Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményed a krisnásokról?

Mi a véleményed a krisnásokról?

Figyelt kérdés
2012. okt. 15. 17:53
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Az én apáim speciel azért küzdöttek, hogy mi ezt szabadon megtehessük.
2012. okt. 18. 11:02
 12/27 anonim ***** válasza:
59%

Sajnos támadják a tudomány eredményeit.

Egyébként akár rokonszenvesek is lehetnének.

2012. okt. 18. 19:23
 13/27 anonim ***** válasza:
57%
Először is eltúlzottan vallásosak már súrolják a bemagolt bigott gondolkodást ettől erőszakosak tapadnak az emberekre és sajnos szűk-látókörű gondolkodókká váltak!
2012. okt. 19. 13:40
 14/27 anonim ***** válasza:
52%

azt a vallást is átvették a pénzügyi hitűek, ahogyan az összes többi vallást is

nekik ez egy profitszerzési lehetőség

2012. okt. 23. 17:56
 15/27 anonim ***** válasza:
0%

11/ Komolyan azt gondolod hogy apáid és anyáid-- vagy is hogy én vagy a szomszédom vagy akárhány ember akikkel életem során érintkeztem azért küzdött hogy itt 150 féle vallási maszlagot hintsenek kenyér helyett és boldog nyugodtabb élet helyett? És mind ezeket az állam eltarsa a nép adójából ráadásul?

Én úgy emlékszem csak azt akartam, hogy a ruszki kitakarodjon és a népünk egy független szabad nép lehessen újra Nem pedig azt hogy alattomban, mint százfejű kígyók minden honnan besurranjanak a világból az ilyen olyan hitmesék!!

Mi a csudának Egy Szellemi isteni teremtő van azt pedig nem való 150 féleképpen mesélni mert egyik agyonüti a másik igazságát

2012. okt. 24. 00:28
 16/27 anonim ***** válasza:
11%

hát nemtudom.. az iszlám sok dolgot átvett a kereszténytől, azok a görög és római mitológiából merítettek...

az összes vallás ugyanarra alapszik, csak mások a nevek és a sztorik..

aki "mindenféle hitmesé"nek nevezi a vallásokat.. megkérdezhetem, hogy ő miben hisz? mert az ilyen rosszindulatú megjegyzés alapján nemhiszem, hogy szeretet alapú vallásban...

nemtomki írta, hogy próbál vega lenni... én nem ismerem a tanaikat, de remélem nem akarják, hogy ne egyél húst, mert állatot ölsz... szegény szemfogaid unatkozni fognak...

2012. okt. 24. 20:44
 17/27 anonim ***** válasza:
30%

Először is bocsi a13/16 beírásom miatt-- gyakran összekeverek két szót a krisna és jehova a két hit teljesen más. A 13/ beirás a jehovásokra vonatkozott.

A krisna-- az teljesen más tészta- az nem meghüjiti az embereket bigottságával mint a jehova, a krisna szekta rátelepszik az ember személyiségére a szabad akaratára és akkor marhaságokat tanít akárcsak a hinduk.

Volt szerencsém meghallgatni kíváncsiságból egy Lét-konferenciai előadásukat. Bődületes volt amit sóderolt az a magyar születésű csak épp keletre kiment okosodni" és visszajött papjuk.

Az hogy tulajdonképpen mit jelent a halál amikor rákérdeztem, zavarodott zagyvaság volt a válasz-- aztán amikor a reinkarnációról zagyvált ábrákat mutatva kézzel lábbal magyarázva az pedig egyenesen röhejes volt!-- hogy

miképp gyömöszölte bele egy holt felnőtt ember lelkét, egy parányi újszülött testébe-- fogalma se volt arról mi valójában az emberi lélek!!

Azon kívül hogy szektában élnek annak törvényei szerint-- mások mondják meg mit tehet valaki, mikor szeretkezhet? milyen vágyai lehetnek?

akiben csordaösztön van, aki képtelen megállni a saját lábán, aki képes lemondani saját vágyairól... csatlakozhat, úgy tudom már nem is egy szektájuk van hazánkban... 5-6 éve csak Somogyban volt azóta mint hallom a romákat kezdik begyűjteni valahol Borsod környékén.

2012. okt. 25. 23:45
 18/27 anonim ***** válasza:
0%

A reinkarnáció amiben hisznek, az nem igaz és a vágyakról való lemondás az pedig életellenes. Mivel vágyak nélkül nincs értelme az életnek. NEm a vágyak miatt boldogtalan az ember hanem az irreális vágyai és a végtelen egoizmusa miatt!

