Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tizedfizeto keresztenyektol...

Zoro kérdése:

Tizedfizeto keresztenyektol kerdeznem; Melyik a fontosabb: tizedet fizetni, vagy a raszorulokat megsegiteni?

Figyelt kérdés
2012. febr. 17. 19:46
 1/4 anonim ***** válasza:
51%

Szia !

Mindkét (sőt a harmadik is fontos) az elsőnél megadod Istennek ami az övé a másodiknál kölcsönt adsz az Úrnak amit ő visszaad neked mert Ő igazságos és ezt Isten úgy tekinti, hogy akkor és ott helyette adtál.

1.Tized

2.Adakozás

3.Alamizsna

Azonkívül a szellemi, lelki, anyagi áldások feltétele, hogy az ember pénzügyileg is legyen az Isten akaratába vagyis keresetéből adjon pénzt Isten munkájára.

Pénzügyi területen is működik a vetés és aratás törvénye ha nem vetik el a magot nem lesz aratás, az aratásra garancia maga Isten a kritikus hangok ellenére is.

Példabeszédek 19,17 :

17. Kölcsön ád az Úrnak, aki kegyelmes a szegényhez; és az ő jótéteményét megfizeti néki.

Példabeszédek 22,9 :

9. Az irgalmas szemű ember megáldatik, mert adott az ő kenyeréből a szegénynek.

Példabeszédek 28,27:

27. Aki ád a szegénynek, nem lesz néki szüksége; aki pedig elrejti a szemét, megsokasulnak rajta az átkok.

Példabeszédek: 11, 24-25:

24. Van olyan, aki bőven adakozik, és annál inkább gazdagodik; és aki megtartóztatja a járandóságot, de ugyan szűkölködik.

25. A mással jótevő ember megkövéredik; és aki mást felüdít, maga is üdül.

Malakiás 3, 7-18 :

7. Atyáitok idejétől fogva eltértetek rendeléseimtől és nem tartottátok meg azokat. Térjetek hozzám, és én is hozzátok térek, azt mondja a Seregeknek Ura. De azt mondjátok: Miben térjünk meg?

8. Avagy az ember csalhatja-é az Istent? ti mégis csaltatok engem. És azt mondjátok: Mivel csalunk téged? A tizeddel és az áldozni valóval.

9. Átokkal vagytok elátkozva, mégis csaltok engem: a nép egészben!

10. Hozzátok be a tizedet mind az én tárházamba, hogy legyen ennivaló az én házamban, és ezzel próbáljatok meg engem, azt mondja a Seregeknek Ura, ha nem nyitom meg néktek az egek csatornáit, és ha nem árasztok reátok áldást bőségesen.

11. És megdorgálom érettetek a kártevőt, és nem veszti el földetek gyümölcsét, és nem lesz a szőlőtök meddő a mezőn, azt mondja a Seregeknek Ura.

12. És boldognak mondanak titeket mind a nemzetek; mert kívánatos földdé lesztek ti, azt mondja a Seregeknek Ura.

13. Keményen szóltatok ellenem, azt mondja az Úr, és azt mondjátok: Mit szóltunk ellened?

14. Azt mondtátok: Hiábavaló az Isten szolgálata, és mi haszna, hogy megtartjuk törvényeit, és hogy alázatosan járunk a Seregeknek Ura előtt?

15. Sőt inkább magunk hirdetjük boldogoknak a kevélyeket; hiszen gyarapodtak, noha gonoszságot űznek, és megszabadulnak, noha kísértik az Istent!

16. Akkor tanakodtak egymással az Úrnak tisztelői, az Úr pedig figyelt és hallgatott, és egy emlékkönyv iraték ő előtte azoknak, a kik félik az Urat és becsülik az ő nevét.

17. És azon a napon, azt mondja a Seregeknek Ura, a melyet én szerzek, tulajdonommá lesznek és kedvezek nékik, a mint ki ki kedvez a maga fiának, a ki szolgálja őt.

18. És megtértek és meglátjátok, hogy különbség van az igaz és a gonosz között, az Isten szolgája között és a között, a ki nem szolgálja őt.

Shalom.

2012. febr. 17. 22:03
 2/4 anonim ***** válasza:
75%

Engedelmeskedni Isten akaratának. Ez a legfontosabb, messze a tized fizetése felett áll. És a tizedet fizetni is csak így érdemes, Istennek engedelmeskedve. Különbem adhatsz te 5-öt is, az se ér semmit. És jóllakathatod az összes rászorulót, nincs "hasznod" belőle. Bár azért az emberi értékét akkor sem írnám le.

Az evolúció útján is elérhető a mennyország, csak nincs időm kivárni.

2012. febr. 18. 10:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Egyetértek az első hozzászólóval, mindent leírt.

Mind 3 nagyon fontos!

2012. febr. 18. 14:17
 4/4 A kérdező kommentje:
Koszonom a valasztokat
2012. febr. 18. 18:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!