Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van az hogy a keresztény...

Miért van az hogy a kereszténységnek nem szólnak be a szkeptikusok mikor a spirituális témába beleszólnak?

Figyelt kérdés

Miért van az hogy a kereszténységnek nem szólnak be a szkeptikusok mikor a spirituális témába beleszólnak?

Am ez az új kérdés az ezoban látható lehetne ? Mert mind kettőhöz kapcsolodik a valláshoz és az ezohoz is :)

Mert a kereszténység sincs bízonyitva így eljátható ugyanaz.

Szkeptikusok kedvenc szövegei:

Hiszem a ha láttom.

Akkár akkár a réz ... bagolyban is hihetek.

ARgh meg amiket müveltek a tőrténelem során...

Álszent egy vallás---

2012. aug. 21. 17:18
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Akkor újra ott vagyunk hogy bármiben hihetek...

Ó ház szelleme pl xD ezt csak most raláltam ki nehogy erre is azt mondjátok ne az ezotériát hozd el mert sokan képesek egy dologból levonni a számukra az igazságot...

jobban megy megyek bele hogy miért utálom az egyházat... Mert nem tartozik a kérdéshez :)

Pontosabban a vezetőit utálom.... az ostoba tanai meg ártatlan bábok.

Már rég elrontották az egyházat...

Gondolom akkor muszáj is bele mennem.

pl.:történelem során:

Öltek,loptak,hazudtak, meg sok minden Az igazság nevében.

Meg mostanában meg a pedofil papok...

pl.: pénzért megvehető búcsúcédulái meg a gyerekekből álló keresztes háborúi...

Meg ahogy rá erőszakolta mindenkire a vallást meg mostanában a nagy fanatistái....

Köszönöm nem kérek belőle.... Pedig Keresztény vagyok én is, Csak engem nem lehet vakon vezetni mint az ostoba embereket....

Mese habbal....

2012. aug. 25. 13:37
 12/14 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező. A kereszténység teljesen független minden egyháztól és vallástól. Keresztény, aki hisz Jézusnak és megtartja tanácsait, amelyek az élethez szükségesek. (amit régen az általad említett egyház felrúgott). pl. ne ölj, ne vedd el a másik ember dolgát, ne szúrj hátba senkit, ne bánts másokat és ha tudsz, akkor próbálj meg segíteni másoknak (normális dolgokban, amik nem károsak). Szeressük egymást, ne pusztítsunk.

Isten létét azért fogadom el, mert nekem az ő léte logikus. (Bibliától függetlenül).

Másrészt ott a hittem. Ezt a nevelést kaptam. (római katolikust). Persze már rég nem azt vallom, amit a katolikus egyház és rengeteg dologgal nem értek egyet.

A múlt miatt a jelenben lévő emberek nem hibáztathatóak. Amúgy a tanaiknak is ellent mondanak a tetteiknek. Csak a jelenben elkövetett dologért lehet valakit felelőségre vonni. Akkor is csak a bűnös egyént. Ha egy pap pedofil, őt bűntetni kell és nem az összes papot (főleg nem a hívőket).

A hitembe most nem nagyon mennék bele, de hiszek is Istenben. És a keresztény Isten képe áll a legközelebb ahhoz, amiben hiszek. Aki ismeri és érti a Jézus Krizstus szavait, az tudja, hogy én kiben hiszek pontosan.

Az első kommentemben volt egy kis hiba. A mágia léte vagy nem léte sem bizonyítható. De a bizonyítása nem szokott sikerülni (számomra az bizonyított, hogy a legtöbb ember hazudik, csaló, megszállot és soha nem láttam még csodát amit nem lehetett volna megmagyarázni). Az én világképembe azért nem fér bele a mágia, mert végülis ateista lennék, ha Isten létét nem látnám be. És miért kérjek az atyámon kívül bárki mást, hogy segítsen? Ha létezik mágia, ha nem...

A normálisabb felfogásokban a mágiának köze van az erőhöz, amit fel lehet használni jóra és rosszra is. De írtam már, hogy nem hiszek abban, hogy xy szöveg vagy démonok hatására xy esemény történni fog, ha kérem. A növények beszedése után szellem beszél dologról pedig a drog szokott eszembe jutni. Nem hiszek abban, hogy egy ember életébe, szabad döntésébe bele lehet avatkozni. Tehát hogy irányítani lehet másokat.

Csendben maradnak akik ismerik az igazi mágiát?

Ez érdekes...

Ha varázsolsz nekem ide egy almát, akkor elhiszem, hogy létezik ilyesmi dolog. De utána még azt is vizsgálni kell, hogy helyes-e használi vagy sem és mi is ez pontosan.

Megértem, hogy nem lehet mindent az emberek kezébe adni, főleg nem erőt, mert csak pusztításra képesek vagy saját célre használi a legtöbben.

De akkor mi szerinted a mágia, ha csak xy ember férhet hozzá? És mi kell a használatához?

Kitől van? Hogy lehet elfelejteni a használatát?

Én abban nem tudok hinni, hogy ha hülyére meditálom magam, akkor 500 év múlva Isten leszek.

A türlmemmel semmi gond nincs, megjegyzem.

A másik amit el kell döntetni, hogy ha tudom használni a mágia, akkor tudom használni (bármire) vagy vannak bizonyos szintek, erősségek? És mitől függ, hogy mennyire vagyok erős?

Most akkor térjünk ki a világ kezdetére, amit senki sem ismer és foglaljuk össze a kérdéseim.

