Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ajkai iskolákat a Hit...

Az ajkai iskolákat a Hit gyülekezete vette át, de a gimnáziumot megmentették. Az egyik szakképző iskolából üdülőhely lett! Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
(Támadás nélkül mondom a tényeket) A médiában, országos heti lapban úgy állították be a demonstrációt az ajkai gimnáziumért, mintha felesleges és értelmetlen lenne, mert a hit gyülekezete nem akarta átformálni az iskola struktúráját, azt mondták, hogy megtartják olyannak, amilyen. Ezzel szemben az egyik, 50 éves múlttal rendelkező épületet teljesen felszámolták, hitgyülis ÜDÜLŐ lesz belőle és 19 tanárt tettek munkanélkülivé. Erről természetesen egy szó sem esett sehol. Még a helyi sajtóban sem... Vélemény??

2012. aug. 5. 13:35
1 2 3
 11/25 eric_one ***** válasza:
87%

Pietrosol!

Nézzél már utána a szekta szó valódi jelentésének, addig meg ne dobálózzál vele, mert csak magadról állítasz ki egy "szegénységi" bizonyítványt.

2012. aug. 6. 09:29
 12/25 A kérdező kommentje:
#10 Kérlek majd tudasd, hogy mire jutottál! Eddig tőled kaptam egyedül normális választ! Köszönöm!
2012. aug. 7. 15:18
 13/25 anonim ***** válasza:
45%

Kérdező, elolvastad már a belinkelt kérdést? Ott nem találkoztál véletlenül normális válaszokkal?

Nem tudom, miért lenne hitelesebb, amit Mari néni meg Pista bácsi pletykál...

2012. aug. 7. 15:54
 14/25 Pietrosol ***** válasza:
36%
Figyeld a természetet:a forrástól távolodva,annak vize egyre inkább szennyeződik!Nincs ez másként a hírekkel sem!
2012. aug. 7. 17:34
 15/25 anonim ***** válasza:
88%

... Persze kivéve például, ha valakik szándékosan szennyezik a tiszta vizet már ott, ahol a forrás fakad... :)

És még lehetne ragozni. Ezek a különféle "bölcsességek", szólások és közmondások már csak ilyenek: nem abszolút érvényűek; és mint minden hasonlat, több helyen is sántítanak.

2012. aug. 7. 18:13
 16/25 Pietrosol ***** válasza:
16%

Szia Berta Wooster!

Bocsánat nem írtam megszólítást,de látom te meg dacból hasonlóan tettél!

A forrás egyenlőre tiszta!

Amit írtam nem bölcsesség,hanem abszolút igazság,ami abszolút érvényű,mert az abszolút szellemtől van!

Az abszolút igazságok örök érvényűek,még Sándor mágus sem tudja őket megváltoztatni,legfeljebb kivákuumozza az elmétekből a rálátás képességét!

2012. aug. 8. 09:10
 17/25 Pietrosol ***** válasza:
22%

Szia Eric One!

Utánanéztem!Továbbra is szektának tartom a Hit Gyülekezetét!

2012. aug. 8. 09:12
 18/25 eric_one ***** válasza:
61%
"És ha a világosság, ami benned van, valójában sötétség, milyen nagy akkor a sötétség?"
2012. aug. 8. 17:01
 19/25 Pietrosol ***** válasza:
26%
Sötétség,szegénység-jöhetnek az átkok!
2012. aug. 8. 20:47
 20/25 anonim ***** válasza:
69%

@ Pietrosol:

Nem gond, hogy nem írtál megszólítást, gondolom, nem is nekem szántad azt a választ, csak úgy általánosságban.

Én pedig általánosságban reagáltam rá. :D

Nem tudom, neked kicsoda vagy micsoda az "abszolút szellem", akitől / amitől az általad abszolútnak vélt igazság származik; de csak a rend kedvéért elmondom, hogy a keresztény hívők milliárdjai számára egyedül Isten az, akitől abszolút igazság származik.

A h.lye szövegeidet meg fejezd már be, kérlek; egyrészt nagyfokú tiszteletlenség egy általad nem ismert emberről így beszélni; másrészt engem illetően nem tudom, miről beszélsz, én az utóbbi három évben egyetlen egy alkalommal hallottam Németh Sándort beszélni, és azelőtt sem túl sokszor. Gondoltam, leírom, mert nem árt, ha tudod...

Ezzel az átkozós dologgal meg szerintem már egy kicsit üldözési mániás tüneteket mutatsz; de az ezzel kapcsolatos új - és szokás szerint provokatív - kérdésedre született válaszok remélhetőleg megnyugtatóak számodra. :D

2012. aug. 10. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!