Mi a fontosabb?

Figyelt kérdés
Hogy betartsam az egyház előírásait, vagy hogy tiszta legyen a lelkiismeretem? Ha én hülyeségnek tartom a házasságot, az önmegtartóztatást, ilyesmit, de alázatos, becsületes ember vagyok, jó emberként tekint-e rám Isten?
2012. jún. 7. 16:53
 1/9 anonim ***** válasza:
Csak légy boldog és ne árts másoknak. Ennyi a titok.
2012. jún. 7. 17:05
 2/9 anonim ***** válasza:

olvasd el a Bibliát, Jézus részletesen beszél a házasságról. kb 3 okot is felsorol, akik nem alkalmasak a házasságra. Ők ne házasodjanak, így tehát, ha nem házasodsz, akkor nem vétesz. De, ha közben van valakid, de sosem akarod elvenni, az Isten szemében nem annyira jó...

Mindannyiunk érzünk egy két pontban kétségeket a Bibliában, de a lényegi dolgokban fő, hogy egyet értsünk. Szerintem egy igaz hívő Isten előtt tesz tanúságot arról, hogy él egy valaki, akivel összeköti az életét. papír nélkül is lehetsz boldog meg jó párkapcsolatban szó se róla. De hülyeségnek ne tartsd, mert az nem keresztény szellemű.

2012. jún. 7. 17:07
 3/9 anonim ***** válasza:

Mi fontosabb? Hogy tiszta legyen a lelkiismereted, önmagaddal és a világgal békében élj. Ne tégy olyant, aminek nem örülnél, ha mások tennék veled. És ekkor minden rendben van.

Ha hülyeségnek tekinted a házasságot, a te dolgod. De ha van egy partnered, aki viszont nem tartja hülyeségnek, akkor nem ártana megbeszélni.

2012. jún. 7. 18:04
 4/9 fairi1 ***** válasza:

Egy elvileg mindenható és mindentudó lényt fog az érdekelni hogy hányszor sexeltél, vagy voltál-e házas????

Persze a párodnak fontos hogy összeházasodjatok akkor nem érdemes emiatt felesleges vitákat szülni.

2012. jún. 7. 22:22
 5/9 anonim ***** válasza:
Az egyház előírásai emberi kitalációk,a tömegek irányítására találták ki,így abszolut nem baj,ha nem veszed komolyan ezeket,sőt hasznos is lehet a mentális egészséged szempontjából.ezen kitalációk közé tartozik az ítélkező Isten elmélete is.Akik kitalálták ezt,azok a saját ítélkező mivoltukra torzították Istent,mert nem fogják fel,hogy Isten pont azért nem ítélkezik,mert sokkal magasabb értelmi színvonalon van,mint az ember.Ha ezt megérted,akkor azt is megérted,hogy Isten nem pontozó bíró.ha neked nem fontos a házasság,akkor nem fontos.
2012. jún. 10. 06:19
 6/9 anonim ***** válasza:

Kérdés, hogy mit értesz "egyház" alatt, ill. az, hogy egyáltalán hiszel-e Istenben.

Ha ezekről nyilatkozol, akkor lesz miről beszélni; addig csak szimpla kötözködésnek tűnik a kérdésed.

2012. jún. 10. 08:59
 7/9 anonim ***** válasza:

#6!

Mi köze #5 írása tartalmának ahhoz, hogy hisz e istenben, vagy sem? Volt egy véleménye. Mindössze az a kérdés, igazságtartalmát tudod e valamely pontján cáfolni, és ő tud-e arra válaszolni. Minden más csak az általad nehezményezett kötözködés.

Fogadatlan prókátorként annyit tennék hozzá, az írás a józan gondolkodás fontosságára ösztönzött, és arra, gondolkodásunk középpontjában az álljon, ha a cselekvés minden érintett számára kellemes, akkor ne mások felett ítélkezni kívánókra hallgassunk. Mert erre ők nem kaptak felhatalmazást. Különösen istentől nem.

2012. jún. 10. 09:16
 8/9 anonim ***** válasza:

@ 7:

A nevem Wooster. Berta Wooster. :D

Becézve Bertie vagy Bert, de nem sorszám vagy időpont.

Aztán nézd meg jól a válaszomat, egy kis szövegértési gyakorlat:

1. NEM az 5. válaszolónak címeztem, tehát nem az ő írására reagáltam.

2. Ugyanez kiderül a szövegből is, mivel azt írtam: "szimplán kötözködésnek tűnik a _kérdésed_"; márpedig az 5. válaszban egyetlen kérdés sincs, tehát még csak bele sem lehet magyarázni, hogy nem a kérdezőnek írtam.

Itt pedig befejeztem; van nekem jobb és hasznosabb dolgom is, mint akár veled, akár az 5. válaszolóval felesleges köröket futni.

Üdv. :)

2012. jún. 10. 09:28
 9/9 Sághegyi Csaba ***** válasza:
A házasság, és az önmegtartóztatás hülyeség, de jónak tartod magad? Akkor igen fiatal lehetsz, nem láttál még véletlen terhességek okozta zűrt, bánatot, sűrű partnerváltás miatt elsorvadt lelket, és a többit. És mivel nem gondolsz ezek lehetőségére, csak a farkadra, meg a saját kielégülésedre, ez mutatja még a fiatal voltod. Hűtsd le a gyulát, figyelj, tanulj! Amit Isten parancsol a Bibliában, az a mi érdekünk. Ha nem követjük, destruktívakká leszünk. Nem semmi pusztítást okoz a szexuális szabadság, hány példa van erre ismerőseim között, és sajnos a saját életemben is! Ébresztő, a farkad komoly fegyver, ha nem jól használod, de nagy örömforrás, ha a helyén forgatod.
2012. jún. 12. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!