Mi lett volna ha csak Éva evett volna a fáról, Ádám meg azt mondja kösz nem?
Erről olvastam egy nagyon jó novellát.
Ott egyikük se evett, és ebből hihetetlen nagy ribillió lett. Ugye az isten terve és akarata a bűnbeesés volt... ők viszont nem estek bűnbe és felforgatták az egész Édent. Ölték az állatokat (nem szándékosan, persze), szaporodtak... az isten és a sátán közösen vagy 8-szor sikertelenül kísértette meg őket, míg végre nagy nehezen sikerült bűnbe esniük.
Az egész angyali kar énekelt nekik a kiűzetéskor.
17/ Ez is egy bigott és Isten szándékával ellenes és nőt megalázó tanítás volt amit betettél;
12. A tanítást pedig nem engedem meg
az asszonynak, sem hogy a férfin
uralkodjék, hanem legyen
csendességben.
13. Mert Ádám teremtetett elsőnek,
azután Éva.
14. És Ádám nem csalattatott meg,
hanem az asszony
megcsalattatván, bűnbe esett:
15. Mindazáltal megtartatik a
gyermekszüléskor, ha megmaradnak
a hitben és szeretetben és a szent
életben mértékletességgel.
A szerelem a Teremtők ajándéka,a szexualitás a test és lélek szükséglete. Vagy se Éva se Ádám tehát egyetlen élőlény se követett el bűnt.
Ez csak azért íródott így mert a férfi visszaélve a fizikai fekete energiájának erejével, szolgájává, eszközévé alázhatta a nőt a régi korokban- ez volt sikk és sajnos egyes országokban helytelenül ez történik de még hazánkban amikor a férfi agresszív a feleségével, párjával szemben-- már aki meg engedi--
Ezt a szemétséget tette minden vallás a nőkkel, holott az élet elsőre egy ivarúvá lett teremtve aztán választották szét két ivarúvá egy azon idő alatt, ahogy a DNS-ek is elfeleződnek és a két külön nemű fél DNS egyesül egyetlen életet alkotva a petesejtben!
A lényeg kérdező ez a része a bibliának egy butaság, mint ahogy nagyon sok része. Isten nem teremtett világosságot, mert a Nap már adva volt. Se éjszakát és nappalt. Ezt a változást a Napunk teremti és a Földünk forgása.
" Ez is egy bigott és Isten
szándékával ellenes és nőt
megalázó tanítás volt amit
betettél;"
Amit te itt beidéztél az ITim 2-ből, idézz belőle olyat, mely szerint megengedi a férjnek az asszonyon lévő uralkodást.
" a Teremtők ajándéka" Többen voltak, mi? Egyedül nem megy, szól a nóta is... normálatlan egy istenségek...
" férfi visszaélve a fizikai fekete
energiájának erejével"
Ja, a nőknek meg fehér fizikai energiája van, mi?
" Ezt a szemétséget tette minden
vallás a nőkkel"
Hölgyem! Ma a megerőszakolt nőknek sem suttogják a fülébe a Biblia szövegét, és régen sem a páli leveleket idézve verték a nőket. Ne beszélj már ekkora marhaságot, köszi.
" Isten
nem teremtett világosságot, mert
a Nap már adva volt."
Kretén egy isten, hogy a Nap megléte után lett. A Nap és a föld a nagy bummal lett, majd a Nap megteremtette az istent, illetve bocs az isteneket.
Szia, további kellemes testet elhagyást, és ezoterikus maszlag álmodozást. Bocsánat a nyers hangnemért, de az ostoba írásaidtól mindig kinyílik az a bizonyos bicska...
A bizonyos idézett "Timótheushoz írt I. levél 2. rész" alapján tehát Isten valójában nem képes minden bűnt megbocsátani? Hiszen aki előzőleg gyilkolt, paráználkodott, stb, stb, az lehet tanító, ha megtér. De ha valaki azt a bűnt követte el, hogy nőnek született, annak nincs megváltás?
Bevallom, nem értek sokat ehhez. De ebben az esetben mi a helyzet az alábbi "részletekkel"?
„…élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus…” (Gal 2,20)
Ez nőkre nem vonatkozik?
Sőt, mi van ezzel?
„Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. Akik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöttétek magatokra. Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban” (Galata 3:26–28)
Komolyan mondom, hogy nem értem. Nem veszekedni akarok, csak nem értem. Ezért várok választ.
Sőt, hogyan lehetséges a következő, ha a nő menthetetlenül bűnös...?
"És amely asszonynak hitetlen férje van, és ez vele akar lakni, el ne bocsássa azt.
Mert meg van szentelve a hitetlen férj az ő feleségében, és meg van szentelve a hitetlen asszony az ő férjében, mert különben a ti gyermekeitek tisztátalanok volnának, most pedig szentek."
Bár van még egy dolog, amit megértek, és az az, hogy sok férfi még most is olyan megalázónak tartaná egy "asszony" szavát, mintha éppen egy "néma igavonó barom" szólt volna hozzá.
De mami válaszára is kénytelen vagyok írni valamit... =P
Hát nem ő [mami] volt az, aki olyan könnyedén kijelentette egyszer, hogy az állatok szenvedésre és halálra készültek? Igen, igen, könnyű ezt állítani másokról, de ha egy hasonló csekélységet mondanak róla, az már jobban megérinti... =P Bár most nem is erről van szó, az más téma volt, más "rendszerben", és itt csak összekeverednénk miatta.
