Mibben különbözik a sátán az Istentől, ha mindketten tűzre vetik a bűnösöket?
Az ördög a pokolban, Isten pedig az utolsó ítéletkor.
Nekem nagyon párhuzamos a végeredmény.
Lehet, hogy nincs is sok különbség köztük?
Megpróbálok matematikával válaszolni:
(A => B) == (!A v B)
Szóval:
"A-ból következik B ekvivalens azzal, hogy nem A vagy B".
A te kijelentésedben A="mindketten tűzrevetik a bűnösöket", és B="különbözik a sátán az Istentől".
Matematikailag világosan látható, hogy "hamisból bármi következik". Ugyanis, ha A hamis, akkor "nem A" igaz, és "nem A vagy B" igaz. Tehát a kérdésedre BÁRMILYEN válasz csillagos ötös, tökéletes magyarázat. Ha mondjuk valaki azt mondja rá hogy:
"azért mert a tök kék színű"
akkor ez is pont jó magyarázat.
"Szóval az angyalok és isten válogat, ők lökik az örök tűzbe az embert. Meg a sátánt is. Isten olyan, hogy más szemében meglátja a szálkát, még az övében gerenda van. Sátánnak 1 százaléknyi hibája, bűne van az istenhez képest, szóval, ha olyan jóságos lenne végre, magát rakná tűzbe."
Megint hülyeséget beszélsz úgy látom.
Ha sátán nem kerülne a tűzbe, akkor Istennel együtt kerülne mindenki a jók is a tűzbe. Ez a különbség.
De isten nem jó a biblia alapján. :P
Vagyis jobb lett valahogy a sátán, mint az istenkép. xD
Amúgy nem hiszek benne, de ez, hogy nem tűnik fel a hívőknek, kicsit furcsa. Na, mindegy.
Jó ember, rossz ember is viszonylagos. Lehet pl. perverz hajlammal születni, meg olyan körülmények közé, hogy az illető egy szörnyeteggé váljon.
Könnyű jó embernek lenni, ha nem születtél pedofil hajlamokkal, vagy ha van mit enned, van hol aludnod. Mi könnyen pofázunk, hogy jók vagyunk, vagy nem ölnénk embert, mégis, lehet, ha a körülmények úgy hoznák, megtennénk.
Hogy miben különbözik a sátán az Istentől?
A sátán egyszerűen a tagadást jelenti, ahogy a legtöbb primitív vallásnál is. Megkérdőjelezi Isten hatalmát és a törvényeit. Aki enged a csábításának (hogy ne tartsa be az Isten által kreált játékszabályokat, amik egyébként a világ jobbátételét szolgálják és ezzel káoszt teremtsen), annak a lét értelmetlenné válik és a világ kiveti magából. De mivel nem szűnhet meg lézetni az örök kárhozat tűzén ég az idők végezetéig.
Mivel Isten léte nem bizonyított, mindig létezni fog a tagadás, egészen a végítélet napjáig, amikor mindenki számára világossá válik, hogy Isten igenis létezik.
Én kb. így értelmezem a Szentírást. Egyébként én nem vok keresztény. Jedi vagyok.
Hát csak sajnálni tudlak benneteket.
Jehova mit gondolsz miért vetette el azokat az embereket akik régen tűzben áldozták fel a hamis Isteneiknek a gyermekeiket ember társaikat.
Mert nem tartja normálisnak hogy embereket égetgetnek. Egyszer ezért büntette meg az egyik királyt mert a fiát át vitte a tűzön a hamis Istennek, amit nem gondolt és nem parancsolt.
S akkor Ő ugyan azt tenné, ekkora hazugságot a Sátán és a szolgái találnak ki Isten ellen.
És képzeld el Jézus igen is szemléltetés kép használta a Gyehennát ami egy szemét égető telep volt Izrael városán kívül.
Szégyelljétek magatokat, hogy ilyeneket kitaláltok a szeretet Istenéről.Aki azért engedte meg Jézus a fia halálát, hogy neked jó legyen és örökké élhess,
Ha kegyetlen lenne akkor mondhatta volna:
NEM ADOM A FIAMAT, MERT NEM ÉRDEMLITEK MEG...
HÁT AZ ILYENEK NEM IS... INKÁBB LEGYÉL HÁLÁS VESD LE MAGADRÓL SÁTÁN AZONOSÍTÓ SZÁMÁT, ÉS FOGADD EL A TEREMTŐ AJÁNDÉKÁT AZ ÉLETET.
A sátán nem vet tűzbe senkit. A sátán a bűn fogságába, ezáltal a boldogtalanságba taszít.
Isten pedig óv a bűntől, vele igazán boldog életed lehet.
Ez van a földi életed alatt, utána meg a sátán és a bűnösök a pokolra kerülnek, hiszen nem tudtak olyanná válni hogy egy bűntelen világban éljenek.
Arról vannak viták, hogy a pokolban szenvedés vagy alvás lesz, én az alvást látom jobbnak.
Úgyhogy egyik sem vet tűzre és nagyon sok különbség van köztük.
Sátán és Isten nem létezik.
Semmi sem mutat rá.
A biblián kívül találkoztál vele máshol?
Jó és rossz van, bár gyakran előfordul, hogy relatív a fogalma.
Ha csak a jót vákasztod a mégjobb helyett, akkor nem a helyes úton jársz.
Akkor is nehéz az ember dolga, ha csak a rossz és a mégrosszabb között lehet választani. Aztán meg a dolgok bonyolultak, előfordul, hogy a rosszból jó is következik, de a jó is járhat együtt rosszal.
Példának megemlítem a vízlépcsőt, ami a legrosszabbra sikerült, mert most a környezet is tönkrement, adósságunk is keletkezett az építésére felvett kölcsönökből, de hasznunk sincs belőle, mert az olcsú energia haszna nem realizálódott, mivel csak félig lett megépítve.
Talán az látja helyesen, aki úgy véli, az ördög és az Isten bennünk lakozik, hiszen képesek vagyunk, jóra, rosszra, ellentétben Jókay hőseivel, akik csak fehérek, vagy feketék jellemükben.
Pokol, és menyország sem létezik, esetleg itt a földön tudunk hasonlót teremteni nagy buzgalmunkban.
Életed sincs több, csak ez az egy, amit elpocsékolsz, ha nem valós dolgokra pazarolod az idődet.
Attól függ ki az Isten...sok isten van....
Ha a zsidók istenét vesszük Istennek, nekem nem jön be a szellemisége. valahogy úgy jön le, hogy megparancsolja hogy ne ölj, ne lopj, ne paráználkodj, de azért az más ha ő engedi meg.... mert ugye van, amikor ő parancsol meg érdekes dolgokat....
hááát...szerintem nem túl bizalomgerjesztő. A másik meg az, hogy állandóan zsarolja az embert, hogy ha nem állsz mellé akkor véged....
Nekem ez nem tetszik. Sajnálom.
Sátánról nagyon nincs is szó... igazából ő ellenszegülő... lehetséges, hogy ő nem tett akkora kárt a világban mint ez a Jahve.
A többi vallás isteneit nem ismerem, így azokról nem tudok véleményt formálni.
"A többi vallás isteneit nem ismerem, így azokról nem tudok véleményt formálni."
Gratulálok, mert egyikét sem ismered.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!