Miért van az hogy a kereszténységnek nem szólnak be a szkeptikusok mikor a spirituális témába beleszólnak?
Miért van az hogy a kereszténységnek nem szólnak be a szkeptikusok mikor a spirituális témába beleszólnak?
Am ez az új kérdés az ezoban látható lehetne ? Mert mind kettőhöz kapcsolodik a valláshoz és az ezohoz is :)
Mert a kereszténység sincs bízonyitva így eljátható ugyanaz.
Szkeptikusok kedvenc szövegei:
Hiszem a ha láttom.
Akkár akkár a réz ... bagolyban is hihetek.
ARgh meg amiket müveltek a tőrténelem során...
Álszent egy vallás---
Én például elég szkeptikus keresztény vagyok, de nyitott bármi barosmságfelé elméleti szinten.
Isten léte vagy nem léte nem bizonyítható. Az viszont igen, hogy a mágia nem létezik. Mert akik állítják, hogy igen, azok nem képes bebizonyítni, pedig elméletileg tapasztalató változást tudnak vele létrehozni vagy előre megjósolni xy eseményt.
A gyógyítás témához elég pozitívan állok hozzá (bár még nem hallottam ilyenről és rengeteg korház van), de démonoban, ezotériában stb.. nem tudok hinni.
Ha van is telepátia stb... biztos nem démonok és szavak mormolása kell hozzá.
Beszólnak a keresztényeknek is, méghozzá elég sokszor.
Nem csak a Valláskritikában, ahol érdemi vita helyett tesznek így, hanem a Vallásban is, amihez pedig nem sok közük van. Úgy értem, egy vallási témájú kérdésnél semmit sem érnek az ilyen beszólogatós (sőt, gyakran lebarmolós) jellegű válaszok, mégis alig van olyan kérdés, amiben ne lenne legalább egy-két ilyesfajta benyögés. Aztán ha valaki ezt szóvá teszi, többnyire még nekik áll feljebb. :(
Szkeptikus hívő-nek:
Azért nem halasz róla mert nem verik nagy dobra a médiában.
És általában akik pénzért csinálják vagy nagy médiás celeb vagay szereplő az csaló.
Kedves Kérdező.
A keresztények még egymásnak is beszólnak, ha nem értenek egyet bizonyos vallási témában.
Régóta fent vagyok a gyiken, nem egyszer kipellengéreztek itt mindenféle keresztény vallást, mikor melyikhez volt valakinek kedve.
Kedves 4-es
A hit nem látásból van.
Ha valamit látok azt már nem kell hinnem.
A hitnek a meghatározásáról a biblia a következőket írja:
(Zsidók 11:1, 2) A hit a remélt dolgok biztosítékon alapuló várása, a nem látható valóságok nyilvánvaló bizonyítása. 2 Mert ezáltal nyertek tanúságot a régi idők emberei.
Tisztelettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!