Keresztények, ha Isten uralkodik mindenen, az ő tervét nem lehet megmásítani, akkor, hogy tud egyáltalán dühbe jönni az emberek viselkedésétől?
Igen,a templomi asztalforgatásban valóban igazad van.(a korbácsos dolog amúgy nem rémlik,az hol van?)
Mondjuk,ha az elfogatásától a kereszthalálig nézzük,akkor ott nem volt az.Meg hát maga Isten talán több mint Jézus,de hát erről el lehetne vitatkozni órákig.
A példázatod hibás nem a kérdés. Elmagyarázom:Az agresszivitás nem egyenlő a félelemmel. Ha valaki fél nem törvényszerű hogy agresszív is. Valaki elsírja magát, hallottál már ilyet? Akkor eszerint a félelem szomorúságot szül? Nem. Teljesen rosz az egyenleted. A félelemből következhet(és itt a hangsúly: következHET) agresszió de az agressziót ne magyarázzuk már úgy hogy azért vertem meg valakit mert annyira féltem tőle. Ugyan már ezt te sem gondolod komolyan. Ezzel a példa cáfolva vala. Most pedig válasz a kérdésedre: Isten nem azért haragszik mert az emebrek vétkeznek, mert ennek lehetőségét ugye ő teremtette meg, hanem azért haragszik mert megteszik! Ott a lehetőség az ellenkezőjére is, mégsem azt teszik, hanem vétenek az úr és más ellen. Na ez a felháborító számára. Enged meg hogy egy példával magyarázzam a teóriám: egy csavarkulcssal nem csak ölni lehet, hanem autót szerelni is. Szerinted melyik helyes? Ugye a második, akkor joggal leszek e mérges rád ha az első lehetőséget választod és megölöd a kolegád mert nem szimpatikus? Hát persze, hogy jogos a harag! Remélem elég egyszerű vaolt a példa a megértéshez és tisztán látáshoz.
Legyen szép napotok!
korbács ugyan ott.
egyesek szerint az árusokat, mások szerint az álatokat zavarta ki vele.
Új fordítású biblia
Ján 2:15 Ekkor kötélbõl korbácsot csinált, és kiûzte õket, valamint az ökröket és a juhokat is a templomból. A pénzváltók pénzét pedig kiszórta, az asztalokat felborította,
Több fordítás szerint ostort csinált és azzal.
Utolsó
Én valamiért botra emlékeztem....
Előtte lévő:
"az agressziót ne magyarázzuk már úgy hogy azért vertem meg valakit mert annyira féltem tőle. Ugyan már ezt te sem gondolod komolyan. Ezzel a példa cáfolva vala."
Én sem úgy értettem,hogy mindenki agresszív aki fél.A félelemre más reakció is létrejöhet,úgy,ahogy te is írtad.
Viszont ezzel a megverős példáddal nem értek egyet.Mondj egy másik indokot légy szíves,hogy miért veri meg valaki a másikat,ha nem azért,mert félelem van benne? Mondj egy másik indokot.
"Most pedig válasz a kérdésedre: Isten nem azért haragszik mert az emebrek vétkeznek, mert ennek lehetőségét ugye ő teremtette meg, hanem azért haragszik mert megteszik! Ott a lehetőség az ellenkezőjére is, mégsem azt teszik, hanem vétenek az úr és más ellen. Na ez a felháborító számára."
És Isten nem tudta előre,hogy nem csak hajlanak rá,hanem meg is teszik? Ha tudta,és ez valóban felháborítaná,akkor a vétkezés lehetőségét sem teremtette volna meg az embernek.Elég kézenfekvő.
Nem robotokat akart teremteni, hanem önálló lényeket. Az önálló lények pedig akkor boldogok, ha mindenki szeret mindenkit. Isten szeret minket, és rengeteg dolgot ad.
Ehhez képest mi nem szeretjük sem egymást, sem Istent. Ezért Isten szomorú és haragos, mint egy szülő, ha gyermekei egymást ölik, és neki sem köszönnek meg soha semmit (pl. az ételt), de még csak nem is beszélünk vele (ima)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!