Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A pokolt is Isten teremtette?

A pokolt is Isten teremtette?

Figyelt kérdés

Hát az bizony gonosz egy hely lehet.

Miként születhetett egy jóságos lényben ilyen gondolat?

2012. dec. 16. 13:37
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen tzolko, ha belegondolunk elég jó helyen kapizsgálsz a kérdéseddel, csak épp fordítva történt.

Magának a pokolnak köszönhető az, hogy isteni Teremtő keletkezett itt a Földön.

2013. ápr. 22. 23:26
 32/41 anonim ***** válasza:

A pokol tzolko nem gonosz hely, egyszerűen maga a pokol, aki becsületesen élte az életét, az észre se fogja venni amikor áthalad rajta. Aki pedig gazember volt, azt minek kell sajnálni, önmagát, saját lelkét ítélte pusztulásra.

De Isten a Teremtő, soha nem ítélkezik senki felett!

Isten nem jó és nem rossz, egyszerűen maga az élő bolygónknak, éltető energiája. Olyasmi, mint a hozzá képest miniatűr életben, az éltető lélek-energia

2013. ápr. 22. 23:41
 33/41 anonim válasza:
A leghasznosabb válasz a kérdésre, lehet közhely de tényleg elkéne olvasni azt a bibliát, nem?
2013. ápr. 29. 03:12
 34/41 anonim ***** válasza:
33/ Ha nekem címezted a biblia olvasását, hát akkor nem talált, mert elolvastam és számtalan részében újra olvastam, de számomra semmi újat nem mondott sőt a valósághoz képest, inkább a zsidók történelem könyvének és mesekönyvnek számít...
2013. ápr. 29. 07:22
 35/41 anonim ***** válasza:

mar irtam volt!!!

nincsen "pokol"!!az csak kitalacio!!

van viszont egy olyan hely a Torah szerint,amit ugy hivnak, a "SHEOL"!!

nos ez egy koztes atmeneti hely-(mintegy eloszoba,varoszoba)-ahol a lelek varakozik mielott belephet a Gan Eden-be!!

amelyik lelek arra iteltetett hogy ott maradjon orokre-(sheol)-az ugyanaz mint a karhozat,a konnyek,fogak csikorgatasanak volgye!!

2013. ápr. 29. 09:03
 36/41 anonim ***** válasza:

35/ és Te ezt elhiszed? várószoba, előszoba, hálószoba nincsen, mert én szeretek ám aludni!a katolikusok szerint volt, nyitott veranda is vagy mi a csuda, de vagy két éve lebontatta a pápa!

szóval a pokol, az nem egy misztikus valami,hanem a Földünk belseje, az izzó láva pokoli masszája!

2013. ápr. 29. 18:54
 37/41 anonim ***** válasza:
pokol nincsen ez csak egy kitaláció isten ilyeneket nem teremt ez hazugság hogy isten a poklot teremtette
2013. máj. 18. 08:12
 38/41 anonim ***** válasza:

33/ És ha valaki elolvassa szerinted a bibliát akkor választ kap a kérdéseire-- MI ISTEN? MI A LÉLEK? MI ÉS HOL AZ ÁLLÍTÓLAGOS MENNYORSZÁG? MI A POKOL és HOL VAN? MI VÁR A HOLT LÉLEKRE OTT?

Csak ajánlom én is, Neked elolvasni azt a könyvet, még egyszer... mert abban semmiféle értelmes válasz nem található egyikre se!!

2013. máj. 18. 16:25
 39/41 anonim ***** válasza:
A Biblia Héber Irataiban a „pokol” szót a héber sheol szóból fordították. A szó 65 esetben fordul elő és a Biblia Authorized King James változatában 31-szer „pokol”-nak, 31-szer „sír”-nak és 3-szor „gödör”-nek van fordítva. A Biblia Görög Irataiban a „pokol” szót mind a tíz előfordulási helyen a görög Hadész szóból fordították. Mind a sheol, mind a hadész az emberiség közös sírját jelenti és soha nincs kapcsolatban a fájdalommal, a tüzes gyötrelemmel !
2018. jan. 31. 22:14
 40/41 világvége1 ***** válasza:
Valahova tenni kell a gonoszokat is – egy helyre, amit megérdemelnek.
2020. jún. 1. 20:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!