Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen beteljesedett jóslatok...

Milyen beteljesedett jóslatok vannak a Bibliában?

Figyelt kérdés
"Különféle, egymással ellentétes vallásokat látok, következésképpen mind hamis, kivéve egyet, amelyik nem az. Mindegyik a maga tekintélyére hivatkozva követeli, hogy higgyenek benne, és fenyegeti a hitetleneket. Ezen az alapon tehát nem hiszek bennük. Mert ezt bárki mondhatja, akárki kijelentheti, hogy ő próféta. Ám azt látom, hogy a keresztény vallásban beteljesedett jövendölések vannak, ezt pedig egyik sem mondhatja el magáról." - Balise Pascal
2012. okt. 6. 14:40
1 2 3 4
 11/31 Abibh ***** válasza:
62%

Szervusz.

Ha már felteszel egy kérdést és csípőből elhárítod azokat a válaszokat amelyekkel emberek igyekeznek neked válaszolni,akkor miért nem veszed a fáradságot és mielőtt feltedd a kérdést legalább az alapokat tanulmányozd kicsit a feltett kérdéseddel kapcsolatban.

-Már eleve a kérdés rosszul van megfogalmazva.

Jóslatok nincsenek a BIBLIÁBAN!

A Bibliában PRÓFÉCIÁK vannak!

-Ha jóslatokat akarsz akkor kapcsold be az ezo tv-t és ott rengeteg jóslatokat,jósokat találsz,és azok jó pénzért elmondják neked amit tudni akarsz.

-De fogadni merek,hogy téged nem igazán érdekelnek a Bibliai Próféciák.Mivel a valláskritikába tetted fel a kérdést(következtetek)téged csak egy jó vita érdekel.Mond,hogy nincs igazam...

-Megmondom őszintén nem is akartam írni pedig láttam a kérdést már akkor amikor felkerült,de beleolvasva a kommentekbe(bár ne tettem volna)nem tetszik amit látok.Ha gúnyolódsz az a te dolgod,ha kigúnyolsz embereket,kigúnyolod a vallást,nem érdekel,a te bűnöd.De mikor le "mukizod" azt aki szenvedett érted,aki meghalt érted az már számomra sok!(amúgy meg mehet a piros kéz)

Ezt soha nem is fogom szótlanul nézni,ezért mindig felfogok lépni,úgy itt mint bárhol máshol.Megkérlek,hogy a jövőben mutass egy kicsit több tiszteletet iránta,még ha nem is hiszel benne,légy úriember vagy hölgy.

-Na szóval ha tényleg érdekel prófécia ami beteljesedett,vedd szépen a Bibliát a kezedbe és itt vannak ezek a versek és döntsd el te,hogy igazak vagy hamisak; Zzolt.55,12-14/Cserben hagyja egy barátja(Judás)/Mát.26,49-50

Zak.11.12,13/30 ezüstért árulták el/

Esa.53,3/Elutasított az övéi sem ismerik fel/

Jn.1:11;7:5,48;12:53/Az övéi közé jöve,és az övéi sem fogadák el őt/

Zsolt.2,2/A vezetők tanácsot tartottak ellene/

Mát.26,3-5

Ésa.53,5/Megsebesített a bűneinkért/

2Kor.5,21

Esa.53,7/Hallgatott a kihallgatása alatt(Heródes és a főpap előtt)/Mát.27,12

Ésa.53,9/nem tanúsít ellenállást,velük ment önszántából/

-Szóval lenne mit írnom még jó párat de szerintem ennyi elég egyelőre.Ha viszont olyan próféciákat szeretnél aminek jómagad is tanúja vagy,akkor újra csak azt tudom mondani,hogy vedd szépen a Bibliát a kezedbe,nyisd ki az Új testamentum könyvét és fogjál neki szépen olvasni.Szerintem magadtól is ráfogsz jönni,hogy hol vannak azok a próféciák amelyek beteljesedtek és a következőkben ugyancsak lassan beteljesednek.

-Remélem segítettem.

2012. okt. 6. 22:14
 12/31 anonim ***** válasza:
0%

Igen ezt Én is írtam, de valahogy ez nem került bele, a válaszom egy része eltűnt.

Itt a kedves válaszolók leírták a próféciákat, amiket már ó testamentumban is vártak és tudtak hogy lesznek. az más kérdés, hogy amikor megtörtént vagy történik egyének nem fogadják el.

Mi lehet még a biztosíték.

tudósok is elismernek olyan tekercseket amelyeket nem írhattak utána.

