Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mikor fogják belátni az...

Mikor fogják belátni az emberek, hogy Isten nem létezik?

Figyelt kérdés

Richard Dawkins és Stephen Hawking bebizonyította már, hogy Isten nem létezik.

Például, hogy teremthette volna Isten a teret amikor a tér mindig is létezett?

2012. máj. 14. 18:20
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
25%

Kedves Berta Wooster!

Ezt a lapos föld duma csak azért lett bedobva, hogy érzékeltesse az egyház kvázi fafejűségét, nem azért,hogy bemásold azt amit mindenki tud.

Egyesek valóban nem olvasnak. Többek között te sem. Az egyház bemagyarázza híveinek, hogy az inkvizíciónak állítólagosak a rémtettei, mivel szégyellte, hogy milliókat irtottak ki eretnekség miatt és boszorkányság miatt. Ezt tompítandó, lényegében elbagatellizálta az eseményeket és az áldozatok számát az elfogadható minimumra csökkentette.

Mielőtt sületlenséget állítasz, te is googlizhatnál egy kicsit. Én meg tettem helyetted, ugyanis az éremnek mindig két oldala van. Hallgattassék meg a másik fél is tudományos szempontokat vizsgálva.

Elhallgattatni az Inkvizíciót?!

Cserháti Mátyás

A katolikus Inkvizíció ténye nagyon nagy nyugtalanságot okoz a katolikus

egyház, illetve apologétái számára. Ugyanis ha a katolikus egyház vétkes abban, hogy

rengeteg emberi életet olyan sokáig, olyan tartósan oltott ki, intézményszerűen, akkor

igenis el lehet vitatni azt, hogy Krisztus egyházának tekintse magát; így sokkal inkább a

babiloni prostituáltnak mondható, aki a szentek vérét öntötte ki az évszázadok

folyamán... Ezért meg lehet figyelni egyes katolikus apologéták részéről, hogy az

inkvizíció jellegét elmossák, illetve az áldozatok számát drasztikusan lecsökkentsék.

Miért is olyan fontos ez a kérdés? Miért fontos az inkvizíció kérdését helyesen kezelni?

Éppenséggel azért, mert az inkvizíció során sok-sok millió ember halt meg, sőt

áldozatainak száma vetekszik a marxizmus áldozatainak számával, ha nem több annál.

a cikk folytatódik:

[link]

Üdv

2012. máj. 21. 10:29
 32/38 anonim ***** válasza:
48%

05-17 10:58

"Csak türelem, pár év és meg lesz a bizonyíték az ősrobbanásra."

Rég megvan, te "tudomány embere". Olvass 40 évesnél újabb tudományos műveket is :)))

2012. máj. 21. 11:38
 33/38 anonim ***** válasza:
25%
Oké 32/23! Azt hiszem, az egész emberiség nevében kérem a bizonyítékot az ősrobbanásra, akár link formájában. Egyébként én is abban hiszek, de bizonyítékát még nem hallottam/láttam. Egyenlőre úgy tudom elméleti magyarázatok vannak, de bizonyítékról nem tudok.
2012. máj. 21. 11:44
 34/38 anonim ***** válasza:
Elnézést, rossz volt a megszólítás. Természetesen 32/33-hoz szólt a fenti kérés
2012. máj. 21. 11:44
 35/38 anonim ***** válasza:
50%

Már megint elrontottam. Szóval az alábbi hozzászólóhoz szól a kérés az ősrobbanás bebizonyításával kapcsolatban. :D

Csak türelem, pár év és meg lesz a bizonyíték az ősrobbanásra."

Rég megvan, te "tudomány embere". Olvass 40 évesnél újabb tudományos műveket is :)))

2012. máj. 21. 11:46
 36/38 anonim ***** válasza:

Kedves hitetlenke!

"Ezt a lapos föld duma csak azért lett bedobva, hogy érzékeltesse az egyház kvázi fafejűségét, nem azért,hogy bemásold azt amit mindenki tud."

Magyarul csúsztattál, és akkor még nagyon finom és nőies voltam. :P

Amit pedig bemásoltam, azt nem tudja _mindenki_; sőt, a magyar közoktatásnak "köszönhetően" csak elég kevesen.

"Egyesek valóban nem olvasnak. Többek között te sem."

És ezt meg ugyan honnan szedted? Meglepődnél, ha tudnád, mennyit olvasok. Pláne azon, hogy miket... :D

"Az egyház bemagyarázza híveinek, hogy az inkvizíciónak állítólagosak a rémtettei..."

Bocsi, benne maradt a szövegben egy mondat az inkvizícióval kapcsolatosan. De kár volt arra ráugranod, ugyanis NEM vagyok katolikus. Innentől kezdve meg magasról nem érdekel ez az egész téma.

Számomra az egyház NEM a katolikus egyházat jelenti; és nagyon tud zavarni, amikor azt látom, hogy sokan azonosítják a kereszténységet a katolicizmussal. Itt már nem biztos, hogy a közoktatással van valami probléma, mivel történelemből tananyag a reformáció... (Luther, 95 pont, Wittenberg, Zwingli, Kálvin stb.)

Az elmulasztottakat lehet pótolni például itt:

[link]

Számokban pedig így állt a helyzet 2009-ben:

"Christian 33.35% (of which Roman Catholic 16.83%, Protestant 6.08%, Orthodox 4.03%, Anglican 1.26%)"

Forrás:

[link]

Frissebb adat sajnos nincs az oldalon.

Üdv. :)

2012. máj. 21. 15:38
 37/38 anonim ***** válasza:

Richard Dawkins? Hogyan bizonyította be, hogy Isten nem létezik?

És Hawking?

És azt a marhaságot honnan vetted, hogy a tér mindig is létezett?

2012. dec. 1. 11:48
 38/38 anonim ***** válasza:
Nem értem miért fáj sok embernek az, ha más emberek hisznek valamikben amiben ők nem. A vallás nem arra való, hogy szó szerint komolyan vedd a bibliába foglaltakat, hanem arra, hogy próbálj erkölcsösen élni. És egy embernek aki hisz túlvilágban annak sokkal könnyebb a halálon is túlesnie.
2012. dec. 1. 12:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!