Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Azt meg lehet csinálni, hogy...

Azt meg lehet csinálni, hogy ne legyek megkeresztelve? Szóval úgy értem, hogy visszakeresztelkedni?!

Figyelt kérdés
Segítsetek. Köszönöm előre is. (egy 16 éves lány)
2009. júl. 8. 13:26
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy nem lehet.
2009. júl. 8. 13:44
 2/15 anonim ***** válasza:
96%

Nem mindegy? Ha nem vagy gyakorló vallásos lehetsz ateista így is.

Ha meg más vallást akarsz felvenni , áttérsz arra a hitre.

2009. júl. 8. 13:49
 3/15 anonim ***** válasza:
53%
Pogány akarsz lenni?:D
2009. júl. 8. 15:15
 4/15 A kérdező kommentje:

Azt nem mondom h pogány szeretnék lenni, De azt sem h nem szeretnék...

Köszönöm a válaszokat.

2009. júl. 8. 15:23
 5/15 anonim ***** válasza:
74%

Nem. A keresztény egyházak tanítása szerint a keresztség eltörölhetetlen jelet hagy az emberben.

Ha nem akarsz ker. lenni, egyszerűen ne foglalkozz vele.

2009. júl. 8. 19:01
 6/15 anonim ***** válasza:
90%
Engem is megkereszteltek és engem se kérdezett meg senki.Egyszerűen ez a szokás. Én a buddhizmusban hiszek azt érzem magaménak,az hogy meg vagyok keresztelve sem hátránnyal sem előnnyel nem jár és fájni sem fáj.Találd meg a saját hited,úgyis csak az számít.
2009. júl. 14. 00:02
 7/15 anonim ***** válasza:

Ha katolikus vagy mázlid van.

"amely befogadja mindazokat, akiket a hivatalos katolicizmus kitagad: homoszexuálisokat, lányanyákat, elváltakat."

Szóval legyél lányanya,vagy leszbi. :DD

2009. júl. 14. 13:36
 8/15 anonim ***** válasza:

Ilyen kérdés már volt, és azt hiszem válasz is volt rá.

Tőlem csak annyi, hogy a keresztség lényege nem a szertartás, hanem egy személyes döntés. Először el kell fordulnod a bűneidtől, megtérned Istenhez, majd Jézus Krisztusban való hittel megkeresztelkedni az Atya, Fiú és a Szentlélek nevében. Ha ezt nem tetted, nem vagy megkeresztelve...

Elnézést azoktól, akik a gyermekkeresztségben hisznek. Annak is van értelme, de az inkább egy felajánlás a szülők részéről. A válasz maga az ember döntése, sajnos a bérmálkozás vagy konfirmáció nem teljesen alkalmas erre, de talán, ha az ember szívből gondolja akár jó lehet az is... csak Isten ítélheti meg és az egyes ember életének a gyümölcsei mutatják.

Szóval, visszatérve a kérdésedre, ne foglalkozz vele, viszont tudd, ha egyszercsak mégis megtérnél, talán jobb megkeresztelkedni (alámerítkezni) ott, ahova mész (hacsak nem az eredeti egyházad...).

2009. júl. 14. 22:38
 9/15 anonim ***** válasza:
5%
Gondolom, valami sátánista szektába akarsz belépni, de lehet, hogy csak abban a korban vagy, amikor sokat csalódik az ember, és tagadja a szülei értékrendjét. Jézus azt mondta: "Aki hisz, és megkeresztelkedik, az üdvözül!" Ha csak meg vagy keresztelve, de nem hiszel, akkor nyugodtan mehetsz a pokolba!
2009. júl. 15. 07:50
 10/15 anonim ***** válasza:
21%
Gondolom, valami sátánista szektába akarsz belépni, de lehet, hogy csak abban a korban vagy, amikor sokat csalódik az ember, és tagadja a szülei értékrendjét. Jézus azt mondta: "Aki hisz, és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki pedig nem hisz, az elkárhozik!" Ha csak meg vagy keresztelve, de nem hiszel, akkor nyugodtan mehetsz a pokolba!
2009. júl. 15. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!