Jézus Az Ézsaiás tekercséből idézett egy olyat ami pont akkor történt amikor felolvasta.

(Lukács 4:17-21) 17 Átnyújtották tehát neki Ézsaiás próféta tekercsét, ő pedig szétbontotta a tekercset, és megkereste azt a helyet, ahol ez volt megírva: 18 „Jehova szelleme van rajtam, mert felkent, hogy jó hírt hirdessek a szegényeknek, elküldött, hogy szabadon bocsátást prédikáljak a foglyoknak, a vakoknak pedig a látás helyreállítását, hogy szabadon bocsássam a megtörteket, 19 hogy prédikáljam a Jehovának elfogadható évet.” 20 Azzal összegöngyölítette a tekercset, visszanyújtotta a szolgálattevőnek, és leült; a zsinagógában mindenkinek a szeme fürkészőn rászegeződött. 21 Azután így szólt hozzájuk: „Ma teljesedett be ez az írás, amelyet az imént hallottatok.”

2012. okt. 6. 23:16
 13/31 anonim ***** válasza:

"Tehát akkor nem ószövetségi jóslatról van szó?"

Dehogynem. Csak a zsidók nem ismerik el, hogy Jézus lenne a prófécia beteljesítője. Ők még mindig várják a Messiást, aki beteljesíti, míg a keresztények ezt Jézusban látják.

2012. okt. 6. 23:52
 14/31 anonim ***** válasza:

Titus Pullo

Itt viszont nem egészen kerek nekem a dolog:Ha a Biblia Isten szava,akkor az Ószövetségi próféciát Jézus eljöveteléről is Isten diktáltatta le velük.Ők pedig hittek Istennek,máskülönben nem írták volna le.Hittek abban,hogy ők a kiválasztott nép,és Isten szavát el kell fogadniuk.De aztán mikor eljött Jézus,mégsem hittek az egészben.Vagy talán félreérthető volt,amit Isten diktált,és ezért várják még mindig a messiást?

Szóval ez így érdekes.

2012. okt. 7. 09:17
 15/31 Molnár Sándorné ***** válasza:

Kedves 4/14-es!

Arra vagy kiváncsi, hogy hol található meg a Bibliában a Jézusra vonatkozó jövendölés? Nos a Héber iratokban még Ésaiás próféta jövendölte meg, hogy Jézus, hol, milyen körülmények között fog megszületni, és milyen lesz az élete, a halála. Mindezt részletesen. A Görög iratok pedig alátámasztják, hogy valóban igy történt minden.

Ha kiváncsi vagy, hogy hol található a Bibliában, én megirhatom neked, idézetről - idézetre, mind az Ó Szövetségből, és vele párhuzamosan az Uj- Szövetségből az idézeteket, és megnézheted. De mivel egy kicsit hosszabb a felsorolás, igy előre kikérem a szándékodat. Irjam, vagy ne irjam? Mert feleslegesen nem akarok időt szánni rá, ha téged valójában nem érdekel. Üdvözlettel: Judit!

U.i: várom a válaszodat!

2012. okt. 7. 09:46
 16/31 Molnár Sándorné ***** válasza:

T.Kérdező!

A Bibliában rengeteg prófécia van, amik beteljesedtek. Ezeket igy irásban felsorolni rettenetesen hosszu lenne. Ezeket a Bibliából kell megismerni, azaz tanulmányozni kell. De hogy mégis válaszoljak neked: 3 próféciát emlitek. Az egyik még Ésaiás próféta által lett lejegyezve. 200 évvel előbbre teljesedtek. Akkoriban BAbilon világhatalom volt. Ésaiás mégis megjövendölte, hogy Babilon elesik majd, pusztává lesz, soha többé nem f ogják lakni. De nem csak ezt jósolta meg, hanem részleteket is közölt./Ésaiás a próféciáit i.e.778-732 időszakban irta/. Tehát megirta, hogyan fogják elfoglalni Babilont a Méd-Perzsa seregek. Azt is megirták, ki lesz az a király aki elfoglalja, méghozzá a nevét is megirta: Cirusz. Leirta, hogy a támadó seregek el fogják vezeti a Babilon városát átszelő folyót. Ezáltal száraz lábbal kelnek át a városfalig, és harc nélkül foglalják el a várost. És igy is történt. Ugyanis azon az éjjelen Babilonban ünnepséget rendeztek. Teljesen biztonságban érezték magukat a vastag falak mögött. De valamilyen okból nyitva felejtették a városkaput, igy a hadsereg megrohanta a várost, és teljesen elpusztitotta. És azóta, ez a hely valóban lakatlan. Ma Bagdadtól 80 km-re délre helyezkedik el Babilon városának a helye. Teljesen kihalt, lakatlan, még a pásztorok sem legeltetik nyájaikat arra.

