Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Vatikán már elhatárolódott...

A Vatikán már elhatárolódott Torquemada-tól, és az iszonyú antiszemitizmusától?

Figyelt kérdés
2009. aug. 8. 21:03
 1/10 anonim ***** válasza:
50%

Milyen "iszonyú antiszemitizmus"?

Mitől kellett volna elhatárolódni már megint?

2009. aug. 8. 21:55
 2/10 anonim ***** válasza:

"figyeljétek meg, mindjárt jön egy jehova tanúja és bemásol egy 50ezer karakteres szöveget a bibliából, ahelyett hogy ő maga írná le érthetően XD"

hi-hi-hi

"Ja, a jehovtanúja nem én vagyok, rá még várni kell :)

Hacsak nem ő tette fel a kérdést, hogy majd szépen megmagyarázza nekünk "tudatlanoknak"."

hi-hi-hi

Én se vagyok jehovatanúja, de én ugyan nem várom.

"Hacsak nem ő tette fel a kérdést, hogy majd szépen megmagyarázza nekünk "tudatlanoknak"."

Szerinted szoktak ilyesmit csinálni?

Hi-hi-hi

háááát :D

nem mondom, hogy várnám, de jókat szoktam szórakozni a szövegeiken

hi-hi-hi

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..

2009. aug. 8. 22:13
 3/10 anonim ***** válasza:
63%

jehovatanúi, egy álkeresztény szekta.Nem is elsősorban a Bibliából, idézgetnek, hanem van egy saját propagandaanyaguk az őrtorony, azt kell bebiflázniuk, és onnan idéznek.

-Szerintem is mindjárt megjelennek és bemásolnak 2-3 oldalt az őrtornyos propagandájukból.

- Azt csinálják, hogy feltesznek egy álkérdést, és utána ömlesztik a propagandájukat.Néhányuk már le is bukott így elszólta magát, vagy belezavarodott.

Az egyik topicban az egyik hozzászóló meg is kérdezte ( mikor a jehovatanú válaszra azt írta a kérdező, hogy az a jó válasz) Mi ez valami kvízjáték?

- Szintén gyakori, hogy feltesznek egy (ál)kérdést és válaszolnak is rá.Némelyik topic már úgy néz ki mint egy chat oldal.

-Nem is veszik észre, hogy már mindenki röhög rajtuk.

2009. aug. 8. 22:19
 4/10 anonim ***** válasza:
32%

Na pontozzatok le álkeresztény okostojások, szerintem meg Torquemada képviselte még az IGAZ kereszténységet! Nem ez a térden csúszó-mászó, a liberalizmussal és dekadenciával lepaktáló "modernista egyház" élén a békepapjaikkal (ugye tudjuk hogy a békepap marxista papot jelent).

És engem nem érdekel h "antiszemitizmus" így meg úgy. A galileai (Gelil-hag-goyim = gójok földje, nemzsidó tartomány) Jézus gyilkosai zs.dók voltak, a bolsevizmus megalkotói is. Én csak tisztelni tudom azokat az erőket amik ez ellen a világfertő ellen felvették a harcot. Torquemada is ilyen volt.

Csak egy kis ízelítő Torquemada koráról:

"Ma már tulajdonképpen felesleges beszélni arról a zsidó terrorról, amely elborította Spanyolországot. A spanyol államot és népet a végleges leigázás veszélye fenyegette. Zsidók voltak a földbirtokosok, a király miniszterei, a püspökök. Kialakult az ál-kereszténnyé vált zsidók arculata, a marannóké, akik kifelé ugyan keresztények voltak, de befelé a zsidó vallási szokásaikat, szertartásaikat követték s csupán egyetlen céljuk volt: meghódítani a keresztény spanyol államot. Spanyolországban már a nép, sőt az arisztokrácia felkelése fenyegette, mikor Torquemada, az inkvizíció vezetője azt ajánlotta a királynak és királynőnek, hogy szólítsa fel a zsidókat: vagy térjenek keresztény hitre, vagy hagyják el az országot.

Az 1492. március 31-én kelt királyi parancs a spanyol és a világtörténelemben kiemelkedő fordulópont. A terror népét kötelezték, hogy négy hónapon belül vagy elhagyja az országot, vagy keresztény hitre tér.

Mikor a kiutasítási rendelet megjelent, Abarbanel a király zsidó kincstartója a legelőkelőbb marannókkal megjelent a palotában, hogy 300 000 arany, abban az időben jelenlegi dollár milliárdokat jelentő összeg felajánlásával, a rendelet visszavonására bírja. Minderről tudomást szerzett Torquemada főinkvizítor, aki kezében feszülettel megjelent az Alhambrában, s így szólt az ingatag királyi párhoz: „Iskarióti Judás 30 ezüst pénzért árulta el ezt; felségtek 300 000 aranyért akarják elárulni” - és elhagyta a termet. Erre az uralkodó pár állhatatos maradt.

