Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keleti vallásokról mi a...

A keleti vallásokról mi a véleményed?

Figyelt kérdés
Pl Buddhizmus, Hinduizmus, meg nem is tudom milyenek vannak még ^^"
2012. máj. 31. 12:08
 1/10 anonim ***** válasza:
67%
A vallási tanításaik annyira nem jönnek be nekem, de a közösségeik emberileg sokkal szimpatikusabbak, mint pl. a keresztény egyház.
2012. máj. 31. 12:58
 2/10 anonim ***** válasza:
67%
Nekem is a közösségeik szimpatikusabbak a keresztényeknél, amúgy ateista vagyok, a természetfeletti részük nem igazán érdekel.
2012. máj. 31. 13:26
 3/10 anonim ***** válasza:
60%
Idegenek tőlem és a gondolkodásomtól is.
2012. máj. 31. 16:14
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A buddhizmus eredetileg egy materialista filozófia volt, nem voltak benne istenek és a lélekvándorláson kívül természetfeletti elemek sem. Azok később épültek bele, amikor keveredett az ősi tibeti, mongol, satöbbi vallásokkal.

Ateista vagyok de az eredeti buddhizmus, Sziddhárta Gautáma tanai nagyon szimpatikusak nekem. Olyannyira, hogy atesita-materialista létemre kitettem Buddha szobrát a polcomra. Ugyanúgy, mint Einstein képét. Végülis mindketten nagyot alkottak a maguk helyén.

A hinduizmust, viszont a kasztrendszer miatt (ami szerintem a rasszizmussal rokon dolog) nem igen szívlelem.

2012. máj. 31. 16:24
 5/10 anonim ***** válasza:

"A hinduizmust, viszont a kasztrendszer miatt (ami szerintem a rasszizmussal rokon dolog) nem igen szívlelem.

"

(ami szerintem a rasszizmussal rokon dolog) - ez óriási tévedés, felületes tudásból ered! :)

2012. máj. 31. 20:56
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát Gandhi,aki maga is hindu volt, bizony úgy találta, hogy a kasztrendszert meg kellene szüntetni, mert gonosz dolog....
2012. máj. 31. 21:32
 7/10 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy az indiai emberek egy rasszba tartoznak. De a kasztrendszer is származási alapon szerveződött dolog, aki egy kasztba beleszületik az SZÜLETÉS, SZÁRMAZÁS alapján egy életre ott kell, hogy maradjon, a feljebblépés esélye nélkül. A kasztrendszer merev társadalmi berendezkedés, amiből nem lehet kilépni (!). Azt hirdeti, hogy az emberek egyenlőtlennek születtek (!!!), és hogy vannak, akik születésüknél fogva tisztátalanok.

Nem véletlenül tiltja a modern India törvény erejével a kasztokba sorolást. A betartatás persze nehézkes...

2012. máj. 31. 21:36
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem vagyok vallásos, de nekem szimpatikusak, főleg a buddhizmus.

Ha valamilyen vallást, akkor azt tudnám elképzelni magamnak. Tetszik a filozófiájuk és a gondolkodásmódjuk.

2012. jún. 3. 01:07
 9/10 anonim ***** válasza:

a keleti vallások a keleti despotizmus (=zsarnokság) szellemi termékei

(a nyugati vallások viszont a nyugati despotizmus szellemi termékei)

2012. jún. 15. 02:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Látszik hogy keveset tudsz mind a keleti, mind a nyugati vallásokról. A buddhizmus vagy a taoizmus például milyen despota rendszert szolgál ki? És a kereszténység? Jézus követése? Akinél a hit, annál a szabadság. Amíg az állam és az egyház nem fonódik össze, a hívők szabad emberek.
2012. jún. 15. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!