Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a Szt. István Bazilikába pénzért akartak beengedni? Nektek nem felháborító?

Figyelt kérdés

Nekem igen! Januárban történt, pénzt akartak rólam leakasztani, de nem hagytam magam, mivel az Isten házáról van szó. Megfogadtam, többet nem fogok odamenni.

Ha ismeritek a Bibliát szerepel benne, hogy Jézus Jeruzsálembe mit csinált, amikor meglátta, hogy Isten házát mire használják...

Sokszor elmélkedek, vajon mit gondolna Jézus arról az esetről, hogy pénzt kérnek a bazilikában, illetve több templomban kemény kereskedés folyik.... Szerintem elszomorodna.

2012. ápr. 2. 12:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Bocsánat, ha eltéveszteném a helyiséget vagy nem pontosak az emlékeim, de már bő 15 éve volt.

Nagykarácsonyban voltunk természetesen december 6-a környékén. Bementünk az ottani templomba, és nemcsak az előtérben volt kereskedés, hanem az egész templomban. Tele voltak a falak mindenféle megvásárolható dolgokkal, az előtér illetve a temlom elején asztal, árussal, képeslapokkal, mindenféle megvásárolható dolgokkal.

Jeruzsálem templomában az árusok áldozati állatokat árultak. Mondhatnánk, hogy kellett, hiszen az emberek minden féle dolgokért mentek áldozni az Úrnak. De Krisztus nem így gondolta.

Mondhatnánk, hogy a túristáktól kell a pénz, mert ők nem hitből mennek, de szerintem ez sem helyes. Úgy gondolom, hogy az egyházak összeszámlálhatatlan milliárdokat emésztenek fel mind az államtól mind a hívektől. Nem hinném, hogy sokat verne az az egy-két millió belépődíj a perselybe. Nem sajnálom a hamis egyházaktól a pénzt.

1Tim 6,10 "Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme: mely után sóvárogván némelyek eltévelyedtek a hittől, és magokat általszegezték sok fájdalommal."

Ha a pénzt ennyire szeretik, hát legyen az övék. Legyen az övék az enyém is. A pénz rossz. Hát legyen olyané, aki rossz.

Sziasztok

2012. ápr. 3. 18:04
 12/18 anonim ***** válasza:
Mintha velünk történt volna a leírt történet. Csak csodálkoztam, ha nincs nálad annyi pénz, már be sem mehetsz egy templomba. A véleményem annyira megváltozott akkor, hogy azóta sem tudnak meggyőzni arról , hogy Isten házának tartsam. Kb 20 éve történt, azóta megtudtam hogy Istennek nem kőből épített temploma van. Szellemi, ahova nem kell belépő díjat fizetni.
2012. ápr. 3. 20:52
 13/18 anonim ***** válasza:
33%

Nem értelek titeket.

Ha hívők vagytok, ne már hogy ezem spóroljatok!

Ez olyan, mint ha a fizikatanár csak azért nem vinné el az osztályát a Csodák Palotájába, mert azért fizetni kell...

2012. ápr. 6. 11:12
 14/18 anonim ***** válasza:

A templomban lehet adományt adni, de nem belépőt szedni.

Ez így nem Istentől van.

2012. ápr. 6. 16:02
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

"A templomban lehet adományt adni, de nem belépőt szedni.

Ez így nem Istentől van."

Lehet nyugodtan belépőt szedni, mivel a templom nem az Isten háza - ezt már korábban leírta valaki itt.

2012. ápr. 7. 17:50
 16/18 anonim ***** válasza:
Ezt írtam, hogy ez így nem Isten háza. Nem akarok csúnyákat írni, de egyáltalán nem az.
2012. ápr. 7. 21:04
 17/18 anonim ***** válasza:
Csel 17,24 "Az Isten, a ki teremtette a világot és mindazt, a mi abban van, mivelhogy ő mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban nem lakik."
2012. ápr. 7. 21:27
 18/18 anonim ***** válasza:
0%
Isten Dávidnak sem engedte meg, hogy Neki templomot építsen, hát még azoknak nem engedte meg, akik telerakták azt saját bálványaikkal, és az eretnekek vérétől voltak vérbűnnel terheltek. Ebben az egyházban (r.k.) mindent szabad, ami eltér a Bibliától. A belépődíj is a biznisz része, meg a karácsony is. Még a Mária kegyhelyek is tartalmazzák a vásárfiát, a pénzért megvehető giccset.
2012. ápr. 8. 07:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!