De valójában "rosszul vagyok" már az esküvőkön is attól a fekete meg fehér ruhától. Miért van a férfi feketében, ami különben a fehér fény teljes hiánya? És miért van a nő fehérben, ami a teljesség, a teljes fehér fény? Hát, komolyan mondom, ez egy giccs. Giccs, mert hazugság. Hazugság, az meg azért, mert természetesen nem teljesség a nő, és még azért is, mert a férfi sem gondolja a nőt magánál teljesebbnek. (Sőt...) Ha valaki egy cseppet is ért a színekhez, (festészethez, például...) hát tudja, hogy nagyobb ellentét áll a vörös és a zöld között, mint a fekete és fehér között, és nagyobb teljesség is születik a kettőből.
Abban viszont igazad van, hogy sok kultúra elnyomja a nőket. Említsük csak meg pl. a lakotákat. Tulajdonképpen minden munkát a nők végeztek, a sátorállítástól kezdve a földek megművelésén keresztül a varrásig, mialatt a férfiak csak farkasbundába öltözve szórakoztak a bölények körül. (Ami ugyan veszélyes volt, de nem sokkal kevesebben haltak bele a szülésbe sem.) És ezek a lakota férfiak azt állították, a nők nem alkothatnak. Ma is sokan ezt mondják. A nő nem lehet művész. Miért? Hát mert ezek a kis mértékben civilizált ősemberek (különben, ez csak amolyan játékos jelző, én kedvelem a lakotákat, van is lakota barátom) még mindig nem jutottak el odáig, hogy van petesejt is, és nem csak spermium. Azt a butaságot hiszik a mai napig, hogy a férfi "teremt" gyereket. Mellesleg, az is igaz, amit mondtál, az ember diploid élettartama egy "leheletnyivel" hosszabb a haploid élettartamnál.
De éppen a Biblia nem nyomja el a nőket. Gondolj csak arra a korra, és gondold végig, milyen nagy változás volt az is, hogy Jézus nőknek engedte, hogy kövessék őt. Meg még most idézgethetnék is, de igazán, így sem az eredeti kérdésre válaszoltam. Kérem, ezért ne nehezteljenek rám.
De válaszolok akkor a kérdésre is...
Éva meghalt volna, de így, gondolom, semmi "érdekes" változás nem következett volna be tulajdonképpen a dolgok további állását illetően. Legalábbis így tűnik logikusnak.
Na, átolvastam egy kicsit, amit írtam. Aki megérti, hogy mit akartam kifejezni a szavaimmal, annak előre is gratulálok. Mert jó sok helyen marhaságokat írtam. Vagy más szavakat használtam, mint amik a fejemben voltak. (pl. életszakasz helyett élettartam, vagy valami hasonló is volt talán.)
Szóval, bocsánat, egy zagyvaság lett.
Ha nem értetted meg amit írtam, mert csak röviden írtam akkor kérdez.
az ember két energia szálrendszernek köszönheti az életet ez olyan mint két lélek egy testben. Az egyiket írtam feketének a másikat fehérnek-- ennek oka van amit elmeséltem a blogomban.
A fekete az a test-energia, a fehér a szellemi gondolati energia.
A férfiaknál általában a testenergia (fekete) erősebb mint a nőknél és ez biztosítja a nagyobb fizikai erejüket, de ez megszínezheti" a szellemi energiájukat amitől több bennük a hatalom vágy a birtoklás vágy az akarnokiság és az agresszióra, ölésre való hajlam.
A szellemi energia erőssége az minden embernél más született adottság függetlenül attól hogy férfi vagy nő..
De a nőknek lágyabb, finomabb a kisugárzása a test.energiának és a szellemi-lélek energia rendszernek-- ezért alkalmas testileg egy új életet megalkotni saját testében. Ezért több benne a szeretet és gondoskodásra való készség.
A nő nem holmi oldalborda, hanem épp olyan mint a férfi csak más lett az életben a szereposztása.
De a vallásoknak köszönhetően sok ezer éven keresztül elnyomott, megalázott, kihasznált cseléddé és valamiféle tojótyúkká minősítették vissza.
Nem tanulhatott a XIX századig legfeljebb csak akkor ha normális emberek voltak a szülők és engedték hogy mást is olvasson a vallási maszlagokon kívül-- de egyetemre még akkor se mehetett-- ezért olyan kevés nő van vezető beosztásban, pedig gondolkodásban, előrelátásban ésszerűbbek és megfontoltabbak mint a hatalom és pozíció éhes hímnemű ember (persze vannak kivételek nagyon ritkán mind a két nem esetében)
Így értettem a fekete és fehért.
Nem valami egy személyes Isten van ahogy az ember fantáziálta és rásózta a kozmosz teremtését is.
Hanem univerzum van bolygók is csillagok és a FÖLDÜNK -- annak van két fantasztikus Teremtő istennek mondható Energiája Az egyik a Fekete a másik a Fehér, mert valóban ilyenek -- Tőlük kapta a két lelkét minden élő a teremtő aktuskor. Fantasztikusak, csodálatosak, de nem személyes istenségek hanem Energiái a bolygónknak a Természet erői!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!