Újabb Jehova tanúja kérdés: Hogyan szabadulhatnék meg tőlük?
Egyetlen egyszer álltam velük szóba, tudom, hogy nem lett volna szabad, de még nem volt tapasztalatom ilyen téren, így elkövettem ezt a hibát. Azóta minden hónapban 2-szer vagy 3-szor jönnek és folyamatosan zaklatnak, ha nem nyitók ajtót akkor leülnek a lakás előtti székbe (társasház sarki részlegében van a lakásunk és előtte van egy kis asztal meg egy szék) és ott ülnek 1 órát vagy akár többet és esznek. Kimondhatatlanul zavar. Nem idősek és egyre többen jönnek, volt már olyan, hogy 3-an is jöttek, gyerekkel.
Tényleg csak az az egyetlen megoldás van ha csúnyán elküldöm őket? Sajnálom, hogy ezt kell mondjam de rühellem őket. Már 5 hónapja megy így.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Teljes egészében megértem a kérdezőt, de gondolom még rengetegen vagyunk ilyen helyzetben.
76
én semmi valótlant nem állítottam. Végig olvastam az ezen kérdés alatt futó válaszaimat, nehogy véletlenül valótlant állítsak. Semelyik nem szólt olyasmiről amelyről én magam ne lennék 100%-ig meggyőződve, illetve nem nagyon állatottam semmit a saját meggyőződésemen túl.
Egyébként tényleg nagyon szelektálsz... csomó provokatív, bár igyekeztrem nem sértő megállapítást tenni rólad, de egyikre sem reagáltál legalább annyit sem, hogy: "nincs igazad mert csak". Ki akartalak zökkenteni a rengeteg Bilbia idézetből, hátha valami egyéni gondolatod is lesz.
Isten szereti az egyéni gondolatokat, lásd: az hogyan építsünk bazilikát nincs benne a B-ban. Sem a rubik kocka megfejtési útmutatója.
Mami köszönöm hogy leírtad :-)
Vidiripi
"Az aki soha nem válaszol, kifordítja a szavakat, szelektál... az az ember hiányolja hogy nem válaszoltam egy kérdésére... egyébként nekem mindegyik válaszod egybe folyik, olyan egyformák, semmit mondóak."
Legyen! Akkor mondj valami tartalmasat!
"Eleve megválaszolhatatlanul teszed fel a kérdéseidet, az pedig már nem kérdés."
Hát akkor nem értelek. Azért tettem fel a kérdésemet így hogy te vajon a kutakodásod során milyen következtetésre jutsz. Arra voltam kíváncsi. Ez lenne a manipuláció?
Szerintem az lenne a manipuláció ha egy kérdésre csak is azt lehetne válaszolni ami már előre ki van találva hogy na ez a helyes válasz. De én nem arra vagyok kíváncsi hogy kitalálod e mi a "helyes" válasz hanem arra hogy te milyen következtetésre jutsz s lényegében az a válasz. Ha ezt manipulálásnak tartod akkor IGEN az vagyok!
"Biblia ismeretem van, egy kevés."
Igen erre én is rájöttem.
"Tudod mit! Beszéljünk inkább a relativitás elméletről! Azt hiszem akkor egálban lennénk :-)))"
Jó beszéljünk arról. De akkor hozz létre egy új kérdést a megfelelő kategóriában.
"Vannak dolgok amik jobban érdekelnek jelen pillanatban :-)"
Biztos bennem van a hiba. De nem értem. Akkor miért reagáltál az írásomra?
Mami!
Mi már régebben is találkoztunk. Szerintem meg te irkálsz butaságokat. Nem helyesbítek ,te hülyeségeket irkálsz.
Íme az első.
"az ember azt, hogy mi a jó a helyes, mi az ami helytelen, azt a családban kellene hogy megtanulja és akkor felesleges mindenféle vallásos könyv."
Mondd ezt az árva gyerekeknek. Vagy azoknak a "családoknak" bár inkább csak életközösségnek nevezném. Ahol "apa" vagy "anya" esetleg mindkettő iszik vagy drogozik vagy gyerekmolesztálás folyik illetve még sorolhatnám. Már időszámításunk előtt is több ezer évvel leírták a törvényeket és szabályokat. Vajon miért? (költői kérdés)
"Sodoma és Gomora attól pusztult el mert valószínűleg egy közönséges földrengés volt majd járvány tört ki."
Vagy feltört a láva esetleg meteor hullott alá vagy atombomba. De az is lehet hogy jöttek a reptoidok ez most úgy is menő. De a futottak még kategóriában ott van a cunami a forgószél meg a 12-es bontó brigád a Sanyi bá vezette buldózerrel.
