Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Amíg az ateista barátommal...

Amíg az ateista barátommal tisztelettudóan, nyugodtan beszéljük meg nézeteltéréseink az még addig rendben van ugye? 19F

Figyelt kérdés

Egy nagyon jó barátom roppant toleráns. Tegnap játék közben beszélgettünk olyan mélységekben a vallásról, mint eddig még soha.

Ö elmondta, hogy bar tiszteli és elfogadja hogy én vallást gyakorlok, ez az egész egy mese, néphülyítés, gyengék találtak ki akik félnek az élet sötétségétől és haláltól, egy hamis kapaszkodó, valótlan. Mindezt nyugodt hangnemben és tisztelettudóan fogalmazta meg, nem bántóan.

Én azt feleltem neki hogy szerintem mindenkinek joga van hinni valamiben vagy ateistának lenni, elfogadom a véleményét és hogy amíg így kezeli a témát addig rendben van. Azt mondtam neki, hogy lévén, nincs rá tudományos magyarázat hit kérdése az egész hogy igaznak tartod e, ezt pedig egy embertől sem szabad megvonni aki szeretné ezt.

Ö erre azt felelte, örül hogy nem vagyok fanatikus és nem haragudtam meg amiért elmondta véleményét. Azt mondta, még mindig jobb hogy ilyenekkel foglalkozom, minthogy droggal vagy felelőtlen bulizással, a média bizonyos söpredék dolgaival foglalkoznék. Ugyanakkor ne essek soha át a ló túloldalára, s mindig törődjek földi életemmel is.

Kemény, de végig tisztelettudó és kritikus beszélgetés volt, de ez cseppet sem ingatott meg hitemben. Attól hogy ö ateista nekem még nem kell annak lennem. Szerintetek ez így helyes, hogy megtörtént a dolog? Érdemes lenne még ilyen beszélgetéseket folytatnom vele, vagy nem lenne szabad ebbe belemenni?

2012. jún. 16. 13:36
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Baj csak akkor lenne, ha emiatt összevesznétek. Viszont ez nem fordul elő, ha az egyik ember nem akarja a másikat meggyőzni a saját álláspontjáról. Igazából ha ez a két réteg mindenhol így állna egymáshoz, mint ti, akkor a világ már egy jobb hely lenne...
2012. jún. 18. 19:07
 12/12 anonim ***** válasza:

A következő a helyzet itt, kérdező:

elég komoly ellentét van közöttetek. Nagyon jó barátoknak kell lenni ahhoz, hogy erről sokat tudjatok beszélgetni és ne legyen gond belőle.

Ha csak felületesen beszélgettek, az más...

Először is: ő nem fog megtérni. Túl okos és túl idős ehhez.

Veled lehet gond. Ha tényleg komolyan elkezdesz gondolkodni a hiteden - akkor egy idő után lehet, hogy ki fogsz térni. Főleg egy ilyen ember mellett, aki végigvisz a logikus gondolkodáson és a tényeken, és nem hagyja, hogy elkalandozz.

Nem véletlen, hogy a vallásod bünteti a túlzott gondolkodást...

Azt döntsd el, hogy mindenáron meg akarsz maradni a hitedben - vagy el tudnád viselni azt is, ha az igazság mégis "odaát" lenne?

Csak az utóbbi esetben folytasd ezeket a beszélgetéseket.

2012. okt. 16. 04:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!