Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Jézus nem volt jó, akkor ő...

Ha Jézus nem volt jó, akkor ő is rossz volt, vagy legalábbis volt benne rossz?

Figyelt kérdés
2012. aug. 1. 15:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Off: Igen voltak tanúk, de nem a mai értelemben vett Jehova tanúi. A Jehova Tanúi egy felekezet, más különben akkor úgy is lehetne értelmezni, hogy csak ti vagytok azok akiket Isten "szeret" és akik öröklik a Földet. Remélem nem gondolod így.
2012. aug. 1. 19:37
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

Ilyet hogy csak a Jehova tanúi menekülnek meg nincs sehol igébe foglalva konkrétan.S az, hogy valaki átadja az életét és Jehova tanújaként kezd el élni még nem biztosítja semmire, mivel ahogy tapasztalod is vannak kiközösítések, tehát "hajótörést" szenvedhet a hite.

A Máté 24:13 kijelenti . . .. 13 De aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben.

Nekünk a tanúknak Jézus arra adott ajánló levelet, hogy beteljesítsük a következő verset ami rögtön ezután jön

(Máté 24:14) 14 És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.

Valamint egy világméretű oktatómunkára amelyen keresztül a vers kitér, hogy meg kell tanítani az embereket arra amit Jézus parancsolt, hogy megtartsák és utána kell megkeresztelni őket.

(Máté 28:18-20) . . .. 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”

Ez a munka hamarosan befejeződik.hogy kik tartoznak a kecskék táborába vagy a juhok táborába az már nem a mi feladatunk ezt a szétválasztó munkát maguk az angyalok fogják végezni.

zsömle

2012. aug. 1. 20:40
 13/19 anonim ***** válasza:
Oks!
2012. aug. 2. 09:38
 14/19 yuda ***** válasza:

"Jézus pedig monda néki: miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egy, az Isten. Márk 10,18"

Ezzel Jézus nem tagdta, hogy ő jó, hanem visszakérdezett, mivel valóban csak Isten jó, ez az ember valóban látja, hogy Ő Isten?

Ha valóban Istenként látta volna, nem ment volna el a beszélgetés végén, jobban ragaszkodva a vagyonához, mint Jézus követéséhez.

Tehát Jézus valóságosan jó, de ez az ember csak szájával mondta jónak, ám kiderült: nem hitt igazából benne.

2012. aug. 2. 13:53
 15/19 A kérdező kommentje:

"Jézus nem magát, hanem az Atyját tartotta a jóság mértékének

Jézus szerényen égi Atyja felé irányította a dicsőséget, mivel ő a legfelsőbb értelemben jó (Példabeszédek 11:2)"

Mit jelent az,hogy "a legfelsőbb értelemben jó"?

Jézus tehát nem volt olyan jó,mint az Atya?

"10:17, 18 – Miért igazított helyre Jézus egy embert, aki ’jó Tanítónak’ nevezte? Azzal, hogy Jézus visszautasította ezt a hízelgő címet, Jehovát dicsőítette, és jelezte, hogy az igaz Isten a forrása minden jó dolognak."

Akkor Jézustól nem is származott jó?

Vagy tőle is származott,csak ő nem volt tökéletesen jó?

"Ezenkívül arra az alapvető igazságra irányította a figyelmet, hogy kizárólag Jehova Istennek, mindenek Teremtőjének van joga irányadó mértékeket szabni arra vonatkozóan, hogy mi a jó és mi a rossz (Máté 19:16, 17; Luk 18:18, 19).

Ez egy újabb bizonyíték a háromság hamisságának, és a szent szellemről nem esik szó ismételten."

Ha jól tudom,Jézusból Isten szólott,akkor,Isten nem tartotta jónak Jézust?

2012. aug. 2. 15:00
 16/19 A kérdező kommentje:

"Jézus saját magát nem tartotta jónak, ez áll az idézetben. Ugye nem gondolnád azt, hogy aki azt hangoztatja magáról, hogy ő mennyire jó, az valóban jó is? Azért kell hangoztatnia, hogy ő jó, mert a tetteiből nem ez derül ki."

Szerintem itt nem a hangoztatásról van szó,csak megkérdezték tőle.De egyébként értem amit írsz,csak akkor Jézus mit gondolt magáról végül is?

2012. aug. 2. 15:17
 17/19 anonim ***** válasza:

Jézus nem volt "jó", ugyanolyan ember volt, mint bárki más.

Utólag "turbózták" fel. (!!!)

2012. aug. 5. 00:54
 18/19 anonim ***** válasza:

Ugyanolyan ember volt, mint mi, annyiban különbözött tőlünk, hogy ő az önmagunkon való munkát (=a Királyi Művet) elvégezte.

Valójában mindannyiunk feladata ez lenne, ezért vagyunk itt (nem pedig azért, hogy birkamódra a tv-t vagy a facebook-ot bámuljuk).

2012. aug. 7. 11:30
 19/19 anonim ***** válasza:

Aki megtagadja istent, gyűlöli önmagát

mert Istent megtagadván, önmagát tagadja meg.

A vallások istenei bálványok, az önmagunkban potenciálisan lakozó Istenség torzképei.

2012. aug. 7. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!