Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mikor hagyott fel Isten a...

Mikor hagyott fel Isten a földi pályafutásával?

Figyelt kérdés
Hiszek Istenben, de nem járok templomba, a Bibliának is csak a címét olvastam el, nincsenek nagy ismereteim, csak a hitem és az a kevéske tudásom, tehát segítsetek. Mostanában mintha megszűntek volna a jó dolgok és a csodák a világban, amerre jár és néz az ember csak rosszat lát. Szegénység, kapzsiság, betegség, járványok, természeti csapások, ráadásul most a nyakunkon egy világválság is, amiből nem mostanság lábal ki a világ. Több csodát tett Jézus életében, mint Isten manapság. Ha még velünk van, akkor miért hagyja elzülleni a világot? Vagy megadta nekünk a szabad akaratot, és nem avatkozik bele a dolgokba?
2009. jún. 18. 16:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Szenvedésből üdvösség, üdvösségből szenvedés, éjszakából nappal, nappalból éjszaka

Ne feledd, a vakhit szörnyű dolgokra képes, a kérdést rosszul tetted fel.

2009. jún. 18. 16:22
 2/7 anonim ***** válasza:
49%

Na,én nem hiszek istenben, épp azokért az okokért,amelyeket leírtál! Ha lenne,nem ilyen sz@r volna a világ! Mint mondják, a maga képmására teremtett minket,s ha ez így lenne, akkor mit csodálkozol azon, hogy ilyen a világ?

Épp olyanok vagyunk, amilyen ő!

De ha te hiszel benne, az sem baj, sőt, sok embert az ment meg a bűnelkövetéstől, hogy fél a pokoltól. Még a végén kiderül, hogy nem is volt buta ember, aki kitalálta az egészet!

2009. jún. 18. 19:02
 3/7 anonim ***** válasza:
34%

Már elnézést, de mikor hallottál olyanról, hogy Isten lejött és mondjuk megmentett egy embert például egy autóbalesetnél? Ilyen nem létezik, hogy Isten lejön és segít. Csak hitet és reményt ad, amit nekünk kell(ene) megvalósítanunk. Igen, az nemes vallásos vonás, ha valaki féli Istent és a halált. És a kérdésed egyben válasz is volt. Isten szabad akaratot adott nekünk, ezért inkább hálával tartoznánk, nem ennyi rosszal. A Mindenható csak próbára teszi az embereket, hogy miként használják ki szabad akaratukat, hogy maguk és mások érdekét szolgálják-e, vagy csak a hatalomvágy hajtja őket. Hidd el, eljön még az idő, amikor az emberiség vissza fogja sírni az időket, mikor még Jézus életművét komolyan becsülték és a hit uralkodott!

egy vallásos 13 éves lány

2009. jún. 19. 17:42
 4/7 A kérdező kommentje:
A földi pályafutását úgy értem, hogy már nem gondoskodik a teremtményeiről, mintha elfordult volna tőlünk. Viszont köszi a válaszokat.
2009. jún. 19. 18:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát....én nem értek azzal egyet h felhagyott volna földi pályafutásával(amugy a reformkorban is menő felfogás volt ez Magyarországon,akkor még filozófiai irányzatot is neveztek róla el=deizmus).Szóval körülöttem is sokan vannak akik erről panaszkodnak,én meg erre azt mondom h ha 80 évvel ezelőtt éltél volna nem hiszem h annyival jobb lett volna :háborúk stb....ahhoz képest pont h javult a helyzet.Az meg h mit látsz a világban csak nézőpont kérdése,én pl figyelemmel követem egy erdélyi pap,Böjte atya munkáját,aki arra tette fel az életét,hogy árva utcagyerekeket gyűjt össze és aztán rendes életük lesz.Most már 2000 gyerek életét mentette meg,ami azért nem semmi.De ha megnézed van egy csomó jó szándékú ember és sok jó ember is,csak meg kell találni öket.A világválságról meg sokan azt mondják h ez egy figyelmeztetés az emberiségnek h ÁLLJ,rossz irányba haladtok,mert manapság már a pénz a minden.

Szóval fel a fejjel.Isten most is köztünk van,és még mindig nagyon sok csodát csinál ám,ha tudnád hány ember életét mentette már meg.Sokan ezt észre sem veszik,pusztán azt mondják h a szerencsén múlt az életük.Erre pedig van egy idézet:"A szerencse olyan csoda,melyben Isten névtelen kívánt maradni"

2009. jún. 20. 11:52
 6/7 anonim ***** válasza:
31%
Ugye megkaptuk a szabad akaratot. A Gonosz térnyerése megnőtt a Földön. Isten kiirtotta az emberiséget egy vízözönnel, csak Noéék maradtak meg és az álltok. Új emberiség született, de még mindig isteni beavatkozástól mentesen. Megint elfajzott a világ. Isten leküldte Krisztust, akit a Sátán szolgái meg is öltek. De a tanítását már nem. Az emberiség újra elmerült a bűn mocsarában. Krisztus ígéretet tett arra, hogy majd visszajön, és a Menny seregeivel kisöprik innen a sátáni szemét csőcseléket és Lucifer helytartóit. Ez a "Szent Tisztítás" lesz a Végső Háború, az Apokalipszis. Krisztus birtokba veszi a Földet és Lucifer a Pokol mélyén fog rohadni.
2009. jún. 22. 00:00
 7/7 anonim válasza:

Tény, hogy a világ romlik, de ha belegondolsz vagy végig nézed a történelmet ezt a romlást mindig vmi nagyon drasztikus végső dolog állította meg (pl. háború).Aztán tény h vmi új, jobb kezdődött de az is idővel romlani kezdett. Ez Sajnos(?) a fejlődésünk következménye.

Szerintem Isten nem hagyott minket magunkra. Ebben a világban csak az segít ha megpróbálsz a pozitív dolgokra koncentrálni. Akkor őt is megtalálod előbb utóbb, és te is látni fogod hogy nem hagyott magunkra.:)

2009. jún. 29. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!