1492. augusztus 2.-án 30 000 zsidó család, kb. 150 000 zsidó; mások szerint 350.000, a király hajóin elhagyta Spanyolországot. Sokan Navarrába, Olaszországba, a mai Hollandiába, Törökországba, a Földközi-tenger kikötőibe vándoroltak és lassan felszivárogtak egészen Budáig.

Portugáliában 4 év múlva, 1496-ban Manuel király szintén elűzte a terror népét.

A „népek arisztokráciája faji alapon” azonban ment és vándorolt tovább, szerte a világon. Jeruzsálem? Egyiptom, Perzsia, Róma, Spanyolország, Portugália, Oroszország? Mindenütt ott maradt nyomukban az országpusztulás. Ott maradtak a kifosztott népek nyomorban."

2009. aug. 8. 23:16
 5/10 A kérdező kommentje:
Ne ferdíts. te utolsó! Torquemada nem csakhogy kiüldözte a zsidókat, aki nem ment azt kegyetlenül lemészárolták a sátáni inkvizícióval!!!
2009. aug. 9. 11:16
 6/10 anonim ***** válasza:
85%

Ja, egyébként a Vatikán (Status Civitatis Vaticanae

Stato della Città del Vaticano), 1929-ben jött létre.

[link]

Ilyen hülyeségeket(provokációkat) én is tudok kérdezni.

Bajnai Ferenc elhatárolódott már a Magyar Államtól? Például azért mert 1514-ben Dózsa Györgyöt tüzes trónra ültették.

2009. aug. 9. 11:17
 7/10 anonim ***** válasza:
47%

Ne hazudj te kérdezők utolsója!

A válaszoló leírta azt, ami történt. A Spanyol Királyság a marranókat(zsidó) és a moriszkokat(mór) eltávolította a Spanyol Királyságból. Ez a válaszból ki is derült.

Nagy Imre snagovi feljegyzései

"Mi volt a Rákosi-klikk ilyen magatartásának az oka? Ebben kétségkívül döntő szerepet az játszott, hogy zsidók, méghozzá Moszkvából jött zsidók lévén túlnyomó többségükben, a magyar nép széles tömegei gyűlölettel viseltettek irántuk, szembefordultak velük, s nem voltak hajlandók elfogadni őket a magyar nemzeti érdek képviselőinek, még kevésbé vezéreiknek. Ezt valamennyien már hazatérésük előtt jól tudták... (...) A Rákosi-féle zsidó klikk nacionalistább akart lenni a magyaroknál, és ezzel rendkívül súlyos károkat okozott az országnak, a revizionizmus veszélyeit idézte fel, gyanút keltett szomszédainknál, s ezzel hosszú időre megrontotta velük barátinak induló viszonyunkat. (...) Ahogy Sztálin oroszabb akart lenni az oroszoknál... a zsidó Rákosi és klikkje követte ezen az úton, akik viszont magyarabbak akartak lenni a magyaroknál..." (Nagy Imre: Snagovi jegyzetek - Gondolatok, emlékezések 1956-1957. Felelős szerkesztő: Vida István. Gondolat Kiadó, Budapest, 2006, 93-94. o.) Nagy Imre idézett véleményével kapcsolatban írtam a következőket: "A zsidó származás tehát Nagy Imre snagovi följegyzéseiben determinisztikus nemzetidegenséget jelent. Nehezen állíthatnánk, hogy ez nem antiszemita tézis.

Márai Sándor

"Nem hiszek semmiféle olyan megoldásban, mely a "zsidókérdést" megnyugtatná. A kunmadarasi pogromot követő napon zsidó tüntetők járták be Budapest utcáit - a néma és jogos tüntetés helyett fenyegetőzve kiabáltak, két útjukba akadó keresztényt megvertek, majd B. páternek, mikor a miniszterelnökség nevében megnyugtató szavakat mondott nekik, ezt kiáltották: "Halál a keresztény papokra!" Tehát a kunmadarasi gyilkosságot újabb kunmadarasok követik majd. A fasiszta kivégzések közönsége nagyrészt zsidó söpredékből áll össze, vérszomjas szemet szemért alakokból; azok a szegények, akik igazán szenvedtek, akik ártatlanul elszenvedték a zsidóüldözések vesszőfutását, akik megkínzott, nyomorult halottaikat gyászolják, otthon maradtak. De ez a nagyvárosi, hangos, szemérmetlen és kegyetlen alzsidóság, ez a söpredék, amely üzletben, utcán, hivatalban képviseli most a zsidóságot, igen nagy veszélyeket idéz föl a megmaradt zsidóság egésze számára. S nem lehet tenni semmit ellene.