"Jó néznénk ki ha egy mostani árvízre vagy utána a járvány veszélyre ráhúznánk, hogy JAJ ISTEN BÜNTETÉSE!!
Vagy ha a szomszéd idős asszonyt megölik kirabolják majd azt mondjuk mert Isten akarta igy a gyilkosokat ha netán felhúznák, (mint kellene ugyebár mert akkor nem lenne ennyi gazemberség!)akkor se Isten bünteti meg a gazt hanem a törvény."
Sodoma és Gomora esetében Isten által végre hajtott büntetésről van szó. De ez nem úgy történt hogy Isten azt mondta hogy na megbüntetem ezeket az istentelenül cselekvőket s "pif" jött kénköves ménkő. Isten a próféták által mindig is figyelmeztette azokat akik az ő nemtetszését váltották ki s figyelmeztette őket nem egyszer hogy mi fog következni ha nem fejezik be az istentelen cselekvést.
"Isten semmiféle törvényt nem mondott és nem alkotott-- még Mózesnek se adott!!"
Írod te ezt a valláskritika rovatban. De ezt te gondolod így.
"Isten nem fog ítélkezni senki felett!! Minden ember saját életével, saját cselekedeteivel, meghatározza saját maga, a lelkének sorsát."
Aki elfogadja a Bibliát Isten szavának az tudja hogy lesz ítéletnap.
"Minél szennyezettebbé válik annál lassabban fog az Utolsó-útján közlekedni-- ami a pusztulását idézheti elő. Vagy is az ember saját lelkének sírásója lehet, mert vagy nem ér el a Fényig, vagy ha oda is ér, a Fény részecskéi visszavágják a pusztulásba és ismét tudat nélküli primitív anyagnak részévé válik, részekre szakadva, beleégve."
Most már csak azt kell megmagyaráznod hogy a "nagy tiszta" fényből miért lett anyag? Ami így már bepiszkolódhat. Mert azt még a tudósok is elismerik hogy az anyagnak valamikor létre kellett jönnie.
"Ha viszont tiszta és elfogadható akkor csodálatos illúzió képpel fogadják azzal ami az utolsó gondolata volt-- ha a szeretteit vágyott látni akkor azt idézik számára, és lágyabbá válva szinte becsalják a Fénybe, hogy ne félje azt a hatalmas erejű energiát."
Illúzió ,becsalják a fénybe. Remek!
Inkább maradok ennél mert akkor nem kell hogy becsapjanak.
János 8:32 megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket."
Az illúziótól és a csalástól is.
80. kommentelő!
Ha uncsi vagy érdektelen akkor miért olvasod? Csak azt ne mond hogy unalmadban.
83
vagy bárki más.
Tekintsd ezt illusztrációnak arra nézve hogy milyen kimenetele lehet egy térítőnek ha leállsz vele vitaktozni.
Vidripi
Soha nem akartam a B-ről vitatkozni veled.
Igen, igyekszem értelmes vitát folytatni arról, hogy egy értelmes embert az egyéni gondolkodása is ráébresztheti azokra az erkölcsi dolgokra amit a B. is leír.
Az S. és G. példa volt csak hogy vannak ellentmondások.
Egyébként nagyon szóraoztató vagy, nagyon élvezem a vitát. Bár látom igazán vége soha nem lesz, mert úgy látom minden szavamat másképp érted, mint én, pedig igyekszem egyértelműen fogalmazni. Erre mondják azt hogy más nyelvet beszélünk. Biztos vagyok benne, hogy neked is igazad van és nekem is, csak éppen egy másik "gondolatvilágban".
NNa most végig olvasom a hosszú válaszodat (igen, tudom, én is szoktam hosszú válaszokat írni ;-)
Vidiripi
"Egyébként nagyon szóraoztató vagy, nagyon élvezem a vitát. Bár látom igazán vége soha nem lesz, mert úgy látom minden szavamat másképp érted, mint én, pedig igyekszem egyértelműen fogalmazni."
Örülök neki hogy szórakoztató a beszélgetésünk ,jómagam is így érzek. :))))
Vidiripi
86.!
Ez nem így működik. Neked tudnod kellene.
Vidiripi
Na ne kímélj had jöjjön! :))
Vidripi
Gesztusok és mimika híján csak a megfogalmazásodból következtethettem, abban meg némi ellenszenvet olvastam ki.
De örülök hogy nem így van :-)))
holnap szerintem összeszedettebb leszek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!