Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hiszed, hogy a szentlélektől...

Hiszed, hogy a szentlélektől született meg a Jézus?

Figyelt kérdés

Nem megbotránkoztatásból írom, én így képzelem el a storyt:

Máriának volt egy barátja, akihez majd hozzá akarták adni a szülei. Meg volt nekik tiltva, hogy szexuális életet éljenek, amí nem házasodnak össze. A pasi félt a Mária szüleitől és betartották. Mária megcsalta Józsefet és teherbeesett. Félt mind a szüleitől, mind attól, hogy Józsefet elveszíti. Azt mondta, hogy a szentlélektől van. Az emberek elhitték és azóta ezt beszélik.

Ugye, amikor megszületett a gyerek, majd felnőtt... akkor nem volt neki nehéz hülyiteni a népet. Nem kevés exchibicionizmus szorult bele és kitalálta, hogy ő az Isten fia és hogy csodákra képes. Mki az ő tarsaságát kereste, irigyelték. Ők is "sztárok" akartak lenni, a közelében lenni. Ezért pl. azt mondták, hogy látták a csodákat, sőt... ők is csináltak csodát, stb..

Szerintem ha ez az egész megtörtént, akkor így lehetett. Szerintetek? Normális válaszokat várok!!!!

Még annyit, hogy vajon ma miért nincsenek csodák?? Talán, mert ma már van videókamera meg fényképezőgép?? Lehetne bizonyítani?? Ha akkor voltak csodák, akkor ma is lehetnének, nem? bezzeg ha ma vki ilyet kitalálna, akkor őröltnek néznék. Az emeberek, akkor szerintem azért hitték el, mert féltek és jól jött nekik. Kellett vmi amiben hihettek, azért hittek az Istenben.

2009. aug. 7. 17:21
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Lehet én vagyok nagyon hülye, de mit jelent az, hogy "ti od"??
2009. aug. 7. 18:08
 12/23 anonim ***** válasza:
Olvasd el visszafelé :P keresztény módi.
2009. aug. 7. 18:15
 13/23 anonim ***** válasza:
Vannak ilyen skizotíp hajlamú emberek.
2009. aug. 7. 18:16
 14/23 A kérdező kommentje:
Értem, hogy a do it-ot ha visszafelé olvasom, akkor ti od. A do it, az csináld, de a ti od?? Ez vmi latin szó?
2009. aug. 7. 18:17
 15/23 anonim ***** válasza:
Ez a do it visszafelé.
2009. aug. 7. 18:20
 16/23 A kérdező kommentje:
Értemn, hogy a do it visszafelé, de mi az értelme? :)
2009. aug. 7. 18:44
 17/23 anonim ***** válasza:
Ki mondta, hogy van értelme?:D
2009. aug. 7. 20:59
 18/23 anonim ***** válasza:
39%

A kérdésre visszatérve: én hiszem.

A te világnézetedben teljesen logikus az, amit leírsz, én is kb. így gondoltam ateista koromban.

De gondold el, csak logikai kísérletképpen: ha adott egy Isten, aki se perc alatt tud teremteni általunk ma nem ismert természeti folyamat által magasan szervezett anyagi valóságot, miért ne tudná ugyanezt a képességét használni akkor, ha valami célját ilymódon tudja elérni? Isten egyszerűen teremt egy zigótát Mária méhében, és kész. A teremtésre egyébként két konkrét példát is láthatunk az evangéliumban, amikor Jézus egészséges kezet teremt a száradt kezű embernek, és amikor szemet teremt a születésétől fogva vak embernek. Ott azonnal elkezdenek vitatkozni az írástudók (az akkori vallási vezetők) Jézussal, de nem azon, hogy tényleg teremtett-e - olyan nyilvánvaló volt, hogy nem lehetett megkérdőjelezni - , hanem azon, hogy szabad-e ilyet tenni szombaton, mert gyógyításnak minősül, és az akkori szabályok szerint szombaton nem lehetett gyógyítani.

Az emberek régen sem voltak hülyék. József titkon el akarta bocsátani Máriát, mert ő is azt hitte, hogy lefeküdt valakivel.

Nem ragozom tovább. Pusztán arra akartam ráirányítani a figyelmet, hogy nem várható el tőled, hogy elhiggy bármit amit a Biblia ír. A világnézetedből következik, hogy nem hiszed. Ha az alapok megváltoznak, akkor az ilyen dolgok mint egy puzzle elem maguktól a helyükre kerülnek. Egy matematikus barátom mondta egyszer, amikor a megváltásról kérdezgetett: Jé, hát ebben van logika! Hát persze hogy van. De az ateista alapokról soha nem fog összeállni a kép.

2009. aug. 15. 01:13
 19/23 anonim válasza:
Én hittanra is jártam alsós koromban, és olyan nevelést kaptam, ami totál hívő, de ezt a dolgot én sem nagyon hiszem el...
2009. aug. 22. 09:47
 20/23 anonim ***** válasza:
Én meg ateista nevelést kaptam, apukám a hegeli dialektikus materializmust vallotta, én meg arra jutottam, hogy azt elhinni nagyobb hit kell, mint a teremtésben.
2009. aug. 24. 19:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!