A Hit Gyülekezete miért annyira Izrael párti?
A zsidók nem fogadják el Jézust megváltónak.
Most akkor a zsidók vagy a keresztények hazudnak?
Egyáltalán a zsidók hisznek még Istenben vagy már Sátánisták? A zsidók hittek valaha Istenben?
Tudom most felbosszantottam jó pár ártatlan igaz embert.
De ha a zsidók kitaláltak egy mesét, hogy Izraelnek világhatalma legyen, akkor joggal érthető, hogy mi bajuk a keresztény Istennel is.
Miért kell egy ilyen egoista népet támogatni és hazudni az embereknek?
A messiás dolga csak nem az új világrend létrehozása?
A hit gyülekezetéről nem tudok sokat, legfeljebb annyit, hogy több régi ismerősöm, aki fiatal korában megtévedt, került kapcsolatba velük, és az eredmény az lett, hogy szinte fanatizálva lettek, ez mellett pedig a keresetük igen jelentős részét is "leadták" a gyülekezetnek. A szememben inkább egy lehúzós brigád akik komoly szinten tudják befolyásolni a gyenge elesett embereket, és élősködni rajtuk.
Azt, hogy milyen kapcsolatban vannak a zsidókkal nem tudom, viszont ez utóbbiakról van tapasztalatom bőven, tekintve, hogy többször jártam az országukban is, és a munkám kapcsán sokkal találkoztam.
Szerintem sok sztereotípiának van alapja velük kapcsolatban.
Tudom, hogy ez most nem fog tetszeni sok embernek. néhányan talán még a moderálás gombra is rányomnak, Kérem a tisztelt moderátort, hogy mielőtt "zsigerből" töröl olvassa el az írást, és utána döntsön, hogy megsért-e bármilyen fórum-szabályt amit írtam.
Tény, hogy nem egyszerű az életük izraelben a környező országokkal (és a fél világgal) való rossz viszonyuk miatt, de nem is sokat tesznek érte, hogy jobb legyen.
Nagy előnyt ad nekik, hogy az USA-val szövetségesek, így sok ellenségük nem is tőlük fél, hanem attól, hogy az USA beavatkozik konfliktushelyzetben.
Ami a világhatalmi törekvést illeti: A kapitalizmus mint olyan szinte csak a pénzre épül. Tehát akinél a pénz annál a hatalom.
Ez mellett van egy olyan mondás is, hogy "Aki Jeruzsálemet uralja, a világot uralja."
A zsidók között igen nagy számban vannak az üzleti életben (nemzetközi szinten), a pénzügyi szektorban, arany, gyémánt bizniszben, ami által igen jelentős befolyásuk van a világgazdaság menetére.
Az USA-ban is van egy igen jelentős társadalmi réteg (felső, illetve felső középosztály) ahol elég nagy számban képviseltetik magukat az amerikai zsidók.
Azt azért tudni kell, hogy ennek a pénz-mániának az is az egyik oka, hogy az országukban (izrael) minden iszonyatosan drága. Havi 1000 eurós fizetésből például meg sem lehet élni. Így igen komoly összegeket kell előteremteni a megélhetésre. Ha figyelembe vesszük azt, hogy abból a pénzből amiből izraelben vesz valaki egy átlagos lakást Magyarországon egy egész társasházat lehet venni, máris közelebbi képet kap az ember arról, hogy miért és hogyan "vásárolják fel" külföldön a földeket, ingatlanokat.
Volt olyan aki nyíltan kimondta, hogy "Hiába utál minket a fél világ, a végén úgyis mindenki azt csinálja amit mi mondunk". Nos, az ilyen megnyilvánulások nem abban segítenek, hogy megértsük és megszeressük őket.
A holokauszt "bizniszt" pedig nem is tagadják. Teljesen nyíltan és őszintén megmondják, hogy az a céljuk, hogy erre mindig mindenki emlékezzen, és hatalmas összegeket és erőfeszítéseket tesznek ezért. Az már más kérdés, hogy a többi népirtással, ami a világban történt, senki nem akar foglalkozni, csak ezzel.