A mágia hogyan jött létre és miért? Kitől van? Mi kell a használatáshoz? Hogy hogy már nem tudjuk használni, vagy aki használni tudja ő hogyan jött rá és hogy képes használni? Mert én a véletlenekben nem hiszek.

Azt állítod, hogy van aki úgy születik? Miért?

Ha el is képzelem, hogy létezik a mágia, nekem nem zárja kis Isten létét. Amíg pedig Isten van, én őt kérem mindenre (a teremtő,szerető atyánkat). Aki már segített. Persze ez sem bizonyítható. De számomra hitelesebb.

Mire használható a mágia? Mire szabad használni és miért? Akik tudják használni, azok irányítják a világot? Miért nem oldják meg a világ gondjait? Ez Istenre is vonatkozik, de ő mindig egy fokkal hitelesebb lesz a többi dolognál és erre legalább több magyarázat létezik.

Ha neked a mágia olyan, mint Isten, akkor én maradok Istennél. Ha csak egy erő, akkor inkább hitetlen vagyok, amíg nem látom és nem tudok róla semmit.

Lehet mondani, hogy csendben vannak az igazi mágiát használók, ezek a csalók pedig csak égetik magukat vagy az a céljuk, hogy lejárassák az igazságot.

De nekem ez az egész hihetetlen.

Abban sem hiszek, hogy több Isten van, mert nem emberekben gondolkodom.

De ha van több is, nekem csak az kell, amelyik szerető és igazságos és csak vele vagyok hajlandó együtt működni itt is és halál után is. Ha gonosz Isten van, kapja be és jobb meghalni. Nem hiszem, hogy rossz bízni az szerető, igazságos, teremtőben.

Ha valakinek attól rosszabb lesz az élete, mert nem ölhet, nem erőszakodhat, az kapja be az én nézeteim szerint.

2012. aug. 25. 14:35
 13/14 A kérdező kommentje:

"(amit régen az általad említett egyház felrúgott). pl. ne ölj, ne vedd el a másik ember dolgát, ne szúrj hátba senkit, ne bánts másokat és ha tudsz, akkor próbálj meg segíteni másoknak (normális dolgokban, amik nem károsak). Szeressük egymást, ne pusztítsunk.,,

Pont azt csinálja mindenki hogy bántja egymást..Azért igaz nem mindenki ,csak nagyon kevés aki nem... én se de nem szeretek senkit se bántani...

"A múlt miatt a jelenben lévő emberek nem hibáztathatóak,,

Tudom ezért is irtam hogy a vezetést hibáztatom .

"Az első kommentemben volt egy kis hiba. A mágia léte vagy nem léte sem bizonyítható. De a bizonyítása nem szokott sikerülni (számomra az bizonyított, hogy a legtöbb ember hazudik, csaló, megszállot és soha nem láttam még csodát amit nem lehetett volna megmagyarázni). Az én világképembe azért nem fér bele a mágia, mert végülis ateista lennék, ha Isten létét nem látnám be. És miért kérjek az atyámon kívül bárki mást, hogy segítsen? Ha létezik mágia, ha nem...,,

Te is bele esel az említet hibába hogy csak csalókat látsz és az egész témát le bélyegzed azzal hogy hülyeség.

És egyébbként akik tudnak is valamti csendben vannak.

És oroszországban volt kísérlet .. bizony fekete fehéres labor körülmények között szakemberek is voltak ott 1950 éveskben asszem ha kell a nő neve: Nina kulagina.

Én tudok olyanokról akik tudnának bizonyitékot felmutatni csak nem mutatnak fel mert ha be is bizonyitják akkor meg jönnek a sátánozással ....

És egyébbként van olyan része a spirituális ami úgy az angyalokkal meg az istennel foglalkozik ... de ez igaz sok csaló van közöttük de van aki igaz.

Mind1 az egész spirituális téma még gyerek cipőben jár ezért is nevetnek sokan a témán meg trollkodnak azzal hogy jaj beszívót...

"De akkor mi szerinted a mágia, ha csak xy ember férhet hozzá? És mi kell a használatához?

Kitől van? Hogy lehet elfelejteni a használatát?,,

Nem. Bárki elvileg csak ahhoz fejlődni kell.

Energia írányitást.

Tai chi vagy a chi kung a normálisa energiaáramlást helyre hozza de van olyan ága amelyikkel energiát is lehet írányitani ..hát erről nem tudok sokat egyébbként nem probáltam :D tapasztaltoktól kérdezek inkább erről.

"Én abban nem tudok hinni, hogy ha hülyére meditálom magam, akkor 500 év múlva Isten leszek.,,

Igaz attól még nem leszel isten. itt is leírom hogy fejlődni kell.

És az igazság az nagyon relatív.

Én meg igaz istent úgy képzelek hogy Nagyon intelligens és nem hagyja a híveit szenvedni....

Am de ha észrevennéd a vallás az emberi álmot testesíti meg.

pl.: görög vallás istenei láttod milyen ruhában van.

Meg a többi vallás is.

Még válaszolo ka többi kérdéseidre.

2012. aug. 25. 18:55
 14/14 A kérdező kommentje:

"Mire használható a mágia? Mire szabad használni és miért? Akik tudják használni, azok irányítják a világot? Miért nem oldják meg a világ gondjait?,,

Mire használjuk a többi dolgod ami meg van?

Sok mindenre. hajnyírot hajvágásra és stb....

Arra ami a rendeltetés írja.

Hogy miért nem oldják meg a világ dolgait...

Ennyi erővel a gazdagoknak vagy a nagyhatalmak is megtudnák oldani de nem teszik mert uralkodni szeretnének sajnos....

Vagy szórakoz amig még lehet.

2012. aug. 25. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!