Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért adta a szabad...

Isten miért adta a szabad akaratot az ember kezébe, ha tudta előre, hogy az a vesztét fogja okozni? (bűnbeesés) Akkor mégsem szereti igazán az embert?

Figyelt kérdés

Mivel a kezdetektől tudta,hogy az ember gyenge lesz,ezért a tiltott gyümölccsel való megkísértés(Úgy néz ki,hogy Isten bizony mégiscsak kísérti az embert)valami gonosz tréfa lehetett részéről,hogy "Nesze neked,úgyis elbuksz,haha!"

Másrészt minek kellett a kiűzetés a paradicsomból,mint büntetés,ha tudta,hogy teremtménye esendő? épp ezért kellett volna megbocsájtania neki,és nem pedig tüzes karddal kiűzni.

2012. jún. 24. 08:24
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Nem haragudott rá,csak a nőnek megnövelte terhessége fájdalmát,a férfit uralkodóvá tette rajta,a férfinak pedig azt mondta,hogy "átkozott legyen a föld miattad,fáradtsággal élj belőle egész életedben!" és halandóvá tette őket.Majd kiűzte őket a paradicsomból,és Kerubokat állított az édenkert kapujába,hogy ne menjenek vissza....

Azért érzed,hogy itt nem puszta megfeddésről van szó...

"Megismerték a gonoszságot szívükben ezért felelniük kellett tetteikért.Nem lehet elnézni a gonoszságot.Az éden kert Isten dicsőségében volt és a tiltott fa a gonosz hatalmában"

A gonosz hatalmában? A paradicsomban nem is lehetett gonosz,hiszen egy tökéletes paradicsomi állapotról van szó!

De ha Isten tudta,vagy legalábbis sejtette,hogy lehet,hogy nem hallgatnak majd rá,akkor mit nem tudott elnézni nekik? A saját képmására teremtette őket,talán nem ismerte a természetüket eléggé?

2012. jún. 27. 08:04
 22/27 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ezt csak te érzed haragnak.Ha Isten haragudott volna visszavette volna az élet lehelletét amelyet adott nekik .

Noé idejében viszont annyira elhatalmasodott a gonoszság hogy nem tehetett mást.De a szövetség amelyet Noéval kötött érződött benne az emberek iránti fájdalma és szeretete.

A paradicsom Isten országában van.(A mennyek országában)Isten édenben tette az embert hogy művelje.Ha nem lett volna ott a gonosz akkor nem kísértette volna meg az embert.

Isten tudja az ember természetét de nem avatkozik a gondolkodásába.Azért kaptad saját akaratodat hogy felismerd a szeretetet.

A test pedig levetkőzi majd mindazt a bűnt amelyet elkövettünk ebben a világban,ha elfogadod Isten ajándékát Isten egyszülött fiát Jézust.

2012. jún. 27. 16:11
 23/27 anonim ***** válasza:

25Volt ott egy asszony, aki már tizenkét éve vérfolyásban szenvedett, 26és sokat kiállt az orvosoktól, mindenét rájuk költötte, de semmi javulás nem mutatkozott, inkább romlott az állapota. 27Hallott Jézusról, azért átfurakodott a tömegen, és hátulról megérintette a ruháját. 28Így gondolkodott magában: "Ha csak a ruháját érintem is, meggyógyulok." 29Rögtön meg is szűnt a vérfolyása, érezte testében, hogy meggyógyult. 30Jézus nyomban észrevette, hogy erő ment ki belőle. A tömeghez fordult: "Ki érintette meg a ruhámat?" 31Tanítványai ezt válaszolták: "Látod, hogy tolong körülötted a tömeg, mégis kérdezed: Ki érintett meg?" 32De ő körülnézett, hogy lássa, ki volt az. 33Az asszony félve, remegve - mert hisz tudta, hogy mi történt vele - előlépett, leborult előtte, és őszintén bevallott mindent. 34Ő megnyugtatta:

"Leányom, hited meggyógyított. Menj békével, és maradj egészséges!" Márk 5,25

Megadatott az Úr Jézus .A hited megtart téged.Megköttetett az Újszövetség.Örülj és bízz hogy elnyerd te is azt amit ajándékul kínálnak...

2012. jún. 27. 16:27
 24/27 A kérdező kommentje:

"Ezt csak te érzed haragnak.Ha Isten haragudott volna visszavette volna az élet lehelletét amelyet adott nekik"

Valótlanság amit állítasz.Ha nem haragudott volna rájuk,nem tette volna meg mindezeket a dolgokat.Amiről te beszélsz az már csak a harag lehetséges fokozása.

"A paradicsom Isten országában van.(A mennyek országában)Isten édenben tette az embert hogy művelje.Ha nem lett volna ott a gonosz akkor nem kísértette volna meg az embert."

A mennyek országában mit keres gonosz? áruld már el nekem ezt légy szíves.

"Isten tudja az ember természetét de nem avatkozik a gondolkodásába.Azért kaptad saját akaratodat hogy felismerd a szeretetet"

Értem,tehát feldühíti az,ha nem az ő akaratát teljesíti az ember,de nem avatkozik bele a gondolkozásába,hogy megelőzze a tettet,inkább jól megbünteti,miután már elkövette.Biztos élvezi a konfliktushelyzeteket.Igazán ésszerű...

2012. jún. 28. 10:05
 25/27 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Haragodtól nem látod az Igazságot.Amíg nem kéred a Szentlélek segítségét hogy megértsed nem fogod felismerni a lényegét.

A test múlandó de a lélek örök.Nem lett kitaszítva az ember csak mivel megették a gonosz gyümölcsét megnyílt a szemük a gonoszságra felöltötték magukra a bűnt .

A bűn amely a gonosz uralma alatt van nem kerülhet Isten oltalma alá.Az ember mezítelenségét szégyellve bújt el így jelezve Istennek hogy bűnben vannak .

A paradicsom Isten Országa de nem a földi éden amelyet Isten adott az embernek.Isten ma is jár a földön de az ő dicsőségét a mennyben láthatjuk majd.De oda a bűnt nem viheted magaddal...

A választás pedig a tiéd nem az Istené....

2012. jún. 29. 15:27
 26/27 A kérdező kommentje:
Nincs bennem harag.Azért nem tudok elfogadni bizonyos dolgokat amiket mondasz,mert egyszerűen ellentmondásosak,ésszerűtlenek.
2012. jún. 30. 06:50
 27/27 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nem ésszerűtlen amit írtam csak keresed az Igazságot .Isten döntéseit Igazságtalannak véled .Nem vagyok Isten ezért nem tudom azt az Igazságot amelyet Ő alkot.Így az én véleményemet adtam át neked és próbáltam a Szentlélek segítségével elmagyarázni.De ha te is kérnéd hogy megkapjad a kérdésedre a választ biztosan eljut hozzád is.Bízz és higgy ,mert ez a világ nem adhatja meg neked a választ amit keresel, mert az Isten kezében van.

Béke honoljon a lelkeden!

2012. júl. 1. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!