Az ember örökké óvodás marad egy ilyen óvóbácsi-isten mellett vagy van esélye felnőni?
Csak én gondolom, hogy a hívők olyanok mint a gyerekek? Várják a pirospontot az Istentől és rettegnek a feketeponttól, úgyhogy ezért illedelmesek és szófogadók.
Semmi vagányság, semmi kísérletezőkedv.
Jó ez nektek?
A vagányság szerintem ott kezdődik, hogy nemet tudsz mondani a vágyaidnak! Te uralkodsz rajtuk, vagy ők rajtad?
Szerintem aki túl tud jutni a vágyain, az pirospontot kap! Te képes vagy ilyenre? Ki is lennél a vágyaid nélkül? Meghalnál, vagy mi?
Szia!
Fordított sorrendben válaszolok a kérdéseidre:
1. Igen, jó így nekünk, ha nem lenne jó, akkor nem lennénk keresztények.
2. A vagányság és a kisérletezőkedv teljesen természetes emberi tulajdonságok egy keresztény ember életében is, természetesen az Isten akaratának megtartása mellett. Úgy gondolom ezek a tulajdonságok nem vallási hovatartozás, hanem emberi természet kérdése.
3. Valószínűleg nem csak te gondolod így, sokan vannak akik így gondolják, de ettől még nem válik igazzá ez a feltételezés. A keresztények közt is vannak komoly gondolkodású, felnőtt emberek, ahogyan vannak gyerekes gondolkodásúak is, hasonló arányban, mint a nem hívők közt. Ez a te egyéni problémád, hogy ez utóbbikkal nagyobb arányban találkoztál, én pl. az előbbiekkel találkoztam nagyobb arányban.
4. A torz istenképed tájékozatlanságodról vall. Én nem reklámoznám a helyedben...
Üdv. Péter
nagyon jó kérdés!
mondok nektek valamit:
ha isten meg akarja fogni az életnek a kerekét, akkor fenéken kell őt billenteni! :-)
az összes kerékkötővel együtt
szeretetről papolnak és szeretetlenek
erkölcsről papolnak és erkölcstelenek
adakozásról papolnak és gyűjtenek, mint a hörcsög
fűtésre gyűjtenek ... apropó, miért olyan hidegek a templomok? milyen entitások lakoznak bennük?
Igen, "Az ember örökké óvodás marad egy ilyen óvóbácsi jóságos-zsarnok isten mellett"
és elvész az esélye annak, hogy felnőjön és felelős döntésre képes egyénné váljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!