániel 2:44

Zsoltárok 37:10,11,29

Ézsaiás 65:20-25

1Tesszalonika 4:13,14; Jób 33:25

Róma 10:13-16

Ez csak néhány bibliavers. Ha közvetlenül azt szeretnéd tudni, hogy a Tanúk mit állítanak bizonyos dolgokról, akkor keresd fel a www.jw.org honlapot, ott erre választ találhatsz mindenféle témakörben, amire kíváncsi vagy. Ez a honlap folyamatosan bővül.

Üdvözlettel,

Betty M.

2013. jún. 2. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!