A saját szememmel láttam azt is, hogy a holokausztmúzeum látogatás a sorkatonáknál (ott mindenkinek kötelező a katonaság, fiúknak, lányoknak egyaránt) kötelező program. Úgy is mondhatnám, hogy ezzel fanatizálják őket, sulykolják beléjük a "dogmát". Olvastam egy cikket arról is, hogy ez nem is tetszik mindenkinek náluk sem. Van olyan izraeli aki úgy gondolja, hogy agymosottá, és gyűlölettel telivé teszik a fiatalokat a seregben.
Ezen kívül náluk sem olyan egységes a nép. Egyre többen neheztelnek a haszid zsidókra a nem "kaftános" izraeliek, mivel nekik nem kell adót fizetni, nem kell katonának lenni, iskolát, lakást, és minden egyebet az állam fizet nekik, így annak akinek keményen meg kell dogozni mindezért kicsit neheztel az "ingyenélő" rétegre.
Még egy kis apró adalék, csak az érdekesség kedvéért.
Nem tudom hány hithű keresztény, vagy hit gyülekezetes vette a fáradtságot, de én voltam a helyen ahol Jézust megkeresztelték, valamint ott is ahol megfeszítették.
Még érdekesebb, hogy ha bármi szép is van izraelben az tuti, hogy nem a zsidók műve. :) Értem ez alatt például Haifában a bahai-ok által épített gyönyörű kerteket, valamint az arab tengerparti falvakat.
az amcsi keresztény egyházak rendre elég Izrael- és zsidóbarátok vallási alapon, hiszen az írás alapján a kereszténység alapjai zsidóságból erednek, a zsidóság a kiválasztott nép, ami fenntartotta az egyistenhitet és a törvényeket amíg Jézus el nem jött közülük.
A Hitgyüli meg teljesen amcsi mintára alakult.
Tehát ha tömören akarom összefoglalni, akkor azért, mert keresztények.
Ez inkább európai változata a kereszténységnek, amiben ha nem is mindig kimondva, de bujtatva ott van a zsidókkal szemben ellenszenv (aminek lényegében a kereszténység zsidóságtól való elszakadása óta megvan a maga hagyománya az európai "mainstream" kereszténységben, csak ma már kevésbé PC ezt nyíltan vállalni, ahogyan azt néhány száz évvel ezelőtt még ment...)
Azért mert Izrael az Isten népe, (Jézus is Izraelben született.
De a Biblia eleje felé az Úr átnevezte Jákobot Izraelnek.
A zsidók az egy igaz Istenben hisznek, cak nem fogadják be a Új- Szövetséget.
Ja és miért gondolod, hogy egoisták
"A zsidók nem fogadják el Jézust megváltónak.
Most akkor a zsidók vagy a keresztények hazudnak?"
-mindkettő
"Egyáltalán a zsidók hisznek még Istenben vagy már Sátánisták? "
-mindkettő (akárcsak a keresztények.... viszont a zsidók (általában) jobban használják az eszüket - ami egy piros pont számukra :-) a keresztény elhitte, hogy butának kell lenni és "hinni" kell... )
Istenem! Milyen messze van Németh Sándor és köre a Tyrus-iaktól, a Sidó(n)-iaktól,
a régiektől, Salamontól és körétől!
Olyan messzire vannak Salamontól (akit SáBa "királynéja" is meglátogatott,
mint Makó Jeruzsálemtől (a "Híres Sólyom" városától.
....
Ez egy gravitatív rendszer, nem látjátok?
Nincs semmilyen antropomorf (=emberarcú) istene,
mindazt, ami antropomorf benne,
ti teszitek bele...
az valójában ti vagytok!
Hol van SaLaMoN, aki a Fáraó lányát vette el?
Hol van SaLaMoN, akinek Tyrus-ból úsztattak le cédrusokat és hoztak "építő-mestert"?
Ez egy gravitatív rendszer.
Ebben a gravitatív rendszerben a kasztok mindig leszállnak.
Ebben a rendszerben 2 erő van egymásnak feszítve (és úgy tartja fenn ezt a rendszert).
Te teremted ezt a rendszert? És te tartod fenn?
(Vagy valami kívül lévő, antropomorf isten?)
Az Első Faktoron túl úgysem mégy!
Ki hasította ketté? Valami antropomorf isten???
A Talmud szavai jutnak eszembe... az is elváltozott... persze, nem a szavak... az értelmezések.
Az aranyért elmentem és a kutat megjártam, a kút mélyén senkit sem találtam.
(mégsem maradtam ott... a...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!