Mennyire mondható el a gyakorlatban, hogy Magyarországon jelenleg "vallásszabadság" van?
14:03
Nem, nem vagyok sátánista.
Nem hiszem, hogy Sátánista, mert politeista.
Több ismerősem van, aki ilyen láncokat hord:)
Ez nem gond. Sőt a láncot lehet úgyis hordani, hogy nem látszik. Sokan keresztet hordanak. Többség nem is keresztény.
Van aki alapból elítél minden ékszert, de emiatt tényleg nem fognak megverni téged jobb helyeken. (neked legalább van egyéniséged)
Nekem van egy bazi nagy fekete keresztes láncom pl., de nem szoktam hordani.
Rendben, elfogadom az akaratod:)
14:10
Rendben, akkor lesz láncom és köszönöm hogy elfogadod az akaratom. :)
Figyi, ha te vagy az óegyiptomi többistenhívő, akkor hidd el, senkit, érted, az égvilágon senkit nem érdekel, miben hiszel! Viszont kicsit paranoiásnak tűnsz, mert ezen az oldalon kb. minden második kérdést te teszel fel a "népszerűtlen" hiteddel kapcsolatban.
Abban hiszel, amiben akarsz, ha nem divatból meg különcködésből teszed, senkit sem fog érdekelni. Nem kell erről beszélni, és kész.
Egyébként magadnak mondasz ellent, mert hol azt mondod, hogy már öten becsméreltek miatta, hol meg azt, hogy csak a legjobb barátaid tudják. Akkor most hogyan van ez?
Meg azt is nehezen tudom elképzelni, hogy bárki idegen megkérdezze, mi a vallásod. Ezt ugyanis éppúgy nem szokás megkérdezni, mint hogy mennyi a fizud. Tőlem még az életben senki nem kérdezte, úgyhogy elég sajátos körökben mozoghatsz.
14:56
Egyiptomi? Tévedés, jómagam Hindu vallású vagyok. Ez nem is egészen politeista, hiszen egyetlen fő istenséggel törődök úgy igazán, a többi nem olyan fontos.
nem nagyon
EGYELŐRE még elméletileg az van.
gyakorlatilag már a többi országhoz hasonlóan növekedett a nacionalizmus, idegengyűlölet, vallási-meggyőződési másság, szexuális másság elítélése.
külföldön már jogi hangot is adtak neki, csak idő kérdése, mire idáig is elér, hiszen régi gyökere van ezeknek a gyűlöleteknek.
--------------
"Amíg nem kezdesz el téríteni, meg csadorban járni és rituális áldozatokat felkínálni az isteneidnek"
EZ A BAJ! ugyanis mindhárom felsorolt tevékenység JELENLEG teljesen LEGÁLIS!
amíg a térítés nem zaklatás, és a csadorban nem bankotrabolni mész, és nem csecsemőket áldozol, addig senkinek semmi köze hozzá. sőt, igazából önmagában a tevékenység nem is kellene, hogy bármit mondjon, hiszen ettől független a bűncselekmény megfogalmazása.
tehát úgy lehetne mondani, hogy amíg az egyik ember nem árt a másiknak, addig békén kellene hagyni őt a saját életvitelében.
csakhogy gyakorlati üldözés, kiközösítés valóban van.
"Toleráns vagyok a többi hit felé, nem áldozok fel embereket vagy állatokat (semmi mást, nem áldozom soha) nem szándékom erőszakosan téríteni. Nem vagyok egyházi tagja a hitemnek, vallásom egyedül gyakorlom környezetemben, mindössze a vallásommal kapcsolatos könyveim, képeim, jelképeim és nyakláncom van. Ez így ugye teljesen legális és szabad számomra?"
attól függ, ugyanis vannak tiltott jelképek. és ezt komolyan mondom. ha buddhista vagy, és hiszel a jó szerencse jelképében, vagy pogány germán hitet követsz, akkor lecsuknak önkényuralmi jelkép viselése miatt.
legálisnak legális, csak van egy valós gyűlöletkeltő oldala, ugyanis akármilyen vagy, mindig lesznek csoportok, akik gyűlölni fognak téged.