Ami a reinkarnációba vetett hitet illeti, az egy mélyről való érzet, valamint nagyon ritkán megtörtént, de testét lélekkel elhagyni képes embereknek érzései szülték.

az ember amikor él, úgy érzi sokszor hogy szinte mindig élt és mindig élni fog- ezt éreztem fiatalként és ezt érzem 70 évesen is.

Ha valaki még ráadásul elhagyni is képes volt lelkével a testét, és megtapasztalja a végtelen Teret, a valóságot csak illúzióként érzékeli, akkor úgy érzi az ember, mintha mindennek Ő maga lenne a közepe, szinte egy lenne mindennel, nincs idő, nincs tér, nincs gravitáció,nem létezik a távolság, bármit megérint mindenen áthatolni képes, mintha nem is lenne ott semmi csak színek formája és annak elektromossága.

Ha ezt valaki régen átélte akkori tudásával csak meseszerűen volt képes érteni, értelmezni, érzékelni s ez a minden Én vagyok ez az örökkön-örökké érzés azt sugallja, hogy újra és ismét leszületik az élet.- azzal már nem foglalkozik hisz minek, hogy akkor mivel is születik újra? Mert ezt elérni készakarva legfeljebb 1-2 alkalommal sikerülhet, igy nincs idő és elég tudás hozzá, rafináltság, hogy önmagát is megtekintse ilyenkor.

Elég félelmetes egyébként akkor is ha valaki természetes módon képes elhagyni a testét- és ez mind addig megmarad amig a kilépéseket a lélek uralja nem pedig az ÉN.

A hindu aszkézissel (örült éhezéssel) elért kilépéseket (legtöbbször sikertelen és csak hallucináció amit átélnek a leírások alapján) viszont legfeljebb 1-2x ismételhetik meg ha egyáltalán marad idejük és nem válnak beteggé (skizofrénné) az első alkalommal, tehát a csoda megélése ellenére inkább a félelem marad bennük. Emiatt tulajdonképpen nincs idő elég, hogy megérthessék pontosan, vagy megláthassák saját lelküket.

A csak átélt élmény viszont hamis illúziókat ébresztett bennük-- amiből született a reinkarnáció fogalom.

2012. okt. 26. 00:50
 19/27 saveme ***** válasza:
62%
Krisnásoknak elég jó a píárjuk a kajaosztás miatt. Szégyen is, hogy ebben látszólag nagyobbat domborítanak, mint a keresztények. DE! Nemrég egy hajléktalan szerencsétlen haverom (aki még munkaképes és fel akar állni) kezdett ismerkedni velük. Persze az ingyen kaja volt a csali, amiért önkéntes melót, "szolgálatot" vártak el tőle. Csakhogy neki szállás is kellett volna. Le is ment volna Krisnavölgybe, ha kell és nyomta volna a barom Hare-hare mantrát, de erre már nem voltak képesek. Majd ha elég profi leszel a mantrában, akkor majd beszélünk róla. Innen is látszik, hogy ez is egy sátáni rend, bárány bőrbe bújt farkasok. Sok önkéntes agy mosott eldolgozgat nekik évekig pusztán kosztért. De ha azt látja az ember, hogy a főmuftik viszont több százezres telefonokkal meg A6-osokkal flangálnak, akkor észbe jut a jó öreg vizet prédikáló bort ivó séma. De aki ismeri a Megváltót közelről, az ezek nélkül is tudhatja, hogy mi a szekta, és mi nem.
2013. dec. 10. 00:00
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Már nem azért, de az nem a hajléktalanságtól függ, hogy beengednek oda valakit, vagy sem... oda nem lehet csak úgy az utcáról beesni, akkor sem, ha addig egy palotában laktál. Az egy kolostor, szerzeteseknek. Néhány év próbaidőt mindenkinek felszámítanak. A szolgálat szintén elvárás mindenki felé, aki csatlakozni akar (ami viszont nem kötelező) - ez ugyanolyan, mint egy cégnél, ha abba a csini irodaházban akarsz tölteni napi nyolc órát, akkor ott dolgoznod is kell (és a főnöködnek Audija lesz, te meg éhbérért robotolsz). És ráadásul egy krisnás találhat magának olyan szolgálatot, amelyből az egyház vezetése egyáltalán semmilyen anyagi hasznot nem lát - pl. ha oltárszolga az ember, az nettó ráfizetés nekik :D

Nem védeni akarom őket, elvégre nem tartozom az egyházhoz; az egyház az egy cég, fő profilja szerint egy könyvkereskedelmi vállalkozás, és ehhez méltó a működésmódja is. De csak annyira "sátáni rend", mint egy Tesco.

2013. dec. 10. 10:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!