Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az eredendő bűn gondolata...

Az eredendő bűn gondolata alapja a rasszizmusnak is?

Figyelt kérdés
2013. jan. 4. 01:25
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

többe jártam, mindenhol ez volt.

+ voltam gyakorlaton is egyben, ott is.

+ egy ideig használtuk egy ilyen suli épületét (felújítás miatt, ott is)

volt ilyen gimnáziumi találkozó, ott is ez érződött.

voltam, ilyen ifjúsági körben, ott is ez volt.

számos más helyen találkoztam velük, ott is olyanok voltak (pl. sziget, közös pont sátor)

külföldön voltam egy évig önkéntes egyben egyházi óvodában, ott is.

... és még sorolhatnám...

2013. jan. 5. 15:27
 12/15 anonim ***** válasza:

7-est nem értem. A bűntől sem vagyunk megváltva, csak lehetőségünk van rá, amivel vagy élünk, vagy nem.

Kérdező: szerintem arról volt szó, hogy a vallásos emberek inkább vallásos emberekkel szerettek volna barátkozni. Ettől még nem lenézzük a nem hívőket.

2013. jan. 5. 16:38
 13/15 Salx Narval ***** válasza:
Nem állítom, hogy félreérthetted a társaid viselkedését, hiszen nem jártam hasonló intézményekben és hitközösségekben sem forgolódok sűrűn. Nem tudhatom, hogyan vélekednek a keresztény fiatalok másokról, maguk között. Velem szemben, eddig udvariasak, segítőkészek és kedvesek voltak. Azért használok többes számot, mert több vallásos ismerősöm van, ők más-más egyházakhoz, hitközösségekhez tartoznak. Nem hinném, hogy a hátam mögött lenéznének, kibeszélnének, negatív értelemben. Ezért döbbentem meg azon, amit a sulidról írtál, most, hogy több iskolát is említettél, tényleg nem tudom, mit is gondoljak. Nem lehet, hogy Töftöftöf látja jól és félreérthetted a viselkedésüket? Természetesen buta emberek és kivételek, mindenhol akadhatnak. Nem lehet, hogy felfújod egy kicsit ezt a dolgot és csak pár emberke viselkedéséről van szó?
2013. jan. 6. 01:20
 14/15 A kérdező kommentje:

Utolsó:

főleg nem az osztálytársaknál, hanem a pedagógusoknál, hittanároknál, lelkészeknél, papoknál, apácáknál találkoztam ilyen hozzáállással.

nem fölfújom, hanem egy általam gyakran tapasztalt dologról beszélek.

2013. jan. 6. 01:41
 15/15 A kérdező kommentje:
ja, és az egyik osztálytársam lelkésznek készült, csak, hogy megismerte őket jobban (ez a "bort iszik, vizet prédikál" ..stb), annyira kiábrándította, hogy amiatt lett inkább építész, mint lelkész.
2013. jan. 6. 01:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!