"Most hogy vannak olyan emberek, akik emiatt nem fognak munkát adni, az ellen nem tudsz mit tenni. "
elméletileg igen, de gyakorlatilag csak egy nagyon jó ügyvéddel, és nagyon jó bizonyítékkal. ez olyan, minthogy tilos lenne valaki nemi, vallási hovatartozása, kora, stb ellenére hátrányban részesíteni, de ha pl maga a jog is ezt teszi, és az emberek elfogultak, elkerülhetetlen.
"De szerintem senkit nem érdekel. A fanatikus emberektől pedig nem bújkálhatsz. Ha nem emiatt, más miatt fognak megtalálni."
zöld kéz
"5 olyan keresztény illető volt aki meg akart téríteni engem, hitem becsmérelte és az istenségeim is, holott én soha nem illettem az ő hitét negatív jelzővel. Az oka annak hogy nekem rohant, az-az volt hogy elmondtam neki hitem, mivel megkérdezte milyen vallású vagyok... Nem kérkedésből mondtam el ezt neki, pusztán azért mert megkérdezte. Az ilyen emberek ellen tényleg nincs mit tenni."
sajnos ez a helyzet, ezért is mondom, hogy ilyen jellegű megnyilvánulások mellett teljesen mindegy, mit mond a jog, zaklatás mindig fog érni egyszerűen azért, aki vagy.
csak azt tudom mondani, hogy ne mondd el senkinek a vallásod, ehhez is jogod van. csak ha sejthető a külsődből, akkor sajnos megint nem tudsz sokat tenni.
"Ha teljesen megfelel az eszed, megjelenésed a munkához (és a viselekdésed is), gondod nem lehet. "
igen, csak onnantól kezdve, hogy van egy jelképes nyakláncod, vagy egy jellemző ruhád, máris "nem megfelelő a megjelenésed".
"habár ennek az a veszélye, hogy visszaüthet."
igen, egyrészt segít hasonlóakat, másrészt ellenségeket is találni.
"Nem szeretném magam bármiféle közvetlen támadásnak kitenni ismét még a neten sem, ezért megelőző céllal óvatos vagyok."
megértem, már csak azért is, mert szeretnek sztereotípiák alapján gyűlölködni.
de azért pár részletből lehet tippelni
"Nem hiszem, hogy Sátánista, mert politeista. "
a kettő nem zárja ki egymást.
"Figyi, ha te vagy az óegyiptomi többistenhívő, akkor hidd el, senkit, érted, az égvilágon senkit nem érdekel, miben hiszel! "
hidd el, nem így van
"Viszont kicsit paranoiásnak tűnsz, mert ezen az oldalon kb. minden második kérdést te teszel fel a "népszerűtlen" hiteddel kapcsolatban. "
egyrészt nem tudod, ki a kérdező, én pl utálom mikor más emberekkel akarnak összekeverni hogy sztereotipizáljanak meg azonosítsanak.
másrészt rengeteg más népszerűtlen hit létezik még. sőt, attól, hogy nem árulja el, nem biztos, hogy nem népszerű.
mint kiderült tévedtél.
"Egyébként magadnak mondasz ellent, mert hol azt mondod, hogy már öten becsméreltek miatta, hol meg azt, hogy csak a legjobb barátaid tudják. Akkor most hogyan van ez? "
ez igaz, ennek ellent mond az is, hogy nem tagadja le vagy meghazudtolja, ennek pedig megint az, hogy kijelenti, hindu
"Ezt ugyanis éppúgy nem szokás megkérdezni, mint hogy mennyi a fizud."
hidd el, van aki megteszi
"jómagam Hindu vallású vagyok."
pontosan erről beszéltem. ha felveszel egy "horogkeresztet", megbüntetnek. ha felveszel egy hatszögű csillagot, összevernek a neonácik.
bár annyiból szerencséd van, hogy kevésbé ismert, így nagyon nem tudnak beléd kötni, csak hülyeségekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!