Ki tudna ma megjósolni valamit 200 évvel előbbre, ilyen pontossággal?

Vagy nézzük Dániel próféciáját. Felsorolta a világhatalmakat előre, hogyan következnek majd egymás után. Leirta, hogy azok hogyan fognak elpusztulni, és melyik fogja felváltani őket. Ezek a világhatamak: Egyiptom, Assziria, Babilon, Méd-Perzsa, Görög, Római és Angolszász-Amerikai. Azt is megirta, hogy a 7. után már nem lesz ujabb, az már a "veszedelemre megy", vagyis az a vég ideje lesz.

A következő Jézus megszületésére vonatkozott. Irtam már egy választ itt előbbre, ahol szintén Ésaiás próféta jövendölte meg részletesen a Jézusra vonatkozó dolgokat. Majd az Uj-Szövetségben lehet megnézni, hogy valóban minden pontjában egyezik.

De ahogy már irtam, rengeteg prófécia van, de ezekről tanulni kell, ezeket mind leirni, az szinte lehetetlen.

Ha kérdésed lenne még, szivesen válaszolok: Üdvözlettel: Judit!

2012. okt. 7. 09:56
 17/31 anonim ***** válasza:

Molnár Sándorné

Erre a kérdésemre gondolsz?

"utolsó

Ez hol szerepel konkrétan?"

Ha igen,köszönöm,erre nekem elég az az info is,amit a

6/16-os válaszoló írt.

2012. okt. 7. 10:40
 18/31 Molnár Sándorné ***** válasza:

Kedves 17/17-es!

Konkrétan ird ki, hogy mire válaszoljak neked, mert ebből, hogy "utolsó" nem tudom. Lehet hogy én vagyok "buta". Akkor várom a konkrét kérdést. Üdv: Judit!

2012. okt. 7. 11:00
 19/31 anonim ***** válasza:

"Itt viszont nem egészen kerek nekem a dolog:Ha a Biblia Isten szava,akkor az Ószövetségi próféciát Jézus eljöveteléről is Isten diktáltatta le velük.Ők pedig hittek Istennek,máskülönben nem írták volna le.Hittek abban,hogy ők a kiválasztott nép,és Isten szavát el kell fogadniuk.De aztán mikor eljött Jézus,mégsem hittek az egészben.Vagy talán félreérthető volt,amit Isten diktált,és ezért várják még mindig a messiást?

Szóval ez így érdekes."

Az. Itt eltérés van az Ószövetség zsidó és keresztény értelmezése között. A keresztények beteljesülni látják a jövendölést, és az ő felfogásukból a zsidók tévednek, mert nem ismerték fel. a Zsidók nem látják beteljesülni a próféciát, és a keresztények tévednek, hogy annak látják.

2012. okt. 7. 12:11
 20/31 Molnár Sándorné ***** válasza:

T. 19/19-es!

Természetesen a Jézusról szóló próféciát is Isten iratt le. Hogy miért nem ismerték fel a zsidók Jézust? Csalódtak benne. Ők ugyanis egy olyan királyt vártak, aki majd megszabaditja őket a rómaiak igája alól. DE mivel Jézus nem vett részt semmiféle politikai dologban, igy a csalódásuk nagy volt. Nem értették meg, hogy Jézus egy "magasabb szintü" királyságról beszélt. Ezért is mondta Pilátus előtt: "az én királyságom nem ebből a világból való". Jézus arra utalt, hogy Ő fog királyként uralkodni a föld felett, ő fogja az itéletet végrehajtani az istentelen emberiség felett, valamint Sátán és démonai felett. Mert Ő erre kapott hatalmat Istentől. És miután megvalósult a szándéka, itt a földön lévő megmaradt emberiség már az Ő királysága alatt fog élni. Békében, szeretetben, egységben.

Tehát a zsidók még ma is várják az eljövetelét. Pedig Jézus azért tett csodákat akkor, hogy bizonyitsa, valóban Ő Isten Fia. Mindezek ellenére elvetették.

Pedig kezükben voltak a tekercsek, amikben leiratott, hol milyen körülmények között fog Jézus megszületni.

Ha kérdésed lenne még, szivesen válaszolok. Üdvözlettel: Judit!

2012. okt. 7. 12:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!