A zsidók számára egy út van: legyenek keresztények, lelkükben is, életmódjukban is. A kereszténység mint életforma és pedagógia, igen nagy erő. Más utat nem látok a zsidóság számára." (Márai Sándor: A teljes napló - 1946, Helikon, Budapest, 2007. 178-179. o.)

Bibó István "A fődolog nem az, hogy ne legyünk antiszemiták. Sőt, nagyon is nyugodtan legyünk azok. De ne hagyjuk, hogy ebben olyanok is segítsenek, akik ettől nem szűnnek meg ellenfelek lenni" (Bibó István: Életút dokumentumokban, 1956-os Intézet-Osiris-Századvég, Budapest, 1995. 172. o.).

Márai Sándor

„ez ma a közszellem; akit nem sütöttek meg Auschwitzban, annak nincs joga élni, utazni, nincs joga semmihez; ezek helyeslik a Bé-listát, mert »a zsidókkal is ugyanez« történt, s ha megmondod nekik, hogy amit csináltak, aljasság volt, de aljasságot nem lehet igazságtalansággal kiegyenlíteni, akkor reakciós vagy; ezek árulják meggyilkolt rokonaik és családtagjaik mártiriumát állásért, sápért és koncért; s az egész ország kezd nagyon fáradt lenni ettől a hangtól és magatartástól.” (A teljes napló 1946, 308–309.

„A zsidóság. Két frontja van ma: egyik kapitalista, másik bolsevista; egyik a vagyonát védi minden áron, másik az életét. De mindkét tábor megegyezik abban az égő, olthatatlan gyűlöletben, ahogyan a magyarság egészének vesztét kívánják. Nem igazságot és jóvátételt kívánnak, ha­nem bosszút, az elszenvedett, valóban irtózatos és kegyetlen gyötrelmek és veszteségek miatt, bosszút hetedíziglen, tekintet nélkül a nemzet egyedeinek személyes bűntelenségére vagy felelősségére. Egy­formán kívánják, hogy pusztuljon el a nemzet…” (A teljes napló 1947, 304.)

Hasonló provokativ kérdés, mint a kérdezőé

A magyar nemzet mikor határolódik el Nagy Imrétől, Bibó Istvántól, Márai Sándortól?

2009. aug. 9. 11:33
 8/10 anonim ***** válasza:
56%

"azt kegyetlenül lemészárolták a sátáni inkvizícióval!!!"

Nem tudom mi volt sátánibb, a zinkvizíció ami általában gyilkos szekták tagjait fogta el, vagy a lassan 3000 éves zsidó törzsi nácizmus, ami irtotta minden korban a nemzsidó népeket, szent könyveik pedig a keresztény népek szabad kirablását hirdetik....

Arbues Péter megölése a középkorban nem volt sátáni?

Az oberweseli vérengzés keresztény gyerekek ellen zsidók által a középkorban nem volt sátáni?

Fortunatos Imre (Snéor Zálmon) szereplése, aki miatt Mohács bekövetkezett nem volt sátáni?

Azok a keresztény gyerekek, akiket zsidók mészároltak le vallási parancsból, purimra emlékezve az nem sátáni?

Nagy Sándor 30 000 harcossal meghódította Perzsiát és Indiát - előtte 300 évvel pedig Eszter 70 000 nemzsidót öletett meg, pusztán egy fikció alapján - ezt nevezik Purimnak. Ez nem volt sátáni?

Kettős mérce...

2009. aug. 9. 12:37
 9/10 A kérdező kommentje:

"zsidó törzsi nácizmus"

kevered a fogalmakat, kis barátom! hogy lennének a zsidók nácik?! pont hogy az ellenségeink!!!

2009. aug. 9. 13:26
 10/10 anonim ***** válasza:
60%

"kevered a fogalmakat, kis barátom! hogy lennének a zsidók nácik?! pont hogy az ellenségeink!!!"

Olvass akkor még utána, javasolnám a talmudot...tudom, nehéz megértened de náci nem attól lesz valaki hogy felhúz egy horogkeresztes karszalagot! más népek gyűlölete fojhat éppen dávidcsillag alatt is! Akkor a "kiválasztott nép" teóriája amit a zsidók emlegetnek mennyivel jobb Hitlernél, aki ugyanezt modnta a germánokra? A legelső kocnentrációs tábor Slamaon király idejében már állt, ahol gójok dolgoztak a "herrenvolknak"...Benne van a Bibliában, el kéne olvansi. Nem én vagyok az aki keveri a fogalmakat

2009. aug. 9. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!