Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mibben különbözik a sátán az...

Mibben különbözik a sátán az Istentől, ha mindketten tűzre vetik a bűnösöket?

Figyelt kérdés

Az ördög a pokolban, Isten pedig az utolsó ítéletkor.

Nekem nagyon párhuzamos a végeredmény.

Lehet, hogy nincs is sok különbség köztük?

2012. dec. 7. 10:57
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Utcsó

Én meg neked gratulálok, mert te még azt sem látod, amit én látok! Gondolom te is kívülről fújod a Bibliát, nulla igazságérzettel és nem tudsz a sorok között olvasni...

2012. dec. 9. 01:45
 22/25 anonim ***** válasza:
A Jt 33% ismét jehova nevében fenyegetőzik.
2012. dec. 9. 03:46
 23/25 anonim ***** válasza:

Isten nem fenyeget, csak rámutat hogy nélküle életed nem lehet olyan jó, mint vele. Ha "érdekes" dolgokat parancsol, az mindig a még rosszabbat előzi meg sok figyelmeztetés után, mindig igazságos. Vagy ha egy bíró halálra ítél valakit az igazságtalan? Szerintem tisztességes eljárás esetén nem az. És mi lehetne tisztességesebb annál, mint egy olyan bíró, aki mindent lát és hall?

De Isten megmondta, hogy Jézus után soha nem ad majd ki ilyen parancsot. Úgyhogy ha nem is érted az Ósz.-et, a "játékszabályok" módosultak, mert büntetésedet már csak halálod után nyered el.

Egyébként ti is ezt csináljátok: ha Béla megöli Gézát, az elítélendő. De ha Béla a büntetést végrehajtó, Géza pedig a gyilkosságért meg nemi erőszakért halálra ítélt, akkor Bélának nem bűne az ha megöli Gézát.

2012. dec. 9. 14:41
 24/25 anonim ***** válasza:

töftöftöftöf:

"De Isten megmondta, hogy Jézus után soha nem ad majd ki ilyen parancsot. "

Igen, ez egy jó kis izraelita főfogás. Azért találták ezt ki, mert nekik ez az érdekük. Képzeld el, ha ezt mondatot nem vésték volna bele a nagykönyvbe, akkor napjainkban is ezrek-ezrei mondanák, hogy nekik szólt az Isten és ezt parancsolta, meg azt parancsolta. :D :D

Ez nagyon sz*r lenne a zsidó népnek, hogy az ő Bibliájukat át merik írni :D Ezt ők nagyon okosan és szépen megtervezték és úgy megírták, hogy a világ nagy része ezt a könyvet majmolja, lehetőleg úgy, hogy "isten" már elmondta, amit akart, ezentúl kussban lesz :D

Jó kis trükk, mert így Bibliának nem jár le a védjegye, így nem is lehet felül írni :D

Igazából ezt is akarták elérni, mert ugye ők "öröklik a Földet", és milyen lenne már az, ha valaki felülírná, és Ú törvényként kitalálna valami újat "isten nevében" :)

Isten sohasem beszélt az emberekkel, ez a Biblia nagy hazugsága. Ha Isten beszélt volna és parancsolt volna nekik, akkor most is ezt tenné, de valószínűleg nem tenné, főleg nem úgy mint egy zsarnok.

Nem igaz, hogy ennyire nem láttok át ezen a trükkön?

Igaz a zsidók esze mindig vágott, mint a borotva, de hogy ennyire nem látjátok át???

A magyaroknak amúgy mi közük van a zsidó néphez?

Szerintem semmi....

2012. dec. 9. 16:50
 25/25 világvége1 ***** válasza:
Ördög nem létezik. A pokol pedig nem tüzes.
2020. jún. 1. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!